Mokate w DS i kot Zen na DT - zapraszamy na wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 30, 2013 22:20 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Przewodniki w Luwrze w różnych językach są, a i po angielsku można się przecież z pracownikami dogadać. Co innego pod Luwrem, tam już pani udaje, że nie zna angielskiego i trzeba na migi pokazywać, że dzieciak chce lody truskawkowe :roll:
W ogóle to nie wiem co ci Francuzi mają za wstręt do angielskiego. Ja rozumiem, że historia historią, ale bez przesady. Nawet w szkole rodzice płacą tylko za podręczniki do angielskiego :roll:

No ale... pępkiem świata są? Są. Dla mnie są :lol:
I uwielbiam Francję ze wszystkimi jej słabościami.

Z tymi kotami moimi, to może być problem, bo rozwydrzone są skubańce że hej :evil:
Z psem też, bo to pitbull z padaczką. Jak mu 4 koty nad głową będą latały, to na bank dostanie ataku :roll:

To może już ja się wszystkimi wakacyjnie zajmę, bo mi tam jeden kot i jedna Córa więcej, specjalnej różnicy nie zrobią. Mało tego, wakacyjnie obie Dziewczynki zagonię do roboty przy futrzakach. A sama poćwiczę w tym czasie francuskie słówka. Albo zdjęcia z Disneylandu pooglądam z sentymentem :lol:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro sty 30, 2013 22:23 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Jakoś tak wakacyjnie się zrobiło.......rozmarzyłam się o mojej kochanej Grecji :1luvu:
Ale nie jestem wybredna, nasze morze też mi pasuje, byle nie lało ;)
Magdar, to może z moim stadkiem posiedzisz w czasie wakacji :?: U mnie trochę więcej sztuk :mrgreen:
Zdjęcie Mokate z Córcią :1luvu:
Julio, korki z francuskiego mogę Ci załatwić, tylko trochę daleko, bo w Szczecinie. Mam tam kuzynkę i jej córkę. Jedna rodowita francuska, druga "Polko - Francuska" :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro sty 30, 2013 22:30 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

EVA2406 pisze:Julio, korki z francuskiego mogę Ci załatwić, tylko trochę daleko, bo w Szczecinie. Mam tam kuzynkę i jej córkę. Jedna rodowita francuska, druga "Polko - Francuska" :)

Wstyd się przyznać, w bloku mam Kubańczyka, który po angielsku korki z fancuza daje :oops:
Już nawet dzwoniłam we wrześniu, żeby się zapisać, ale byłam jedyną chętną, a potrzebuję chociaż drugiej osoby, żeby mieć mobilizację :oops:
Może do kolejnego września znajdę jakiegoś chętnego... :roll:

Grecję też bym odwiedziła. Myślę, że tam też mogło by mi się spodobać.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro sty 30, 2013 22:56 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Jeśli można to do kompletu przedstawiam Wam Żarłacza Błękitnookiego- wcześniej wspomnianego przeze mnie KARMELA.
Prawda, że podobny do MOKATE :D

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Śro sty 30, 2013 23:44 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

ależ ciśnienie podnosicie tymi zdjęciami! serce nie wytrzyma :1luvu:

nie tak dawno temu, ze 2 miesiące może, znalazłam ogłoszenie o oddaniu właśnie takich dwóch snowshoe'ów. Dorosłych, pięknych zjawiskowo! No marzenie :roll:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Czw sty 31, 2013 8:58 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Zazusia pisze:Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Jeśli można to do kompletu przedstawiam Wam Żarłacza Błękitnookiego- wcześniej wspomnianego przeze mnie KARMELA.
Prawda, że podobny do MOKATE :D

Prawda :)
Nowa_Sztno pisze:Przewodniki w Luwrze w różnych językach są, a i po angielsku można się przecież z pracownikami dogadać. Co innego pod Luwrem, tam już pani udaje, że nie zna angielskiego i trzeba na migi pokazywać, że dzieciak chce lody truskawkowe :roll:
W ogóle to nie wiem co ci Francuzi mają za wstręt do angielskiego. Ja rozumiem, że historia historią, ale bez przesady. Nawet w szkole rodzice płacą tylko za podręczniki do angielskiego :roll:

No ale... pępkiem świata są? Są. Dla mnie są :lol:
I uwielbiam Francję ze wszystkimi jej słabościami.

Z tymi kotami moimi, to może być problem, bo rozwydrzone są skubańce że hej :evil:
Z psem też, bo to pitbull z padaczką. Jak mu 4 koty nad głową będą latały, to na bank dostanie ataku :roll:

To może już ja się wszystkimi wakacyjnie zajmę, bo mi tam jeden kot i jedna Córa więcej, specjalnej różnicy nie zrobią. Mało tego, wakacyjnie obie Dziewczynki zagonię do roboty przy futrzakach. A sama poćwiczę w tym czasie francuskie słówka. Albo zdjęcia z Disneylandu pooglądam z sentymentem :lol:

Po trzech dniach musiałabym wracać z tych wakacji :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Czw sty 31, 2013 13:57 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Kot by zatęsknił, czy Młoda? :mrgreen:

EVA2406

Post » Czw sty 31, 2013 14:16 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Mam dosyć tego wątku Obrazek
Chcę mi się jeszcze pożyć a Wy koniecznie chcecie przyprawić mnie o zawał Obrazek
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw sty 31, 2013 17:41 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

EVA2406 pisze:Kot by zatęsknił, czy Młoda? :mrgreen:

Nowa_Sztno :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw sty 31, 2013 23:29 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Ja tam sobie dam radę :smokin: :smokin: :smokin:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt lut 01, 2013 19:46 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Fajny się ten wątek zrobił, taki podróżniczy. :D Ja chętnie zwiedziłabym całą Polskę, tak wzdłuż i wszerz.
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Pt lut 01, 2013 20:18 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Ja to na wakacje muszę sobie nagrać dźwięk młota pneumatycznego i odtwarzać to wieczorem, inaczej nie usnę :) Mokate nie śpi już pod kołderką, teraz śpi obok mnie, z łepkiem na mojej poduszce. Zajmuje mniejszą część łóżka, ale myślę że to chwilowe,więc się nie przyzwyczajam :D W dodatku dziś, Młoda, która wciąż jest przeziębiona, dołączyła do nas nad ranem i spaliśmy tak we trójkę, na jednoosobowym tapczanie :)
Poza tym to mam kota-jarosza. Owszem je suche i mokre, ale nic nie wywołuje w nim takiego entuzjazmu jak jogurt naturalny, ser biały czy..............niedojedzone przez córcię Danonki truskawkowe. Przecież nie od dziś wiadomo, że koty lubią mleko ;)
Poza tym nieco zmienił mi się harmonogram wieczornych zajęć. Przed Mokate było:
1. naszykować ubranie dla Młodej do przedszkola
2. nastawić budzik
3. zgarnąć rozrzucone zabawki w jedno miejsce, żeby rano kazać Małej je poukładać

Teraz jest tak:
1. naszykować ubranie dla Młodej do przedszkola
2. nastawić budzik
3. zgarnąć rozrzucone zabawki w jedno miejsce, pochować wszystkie klocki, które da się turlać
4. schować tę cholerną myszkę z grzechotką :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt lut 01, 2013 20:18 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Iwlajn pisze:Fajny się ten wątek zrobił, taki podróżniczy. :D Ja chętnie zwiedziłabym całą Polskę, tak wzdłuż i wszerz.

To może jakąś wymianę turystyczną zrobimy :wink:

Chciałaś mieć drugie "dziecko", to i obowiązków przybyło :mrgreen:

EVA2406

Post » Pt lut 01, 2013 20:23 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

Zapraszam, ok. Bydgoszczy, a dokładnie Puszcza Bydgoska :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lut 01, 2013 20:23 Re: Mokate - już w swoim DS :)))

EVA2406 pisze:
Iwlajn pisze:Fajny się ten wątek zrobił, taki podróżniczy. :D Ja chętnie zwiedziłabym całą Polskę, tak wzdłuż i wszerz.

To może jakąś wymianę turystyczną zrobimy :wink:

Chciałaś mieć drugie "dziecko", to i obowiązków przybyło :mrgreen:

Na szczęście ustalone, że moje dzieci jadą na kolonie do Szczytna, więc luz :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]