Złosiej czarno-biały terrorysta cz 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 31, 2012 14:25 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Lilka Mrau pisze:Witamy
Jakos ostatnio nie mam natchnienia żeby pisać...to całe zamieszanie z drugim kotem ...jakoś tak mi teraz smutno...
U nas nic nowego , Złoś szaleje jak zwykle.
We wtorek jade z klasą Macieja do schroniska dla zwierząt na wycieczke..nie wiem jak ja to zniose...ten widok, błagające oczka, piski, miauki szczeki...ehhh już teraz serce mi sie łamie :(

Nie chcę Cię dołować ale ja bym tego widoku i miauczenia i szczekania też nie znoisła. Bym od razu znalazła jakiegoś kociaka który musiałby być mój. A już nie mam warunków na 3 kota. Wtedy to juz by mnie na pewno z domu wywalili.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro paź 31, 2012 14:30 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

byłąm wolontariuszka w schronisku przez 3 lata, rąk i kolan mi nie starczało zeby ogarnąć te wszystkie mordki pchające się do głaskania...

Koczi

Od: Czw sie 30, 2012 6:05

Post » Śro paź 31, 2012 14:31 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

MonikaMroz pisze:
Lilka Mrau pisze:Witamy
Jakos ostatnio nie mam natchnienia żeby pisać...to całe zamieszanie z drugim kotem ...jakoś tak mi teraz smutno...
U nas nic nowego , Złoś szaleje jak zwykle.
We wtorek jade z klasą Macieja do schroniska dla zwierząt na wycieczke..nie wiem jak ja to zniose...ten widok, błagające oczka, piski, miauki szczeki...ehhh już teraz serce mi sie łamie :(

Nie chcę Cię dołować ale ja bym tego widoku i miauczenia i szczekania też nie znoisła. Bym od razu znalazła jakiegoś kociaka który musiałby być mój. A już nie mam warunków na 3 kota. Wtedy to juz by mnie na pewno z domu wywalili.

Ehh..postaram sie skoncentrowac na pilnowaniu dzieci itp ,a w duchu caly czas bede sobie powtarzac " dasz rade dasz rade wszystko bedzie dobrze musisz byc silna!" nie wiem czy 6 letnie dzieci nie sa jescze za male na takie widoki...bezdomnosc jest straszna a dzieci maja czułe serduszka...żeby to sie nie skończyło płaczem....Plus jest taki ze zawozimy karme do schroniska. Kazde dziecko ma miec puszkę jedzonka dla kota lub pieska .Ok 20 puszek to juz coś...nie wiele ale chociaż coś...

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Śro paź 31, 2012 15:15 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Jak szukasz jeszcze drugiego kota, to może rozglądnij się po stronach poznańskich fundacji i kotów dworcowych. Jest sporo koteczków czekających na swój dom. Koci Pazur - http://www.kocipazur.org/, Agapeanimali - http://www.agapeanimali.org/, a tutaj watek kotów dworcowych ( i nie tylko) - viewtopic.php?f=1&t=142382. To tylko niektóre przykłady z poznańskiego podwórka.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro paź 31, 2012 15:21 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Hannah12 pisze:Jak szukasz jeszcze drugiego kota, to może rozglądnij się po stronach poznańskich fundacji i kotów dworcowych. Jest sporo koteczków czekających na swój dom. Koci Pazur - http://www.kocipazur.org/, Agapeanimali - http://www.agapeanimali.org/, a tutaj watek kotów dworcowych ( i nie tylko) - viewtopic.php?f=1&t=142382. To tylko niektóre przykłady z poznańskiego podwórka.

Dzięki ale nie szukam ...nawet nie zaglądam na takie stronki bo mi sie smutno robi:(

Lilka Mrau

Post » Śro paź 31, 2012 15:28 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Lilka Mrau pisze:
Hannah12 pisze:Jak szukasz jeszcze drugiego kota, to może rozglądnij się po stronach poznańskich fundacji i kotów dworcowych. Jest sporo koteczków czekających na swój dom. Koci Pazur - http://www.kocipazur.org/, Agapeanimali - http://www.agapeanimali.org/, a tutaj watek kotów dworcowych ( i nie tylko) - viewtopic.php?f=1&t=142382. To tylko niektóre przykłady z poznańskiego podwórka.

Dzięki ale nie szukam ...nawet nie zaglądam na takie stronki bo mi sie smutno robi:(

Na razie nie szukasz :) daj mezowi troche czasu. mysle ze zmieknie :)
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro paź 31, 2012 15:48 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Witam :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro paź 31, 2012 16:15 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Lilka Mrau pisze:

Dzięki ale nie szukam ...nawet nie zaglądam na takie stronki bo mi się smutno robi:(

Zaglądać nie trzeba, ale wspierać można :mrgreen:
A jak małżonek nie jest przekonany to nic na siłę, do adopcji zwierzaka muszą być przekonani i chcice tego wszyscy dorośli domownicy.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro paź 31, 2012 16:41 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

To rzymaj się dzielnie w obu sprawach i trzymam kciuki. A może Tżet zmięknie w końcu, przecież było już tak blisko... :ok:

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Śro paź 31, 2012 16:58 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

No było blisko , ja troszke zagladam na rozne stronki organizacji itp a moze trafi sie takie cudo ze facet sie złamie...Ale narazie cisza..Jak znajde cos wyjatkowo zachwycajacego to wlasiciel chce oddac" za zwrot kosztow/porodu /wychowania/szczepienia i odrobaczenia itp...

Lilka Mrau

Post » Śro paź 31, 2012 21:37 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

Dobra dziewczyny ..^^
Trzymacie sie siedzeń ^^ Zadzwonilam do Pani z Fundacji Kot w celu zaadoptowania czarnej puchatej kici :)
O tak wygląda
Obrazek
Po długim weekendzie zostanie zabrana do weterynarza , przebadana i jesli wszystko bedzie w pożadku ..wysterylizowana .
I mozliwe ze w przeciagu 2 tygodni trafi do nas:)Prawdopodobnie pojedziemy po nia sami , bo wtedy przejazd wyniesie mnie bo my jezdzimy na gazie :P
Teraz powoli musze skompletowac potrzebne rzeczy przede wszystkim transporterek, i skombinować troche kasy na przejazd .
Legowiska sa w domu 2 , misek tez starczy :)
Przemyśleliśmy to i doszliśmy do wniosku że 2 kot to już nie wiela zmiana , szeleje jeden to teraz beda szalec 2, a moze Złoś z kolezanka się troszke uspokoi , no i bedzie jedno wiecej futerko do tulania.
Mam nadzieje że szybko sie dogadają^^Trzymajcie kciukasy żeby wszystko sie udało !!

Teraz zbieram rady ...bo zaczynam wpadac w panike^^ Doswiadczeni posiadacze wiecej niz jednego kota zgłoście sie...czy musze miec 2 kuwety? Myslicie że kicia bedzie mogła z nami spać od początku? Czy narazie areszt łazienkowy? Kurcze jestesm zakrecona....Opowiedzcie mi o sprawnym dokoceniu ^^

Lilka Mrau

Post » Śro paź 31, 2012 22:24 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

To niech będę pierwszą, która powie: GRATULACJE!!! Obrazek Małżon szybko zmienił zdanie, widać potrafisz mu jednak przemówić do rozsądku. :wink:

W sprawie dokocenia się nie wypowiem - jak wiadomo, brak doświadczenia, ale za to chętnie wysłucham mądrzejszych - na przyszłość. :)

Kicia bardzo ładna, oczy ma przeurocze. :) Tylko ciekawa jestem - ona ma faktycznie taki płaski pysk a'la pers czy to kwestia ujęcia? Bo strasznie mi się kojarzy z tą rasą.

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Śro paź 31, 2012 22:36 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

niee raczej nie wyglada na persa..pytalam tez pania a ktora wczesniej rozmawialam o kici i, tez nie widzi tam persa:)
Mam jeszcze kilka jej fotek które dostałam na maila jak pierwszy raz sie nia zainteresowałam
pokaze wam 3
Obrazek
Obrazek
Obrazek

solarie pisze:To niech będę pierwszą, która powie: GRATULACJE!!! Obrazek Małżon szybko zmienił zdanie, widać potrafisz mu jednak przemówić do rozsądku. :wink:

Coż ..po pierwsze nie dziekuję jeszcze:) Narazie trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze, zeby była zdrowa i zniosła dobrze sterylizacje .
Co do mojego TŻ on chyba jednak nie był sam pewien kiedy mowil ze nie chce drugiego kota, dzis znowu pokazalam mu fote tej czarnej wiewiorki z tekstem ze sliczna ze pasowala by do Złosia to jakos nie bronil sie za bardzo , wiec zapytalam czy moze ejdnak ja wezmiemy ze bedzie fajnie Złoś bedzie mial towazystwo itp to powiedzial " a rób co chcesz:P a ja czy jest pewien ,.. a on " a jak ja nazwiemy ?:P" Wiec powiedzialam ze ustalimy jak zadzownie i sie dowiem czy aktualne zeby sie nie napalac na zapas...i jeszcze troche pogadalismy i zadzwonilam :)Na dniach pewnie bede miala wizyte przedadopcyjna .Kurcze troszke panikuje....ale jak myslicie?dobrze robie? troszke sie boje jak to bedzie , jak zlos zareaguje, czy nie poczuje sie zdradzony? Ehh....

Lilka Mrau

Post » Czw lis 01, 2012 8:09 Re: Złosiej czarno biały terrorysta część 2^^

eee, to jak tżet mówił już o imieniu i że masz robić co chcesz to juz jest po naszej kociastych stronie :1luvu: to hip hip huuuura!!!! życze powodzenia i ta czarnulka podobała mi sie od początku. Czy to ta co była w pierwszym linku?
Możesz mnie pytać smiało w sprawach dwóch kotów, ale niestety nie o dokocenie bo pomiedzy moją Basią a Kasią był tylko jeden dzień różnicy w przyjeździe do domu. Nie ukrywam że Basia była pierwsza i jak po dobie przyjechała Kasia to Baśka chciała ją pogonić. Niby doba a jednak :ryk:
Kuwete na początku miałam jedną bo moja bratowa ma dwa kocury i ma jedną ale Kaśka jakoś po tygodniu zaczęła mi lać w sypialni na łóżko więc dotawiłam drugą kuwete i problem zniknął. Wydaje mi się że też powinnas mnieć dwie bo to będzie kotek i kotka, no ale sama możesz zobaczyć z jedną najpierw- najwyżej później dokupisz. :ok:

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

[poprzednia][następna]