Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 12, 2013 14:52 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:Sąsiadka mi wlaśnie wczoraj mówila, że szwagier postanowil zrobić remont swojej lazienki i wywala taką wannę.
Trzeba ją dość często plukać dużą ilością wody z jakimiś chemikaliami, bo grzyb się robi w przewodach. Przy korzystaniu z wanny szambo napelnialo się blyskiem; teraz mają wlasną oczyszczalnię, ale wody zużywa toto mnóstwo. Po demontażu okazalo się, że mimo plukania jest grzyb pod wanną, a przewody zardzewialy (ale tak sprytnie, że widać dopiero od spodu).
Poza tym, sama taka wanna jest cholerycznie droga.

No właśnie drogie te wanny strasznie :| I pewnie jeszcze trzeba kupić taką z górnej półki żeby nie mieć problemów o których piszesz :roll:

Jak znam życie, to ten facet mial taką z najwyższej możliwej pólki - to wlaściciel wielkiej hurtowni kwiatów i "śpi na kasie".

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lut 12, 2013 16:27 Re: Broszka & Company

felin pisze:Jak znam życie, to ten facet mial taką z najwyższej możliwej pólki - to wlaściciel wielkiej hurtowni kwiatów i "śpi na kasie".

Jak śpi na kasie to nie rozumiem jego kłopotów z odgrzybianiem bo myślałam że chodzi właśnie o to że to droga impreza a trzeba robić często :roll:
Trochę poczytałam w necie i opinie raczej są pozytywne - na razie nie trafiłam na problemy z zagrzybieniem mechanizmów... Może być też tak że ten facet miał po prostu złą wentylację w łaziencie co sprzyja grzybkom i rdzewieniu?

Rany jak mocno sypie 8O TZ nie dojedzie chyba dzisiaj do domu :|

Revontulet pisze:Zostaje mi tylko niezawodna animalia

Jakie karmy kupujesz w animalii? Bardzo dawno tam nie kupowałam, może trzeba się przeprosić :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lut 12, 2013 18:42 Re: Broszka & Company

Ostatnio (przez zoohurtowo i kuchniępupila) rzadziej tam kupowałam :oops:
Teraz akurat mam zamówienie do odbioru - podczas ostatniej wizyty u weta transporter mi sie rozwalił :twisted: i w trybie dość pilnym musiałam nabyć nowy (a nie chciałam, żeby tranpsorter był wysyłany kurierem) i przy okazji dorzuciłam puchy.
Za każdym razem zamawiam u nich przede wszystkim GranataPet- wg mnie bardzo przyzwoite jedzenie.
Poza tym Miamor, Natures Menu, Animonda Carny (Exotic i Ocean też), Ziwipeak. Kiedyś testowałam Princess (ale tylko te 200 g puszki Nature's Power Cat). I to chyba wszystko.
A, będę do nich pisać maila z zapytaniem o Power of nature i CF (na stronie CF wymienione są sklepy internetowe, w których sprzedawane są produkty tej firmy i wśród tych sklepów jest animalia :roll: ).
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lut 12, 2013 18:57 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:Jak znam życie, to ten facet mial taką z najwyższej możliwej pólki - to wlaściciel wielkiej hurtowni kwiatów i "śpi na kasie".

Jak śpi na kasie to nie rozumiem jego kłopotów z odgrzybianiem bo myślałam że chodzi właśnie o to że to droga impreza a trzeba robić często :roll:
Trochę poczytałam w necie i opinie raczej są pozytywne - na razie nie trafiłam na problemy z zagrzybieniem mechanizmów... Może być też tak że ten facet miał po prostu złą wentylację w łaziencie co sprzyja grzybkom i rdzewieniu?

Rany jak mocno sypie 8O TZ nie dojedzie chyba dzisiaj do domu :|

Też nie wiem o co chodzi, ale napisalam to co mi sąsiadka powiedziala wczoraj.
Być może rzecz zależy od modelu wanny :|

U nas też sypie. Teraz już widać.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lut 13, 2013 19:03 Re: Broszka & Company

Oj, chyba Broszkę, zasypało :strach:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 13, 2013 19:09 Re: Broszka & Company

Zasypało :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lut 13, 2013 19:11 Re: Broszka & Company

Ale już się odkopałaś? Czy jesteś więźniem we własnym domu? :wink:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 13, 2013 19:15 Re: Broszka & Company

Trochę odkopałam ale strzeliło mi w kręgosłupie i musiałam przerwać...
Czy ja wczoraj rano życzyłam sobie żeby spadł śnieg? Pogięło mnie chyba :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lut 13, 2013 19:30 Re: Broszka & Company

Ty uważaj Broszka co mówisz... Najpierw kotecek malutki.. teraz ten śnieg.. Czarodzicielstwo i magia jakaś czy co?
Tylko dlaczego u nas też napadało jak głupie, no dlaczego?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 13, 2013 19:35 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Tylko dlaczego u nas też napadało jak głupie, no dlaczego?

Bo sprawiedliwość musi być! :mrgreen:
Jak wszędzie to wszędzie.

Broszka, to Ty może powiedz na głos chciałabym mieć wannę z hydromasażem- może sie spełni :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lut 13, 2013 19:52 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:Broszka, to Ty może powiedz na głos chciałabym mieć wannę z hydromasażem- może sie spełni :ok:

:ryk:
O, tak, tak :!:

Revontulet, jaka sprawiedliwość? Ja sobie nie życzyłam wcale. Chyba, że Broszka mi to załatwiła..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 13, 2013 20:30 Re: Broszka & Company

Ja też sobie nie życzyłam, a od tygodnia mam śnieg- o taką sprawiedliwość mi chodzi :twisted:
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lut 14, 2013 9:52 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:Broszka, to Ty może powiedz na głos chciałabym mieć wannę z hydromasażem- może sie spełni :ok:

Wczoraj cały wieczór utyskiwałam z powodu bólu pleców i głośno marudziłam że hydromasaż w gorącej wodzie by się przydał :wink: :mrgreen:

Widzę że zaraz kurier mi przywiezie paczki z karmą - ciekawe czy przebije się nieodśnieżoną drogą :strach: Akurat przy tym zamówieniu wolałabym żeby nie spieszyli się tak z wysyłką - miałam nadzieję że dopiero jutro przywiezie :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lut 14, 2013 10:05 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:

Wczoraj cały wieczór utyskiwałam z powodu bólu pleców i głośno marudziłam że hydromasaż w gorącej wodzie by się przydał :wink: :mrgreen:

Mam nadzieję, że zadziała :ok:

Broszka pisze:Widzę że zaraz kurier mi przywiezie paczki z karmą - ciekawe czy przebije się nieodśnieżoną drogą :strach: Akurat przy tym zamówieniu wolałabym żeby nie spieszyli się tak z wysyłką - miałam nadzieję że dopiero jutro przywiezie :evil:

:ryk: Tobie to dogodzić :mrgreen: .
Obrazek

Revontulet

Post » Czw lut 14, 2013 10:12 Re: Broszka & Company

Jak robiłam zamówienie nie było u nas grama śniegu - skąd miałam wiedzieć że nagle tyle nawali w jeden dzień? A plecy sobie wczoraj załatwiłam i teraz nie dam rady skończyć odśnieżać a kurier zaraz przyjedzie :| Znów będę go musiała prosić o wożenie taczką i dźwiganie trzech ciężkich paczek bo pod dom nie dojedzie... Wolałabym tego uniknąć bo tak mi głupio wciąż go wykorzystywać a dzisiaj nawet ciasta żadnego nie mam :oops: :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]