Beksa Pstrokata

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 08, 2007 11:47

dobrze chociaż, że papier artykuł niedrogi :roll: i może na wszelki wypadek, zanim zamontujesz te magnesy, zacznij kupować najtańszy, szary, z makulatury :roll: :wink: bo pewnie to taki 'chusteczkowy' obudził w niej dzikie żądze :roll:
po parę razy dziennie zastanawiam się, co się tej bestii stało (słowo daję, że u mnie całe dnie i noce przesypiała na dywanie, budzona tylko biciem Juliana i Plamy) i jedyne, co przychodzi mi do głowy to to, że zobaczyła cierpliwego, zakochanego w niej Ludzia i postanowiła mu wleźć na głowę :twisted: koty to Dranie, nie ma co :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw lut 08, 2007 11:47

wyglada na to, ze musze zalozyc dodatkowe zabezpieczenia szafek, drzwi, zdjac zaluzje (zabawa: powyginam) 8O

mysle, ze powinnam napisac poradnik: "jak w 6 tygodni rozpuscic kota do granic przyzwiotosci".

tylko zeby sie znalezli kupcy :)

swoja droga, to moge wziac do siebie na 6 tygodni wystraszone, zaleknione kotki i po 6 tygodniach oddac je wlascicielowi jako male diably :D
widac mam dobra aure w domu :twisted:

Dagmara

Od: Nie gru 31, 2006 9:37

Post » Czw lut 08, 2007 11:51

tylko zeby sie znalezli kupcy

na poradnik czy na kota :wink: ?

powiedz jej, że jak tak dalej pójdzie, to zostanie ponownie wystawiona na allegro :twisted: może Uschi ma jeszcze jej ogłoszenie :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw lut 08, 2007 12:01

oj, ale to ogloszenie juz nieaktualne.
Uschi bedzie musiala napisac: zlosliwa, rozbrykana, wchodzaca na glowe psotnica, ktora bije domownikow, sprzata uzebieniem niepotrzebne rzeczy (jej zdaniem), spi tylko na miekkim, skacze po szafkach, w srodku nocy bawi sie drzwiami i wszystkim, co jest glosne.
oprocz tego grymasi przy jedzeniu, robi tylko do czystej kuwety i co chwile strzela focha albo ma wieczny PMS :)

kto ja zechce? :twisted:
nawet nie ma sensu wystawiac :D

nie moge ludziom dawac takiego diabla, musi ze mna zostac :twisted:

Dagmara

Post » Czw lut 08, 2007 17:21

też po odejściu od kompa zdałam sobie sprawę, że trzeba by je uaktualnić :roll:
trudno, ja mam Julisia, to Ty możesz Beksę :wink: mimo wszystko jestem pewna, że ona AŻ taka nie jest Li tylko dziś zdążył już: rano obsikać szmatę w łazience, wczesnym popołudniem nalać na tacę 8O w kuchni, a w międzyczasie sprać Plamkę. wczoraj m.in. przytargał do pokoju torbę z proszkiem do prania (ok. 3 kg, nie mam pojęcia, jak dał radę, sam waży 4) i zmarnował - rozniósł - połowę jej zawartości, w czym dzielnie pomogła mu Duńka a jak już da Ci się we znaki tak, że będziesz bliska wystawienia jej na mróz, przywieź... :wink: a może wybierzesz sobie w zamian kogoś z mojej kolekcji :wink: ? Ropuszka i Bimbo nie oddaję, ale jest jeszcze pięć pozostałych i Maślak-piwniczniak

Wielbłądzio

Post » Czw lut 08, 2007 17:27

oj Wielbladziu, z Twojej hodowli, to ja teraz moge wziac tylko najbardziej niegrzecznego :D
bo to widac dziala ze mna i z kotami na odwrót. jak u Ciebie aniol, u mnie psotnik. jak u Ciebie psotnik, to u mnie pewnie aniol :roll:

Lilian chcesz do cioci :twisted:

Dagmara

Post » Czw lut 08, 2007 18:01

kiedy dostarczyć?!!!!
tylko zaznaczam, że BEZAPELACYJNIE BEZZWROTNIE

Wielbłądzio

Post » Czw lut 08, 2007 19:45

Boże, jakie te kociska niegrzeczne! Czytam i uwierzyc nie mogę..(zaznaczam, że ja mam anioła).
Coś ty Dagmaro zmalowała w poprzednim wcieleniu, że ci tak kot wariuje?? :lol:

Margott32

Od: Pt gru 29, 2006 19:34

Post » Czw lut 08, 2007 19:46

P.S. Zapraszam do mojego watku na opis ostatniej akcji mojego aniołka...

Margott32

Od: Pt gru 29, 2006 19:34

Post » Czw lut 08, 2007 20:16

aaaaaaa, to ja sie jeszcze zastanowie, bo cos za chetnie mi Wielbladzio tego Juliana wciskasz. a z ztego co pamietam, to nawet mi za niego zaplacic chcialas, byle sie go pozbyc :twisted:
ladnie to tak :D

ja w poprzednim wcieleniu bylam aniolem, moze dlatego teraz mam do czynienia z diablem :)
poza tym, to wszystko ciagle i niezmiennie mnie bawi i rozsmiesza (do lez), wiec tego nie nalezy odbierac jako narzekanie.

ja po protu patrze i oczom nie wierze, nie wierze, ale patrze :D

jak to wystarczy czasem odrobina milosci, by sie kot zmienil o 180 stopni. (ale sobie slodze!) :oops:

a od kilku dni Beksa ma nowa zabawe, poniewaz przyjaciolka poprosila mnie o zrobienie czapki na drutach. nie dosc, ze welna, to jeszcze te druty sie ciagle ruszaja.
szalenstwo do potegi :D

a teraz to pewnie wyczula, ze o niej pisze, bo lezy na kaloryferze z mina niewiniatka. ciekawe czy z taka sama mina posciagala wszystkie scierki z wieszakow w kuchni, gdy bylam w pracy :D

Dagmara

Post » Czw lut 08, 2007 22:21

ano chciałam dopłacić, ciągle go komuś oferuję z dopłatą, a nikt się nie chce skusić :roll: :twisted: wystarczy, że popatrzy na tę jego drańską paszczę i od razu 'nie nie, to ja się jeszcze zastanowię'. a ja się męczę trzeci rok i co mam powiedzieć? za jakie grzechy :twisted: ?

biedna kocina, nudzi jej się samej w domu, to co ma robić :wink: ? te wszystkie wyczyny dowodzą, że chyba rzeczywiście jest bardzo młoda... chociaż Li na przykład ma dwa i pół roku i dotychczas nie zmądrzał :roll:
oj, mam nadzieję, że jak już dziewczynka wszystko w domu zwęszy i wypróbuje :wink: (oby tylko nie wszystko doszczętnie :roll: ), to powróci do fazy anioła :wink:

Wielbłądzio

Post » Czw lut 08, 2007 22:27

hmmmm... nie wiem czy chce zeby wrocila do fazy aniola :)

wlasnie wisi mi z lewej strony bluzy na troczku 8O

w kazdym razie poprawiam, stawiam, ukladam, naprawiam, podnosze, wieszam, sciagam, chowam i od nowa od poczatku :D

wole ja, kiedy jest taka psotna. jest w tym strasznie pocieszna i urocza.
i ten charakterek (patrzy mi w oczy i zwala kwiatka 8O )

Panna Demolka czyli niepokorne wcielenie Beksy jest wyjatkowo absorbujace. nie mam kiedy sie nudzic :D

Dagmara

Post » Pt lut 09, 2007 11:29

dzis w nocy znow poleciala na ziemie suszarka 8O
tym razem probowala na nia wskoczyc (tak mniemam), bo widzialam, ze sie juz wieczorem do tego zabierala.

a dzis rano zamiast reagowac, to bieglam po aparat, b Beksa wybrala sie na zwiedzanie lodowki (od srodka) :twisted:
zdjecia beda i zobaczycie (bo mi chyba nikt ni wierzy) :D

Dagmara

Post » Pt lut 09, 2007 22:31

Juliszek też zwiedza lodówkę od środka :lol: tyle, że on od niemalże samego początku ma metkę Drania, darmozjada i Półgłówka Bożego... ale Beksia, Kaszalotek mój zahukany... :wink:
na suszarkę wskakuje z kolei Ropcio, ponad 5 kg Czarnej Żaby - i wiesz, że jej nie przewraca? całe szczęście, bo mam ją tuż przy łóżku :roll: może dlatego, że leżą na niej sterty rzeczy, również dawno wyschniętych i poskładanych. Ropek układa się na jednej z bocznych części i śpi w najlepsze :)
o, właśnie wskoczył mi na kolana mój Bankrut Umysłowy, mruczy, posapuje i pyta, czy Ciotka w końcu zdecydowała się na wymianę :mrgreen: Ciocia, ja to nie będę suszarek zwalał! ja naleję na pranie z pionu... no nie no, przecież żartuję :oops: i proszę weeeź mnie, bo mi codziennie mamusia powtarza, że jak jeszcze coś zmaluję, to wyjadę na zimowisko pod śmietnik :strach:
i pozdrów tę swoją Beksę Ciocia. i przeproś od Marmurka Juliana za bicie... ja nie chciałem, naprawdę... ja tylko mam móżdżek pokręcony :(

Wielbłądzio

Post » Pt lut 09, 2007 22:36

kiedy Ciocia do nas przyjdziesz? :twisted:

Dagmara

[poprzednia][następna]