Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 28, 2013 21:37 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Bagienko, był tel. w sprawie wizyty, jesteśmy umówione na jutro, pozdrawiam, Małgosia

Felis domesticus

Od: Sob lip 13, 2013 10:33

Post » Śro sie 28, 2013 21:39 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Felis domesticus pisze:Bagienko, był tel. w sprawie wizyty, jesteśmy umówione na jutro, pozdrawiam, Małgosia

Ok, dobre wieści :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Czw sie 29, 2013 9:22 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Nie wiem, jak to się stało, ale po dwóch tygodniach dostałam dziś w nocy 5 maili ze zdjęciami. Oto one:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Szkoda, że nie wcześniej, byłoby więcej zdjęć do konkursu.

Czekam na relacje z wizyty i na jakieś wiadomości dotyczące oczu Kulka!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw sie 29, 2013 9:35 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Z Kulka to niezła foczka jest :wink:

Obrazek

Katia80 pisze:Czekam na relacje z wizyty i na jakieś wiadomości dotyczące oczu Kulka!

Ta wizyta to jedna dopiero w przyszłym tygodniu, dzisiaj dziewczyny mają tylko termin uzgodnić.
Obrazek

Bagienka

Post » Czw sie 29, 2013 21:17 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

W związku z uzyskaną przeze mnie telefonicznie informacją od dra M.Lwa,, że może skonsultować Kuleczka dopiero we wrześniu, postanowiłam, czekając na wyjazd do Olsztyna, poprosić o pierwszą konsultację dra Garsteckiego z Torunia.

Felis domesticus

Post » Czw wrz 05, 2013 18:23 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Wyniki wczorajszej, pierwszej konsultacji okulistycznej: oka lewego brak, brak stanu zapalnego w obrębie oczodołu, oko prawe: zmętnienie rogówki po przebytym stanie zapalnym, widzenie zachowane, brak stanu zapalnego w obrębie oczodołu. Przeszczep rogówki oka prawego niewskazany ze względu na duże prawdopodobieństwo odrzucenia, ze skutkiem całkowitej utraty widzenia włącznie.Ciekawa jestem, jaka będzie opinia dra Lwa.

Felis domesticus

Post » Czw wrz 05, 2013 18:56 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Felis domesticus pisze:Bagienko, był tel. w sprawie wizyty, jesteśmy umówione na jutro, pozdrawiam, Małgosia

Dziś zawitała do nas PearlRain z wizytą poadopcyjną.

Felis domesticus

Post » Czw wrz 05, 2013 19:00 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

miło było poznać Dużą i jej koty - wizyta była niezapowiedziana i bardzo miła i sympatyczna :ok:
koty leniwce poza Marcepankiem, sunie sympatyczne jak Pani :mrgreen:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt wrz 06, 2013 7:46 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Felis domesticus pisze:

Dziś zawitała do nas PearlRain z wizytą poadopcyjną.

PearlRain pisze:miło było poznać Dużą i jej koty - wizyta była niezapowiedziana i bardzo miła i sympatyczna :ok:
koty leniwce poza Marcepankiem, sunie sympatyczne jak Pani :mrgreen:

Bardzo dobre wiadomości :ok:

Pozdrawiam ekipę Kulka Pomponiusza :)
Obrazek

Bagienka

Post » Pt wrz 06, 2013 8:48 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Felis domesticus pisze:Wyniki wczorajszej, pierwszej konsultacji okulistycznej: oka lewego brak, brak stanu zapalnego w obrębie oczodołu, oko prawe: zmętnienie rogówki po przebytym stanie zapalnym, widzenie zachowane, brak stanu zapalnego w obrębie oczodołu. Przeszczep rogówki oka prawego niewskazany ze względu na duże prawdopodobieństwo odrzucenia, ze skutkiem całkowitej utraty widzenia włącznie.Ciekawa jestem, jaka będzie opinia dra Lwa.

Pewnie podobna. Czyli nie ma co męczyć Kulka, może to i lepiej, on ma się dobrze, kalectwo mu nie przeszkadza.
Cieszę się z wizyty :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt wrz 20, 2013 18:02 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Tak jak przypuszczałam,Olsztyn potwierdził opinię dra Garsteckiego, który jako pierwszy konsultował Kuleczka.

Felis domesticus

Post » Pt wrz 20, 2013 19:20 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Małgosiu, dziękuję, że dałaś Kulkowi dom.
Przesyłam pozdrowienia od dziewczyn z lecznicy, zawsze jak jestem, wspominają akcję Toruń i Kulka, który się skulkował pod ich opieką :wink:
Obrazek

Bagienka

Post » Pt wrz 20, 2013 20:40 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Bagienko! A propos "skulkowania" Kuleczka:zrobiliśmy u naszego dra badanie pod kątem nadwagi. USG narządów wewnętrznych jamy brzusznej (zalecane przez panią dr z Lublina) - jest prawidłowe, żadnych problemów zdrowotnych, czy behawioralnych Kuleczek nie ma. Zdaniem lekarza nadwaga jest spowodowana brakiem aktywności. Kuleczek schudł od czasu przyjazdu około 500g dlatego, że trochę harcuje po domu w towarzystwie. Liczyłam na to, że jedzenie nie będzie dla niego jedyną atrakcją w życiu, kiedy będzie miał towarzystwo i swobodę poruszania się.
Ostatnio edytowano Pt wrz 20, 2013 21:01 przez Felis domesticus, łącznie edytowano 1 raz

Felis domesticus

Post » Pt wrz 20, 2013 20:52 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Felis domesticus pisze:Bagienko! A propos "skulkowania" Kuleczka:zrobiliśmy u naszego dra badanie pod kątem nadwagi. USG narządów wewnętrznych jamy brzusznej (zalecane przez panią dr z Lublina) - jest prawidłowe, żadnych problemów zdrowotnych, czy behawioralnych Kuleczek nie ma. Zdaniem lekarza nadwaga jest spowodowana brakiem aktywności. Kuleczek schudł od czasu przyjazdu około 500g dlatego, że trochę harcuje po domu w towarzystwie, Liczyłam na to, że jedzenie nie będzie dla niego jedyną atrakcją w życiu, kiedy będzie miał towarzystwo i swobodę poruszania się.

O, to super :ok:
Fakt, tutaj siedział w boksie albo sępił głaski :wink:
No albo szamał, teraz ma inne, bardzo kocie rozrywki :)

Jak Wam się żyje?
Kulek dalej kumpluje się z Migotkiem? Czy powiększył grono przyjaciół?

A sypia z kim? (jeśli to nie tajemnica :mrgreen: )
I gdzie?
Z ludziem na wyrku, czy z kolegami?
Obrazek

Bagienka

Post » Pt wrz 20, 2013 22:38 Re: Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

Żyje się nam wszystkim spokojnie, nie ma konfliktów wewnątrz- i międzygatunkowych,wszyscy zdrowi,kwestie finansowe też nie spędzają snu z powiek,czasami towarzystwo urządza nocne galopady albo Rysio szaleje z Marcepankiem(innym się nie chce), ale generalnie leniuchują.Marcepan po początkowym "poklatkowym" szaleństwie z zaczepianiem wszystkich i gonieniem samego siebie po domu włącznie też się już "zsocjalizował" . Kuleczek spokojnie, jak to on, szefuje kotom, mają przed nim pewien respekt i nie pozwalają sobie na prowokowanie go do zabawy, tak jak to robią między sobą. Migotek zainteresował się Kuleczkiem od razu, zaprzyjażnili się bardzo szybko. Spią razem, jedzą razem, wylegują się razem, widać, że dobrze się czują ze sobą. Panowie zasypiają ze mną,rano znajduję ich na psiej kanapie, śpiących między psami albo na psach.Reszta towarzystwa śpi z moim dzieckiem i w swoich koszykach, zawsze na stałych miejscach.

Felis domesticus

[poprzednia][następna]