ALA,KROPKA I PUSIA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 25, 2013 19:12 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

A ja wrzuciłam zdjęcie Luny, bo chciałaś zobaczyć moją małą modelkę :mrgreen:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon sie 26, 2013 7:36 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Kropka wraca już do sił.Od rana skacze bo stole,krzesłąch i przewraca się z Ala.Wyciąga z opatrunku wacik który przysłąniał szwy,a ja ciągle latam za nią i jej wsadzsm by nie były odsłonięte.W piątek idziemy zdejmować szwy i opatrunek . Myślę ,że Kropka się ucieszy chociaż uroczo w nim wyglądałą :1luvu: Wczoraj zdarzył się cud,Alka przyszłą do mnie na pieszczotki.Och jak ona mnie wytuliła a ja ją :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jak będzie dzisiaj okazja to porobię pare fotek i dodam wieczorem :mrgreen:
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Pon sie 26, 2013 7:50 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Dzieńdoberek poniedziałkowo! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon sie 26, 2013 8:22 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Dzieńdobry

Obrazek

Marcyśka

Post » Pon sie 26, 2013 20:15 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Wyładowały mi się baterie do aparatu ,więc muszę czekać aż się nałądują :evil: Jutro z rana dodam fotki :mrgreen:

Marcyśka

Post » Pon sie 26, 2013 21:08 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Czekamy! :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 20:24 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Wczoraj na noc zapomnialam wlożyć baterii i zrobilam to dzisiaj.Więc jutro do rana muszą się ladować :x :x Więc fotki dodam jutro.Dzisiaj widzialam ,że niedaleko od mojego bloku kotka się okocila i ma 4 maluszki ok.4 tyg. są trzy szaro-bure i jeden czarny.Może jak mi się uda to dam im karmę.Chociaz wiem ,że kotoś tam im daje i karmę wodę.
Kropka jest pelna energii.Tryska nią na prawo i lewo :ryk: Jeszcze zobaczylam ,że kiedy śpi to ślinka jej się zbiera w taką bańkę i jej wycieka.Widok cudowny :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ale ostatnio jak u mnie spala to oczywiście ślina na mnie :?

Marcyśka

Post » Wto sie 27, 2013 20:33 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Na pewno nie zaszkodzi podrzucić trochę karmy :ok: w pracy Lubego też się niedawno okociła, to podrzucam czasem trochę suchego.

Haha, mojej nigdy nie ciekła ślinka. Może Kropce się śni pyszne jedzonko? :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 20:39 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Bellemere pisze:Na pewno nie zaszkodzi podrzucić trochę karmy :ok: w pracy Lubego też się niedawno okociła, to podrzucam czasem trochę suchego.

Haha, mojej nigdy nie ciekła ślinka. Może Kropce się śni pyszne jedzonko? :D

Najepiej to by bylo jakoś zlapaci na sterykę bo potem z 40 tych kotów będzie.

No jakoś tego wcześniej nie widzialam.Ale widok mnie rozbawiam.Najpierw jest mruczenie i są przymkniete oczka,później zaczyna się robić mala bańka z pyszczka a potem ślina wędruje na mnie i musze szukac chusteczki :evil: Jeszcze widzę ,że Kropci bardziej zasmakowala nowa karma z rossmana.Wcześniej kupowalam jej whiskas junior i jej smakowala,ae ona tak nigdy nie wybrzydza.A wczoraj kupilam taką tańszą z winstona i jej sypnęlam,no tak jej zasmakowalo ,że prosilao więcej.Jestem aż zdziwiona 8O

Marcyśka

Post » Wto sie 27, 2013 20:50 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Whiskas kotom smakuje, bo ma atraktory i substancje, które wg niektórych wywołują u kotów wręcz uzależnienie. A chodzi o suchą, czy mokrą? Tacki mokre z Winstona są średnie, ale jednak lepsze niż Whiskas - kilka razy też mojej dałam i nie było żadnych problemów po nich. Poszukaj może jeszcze Butcher'sa - droższy o kilkanaście groszy od Winstona, ale nieco lepszy. Pachnie ładnie, jak pieczeń, kotka chętnie jadła. Zwykle bywa w marketach Aga i w Realu. Mimo wszystko, na dłuższą metę polecam nieco bardziej mięsne karmy :twisted:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 21:05 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Bellemere pisze:Whiskas kotom smakuje, bo ma atraktory i substancje, które wg niektórych wywołują u kotów wręcz uzależnienie. A chodzi o suchą, czy mokrą? Tacki mokre z Winstona są średnie, ale jednak lepsze niż Whiskas - kilka razy też mojej dałam i nie było żadnych problemów po nich. Poszukaj może jeszcze Butcher'sa - droższy o kilkanaście groszy od Winstona, ale nieco lepszy. Pachnie ładnie, jak pieczeń, kotka chętnie jadła. Zwykle bywa w marketach Aga i w Realu. Mimo wszystko, na dłuższą metę polecam nieco bardziej mięsne karmy :twisted:

Ja lubię z Winstona ale mokre.Ostatnio moim kupilam zapas w saszetkach,bo jest wyburch i fajne kawalki mięsa( w saszetkach bo Alka takie lubi i patrzylam na tluszcz)Z winstona po raz pierwszy kupilam suchą karmę.Ale okazala sie dobra i nie tak droga jak whiskas chociaż skladem się za bardzo nie różnią.Butchersa nigdy nie kupowalam dla kotów.Ale widzialam w sklepach.Jeszcze jak bylam w rossmanie to kupilam dwie saszetki na spróbowanie z firmy Pett food.Skad jak w Winstonie więc myślę ,że im zasmakuje :ok: Przepraszam za będy ale mam rozwalająca się klawiature w laptopie a drugiego teraz nie mam.

Marcyśka

Post » Wto sie 27, 2013 21:13 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Zapraszam do glosowania na miss i mister miau :)
:arrow: :arrow: :arrow: viewtopic.php?f=20&t=155404

Marcyśka

Post » Wto sie 27, 2013 21:22 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Butcher's ma jednak lepszy skład, i suchy, i mokry. W porządku jest jeszcze karma Brit Premium, też dość tania, a ma całkiem sporo mięsa (sucha). Ja jednak jestem zwolenniczką bezbożówek, ale to już jest faktycznie większy koszt. Z tanich mokrych świetna jest Animonda Carny, około 4zł za puszkę 200g, co prawda jest to mielonka, ale nawet moja wybredniocha jadła. Albo Bozita, cena podobna do Animondy, a to już są śliczne kawałki mięsa w galarecie. Wygląda jak Whiskas, z tą różnicą, że tam jest już prawdziwe mięso, a nie 4% mięsa i reszta zboża :roll:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Wto sie 27, 2013 21:26 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

Bellemere pisze:Butcher's ma jednak lepszy skład, i suchy, i mokry. W porządku jest jeszcze karma Brit Premium, też dość tania, a ma całkiem sporo mięsa (sucha). Ja jednak jestem zwolenniczką bezbożówek, ale to już jest faktycznie większy koszt. Z tanich mokrych świetna jest Animonda Carny, około 4zł za puszkę 200g, co prawda jest to mielonka, ale nawet moja wybredniocha jadła. Albo Bozita, cena podobna do Animondy, a to już są śliczne kawałki mięsa w galarecie. Wygląda jak Whiskas, z tą różnicą, że tam jest już prawdziwe mięso, a nie 4% mięsa i reszta zboża :roll:

Ja kupowalam tyko sucha whiskas damalej ale nigdy nie kupowalam mokrej.Z animondy mialam karmęsucha dla ALi ale ona musi miec steril o po takich szybko tyje.Mokrej animonde nie próbowalam więc może się skusze jak bęę przez zooplus zamawiala ale to najwcześniej za miesiąc.Na razie jestem przy saszetkach winstona ale jak coś będzie fajnego do kupie i sprawdzę.

Marcyśka

Post » Wto sie 27, 2013 21:36 Re: Kropka i Ala-moje dwie pieszczoszki <3

W zooplusie Animonda Carny jest strasznie tania - w pakiecie 12 sztuk wychodzi 2,70zł za 200g puszeczkę. To naprawdę malutko. Bozita też jest fajna, tu: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... art/300198 wychodzi 4.13zł za kartonik, ale już prawie dwa razy większy, niż Animonda. I jeśli Twoje kociaste lubią karmę w kawałkach, to ta na pewno im zasmakuje. Ma dużo smaków i fajne opakowanie, zamykasz, wstawiasz do lodówki i już ;)

Serio tyje po innych niż steril? Moja właśnie na takiej zaczęła tyć... Koty tyją od zbyt dużej ilości węglowodanów w diecie, wszystkie białka i tłuszcze elegancko przyswajają. A węglowodany = zboża w karmie. Przeważnie karmy steril mają właśnie mniej tłuszczu, a więcej węglowodanów... Karma sucha powinna mieć przynajmniej 30% białka i około 20% tłuszczu. I warto się trzymać zaleconych przez producenta dawek, żeby kot nie tył, i to wystarczy - np. moja Luna przy jednoczesnym karmieniu mokrym i suchym, suchej karmy powinna dostawać zaledwie 30g. Wydaje się to dawką głodową, ale naprawdę się tym najada i nie tyje już, a też jest po sterylizacji.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]