Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Katia K. pisze:Cześć Emily, miło powitać kogoś "nowego" (przepraszam Forumowiczki, które też ostatnio do nas po raz pierwszy zaglądały, a których nie przywitałam, czujcie się przywitane)
![]()
Bardzo podoba mi się Twój nick, a to dlatego, że jesteśmy z Krzyśkiem świeżo po 6 sezonach "Opowieści podręcznej", gdzie Emily (Glena) byłą jedną z moich ulubionych postaci. Czytałam też książkę (do przeczytania, ale bez rewelacji), oglądałam film z chyba 1990 roku (słaby, mało przekonujący). Serial najlepszy. Jeżeli ktoś nie zna - polecam.
Katia K. pisze:Wybranie nicka nie jest wcale takie łatwe, jak się okazuje.
Pamiętam, że moim pierwszym wyborem była "Kota" (imię mojej pierwszej kotki), ale nawet z różnymi kombinacjami liczbowymi - trafiałam na zajęte. No to "Katia" - też zajętyZostało "Katia80", może jeszcze ktoś z forum kojarzy, że przez kilka lat tak tu funkcjonowałam. W 2014 wysłałam prośbę o zmianę, nastąpiło zagęszczenie Krzysiów w moim otoczeniu i wymyśliłam: "Katia Krzysiowa", stwierdziłam jednak, że za długo i ucięłam "Krzysiową" do "K.".
A to jeszcze wczorajszy irys z okolicy, niedobitek. Być może już się stulił, trochę (za mało...) padało:
Pilnie poszukiwany dom dla około 5-6-letniej kotki w typie sfinksa ⚠️. Została oddana do Schroniska... Takie zwierzęta, które nagle straciły dom i rodzinę, najciężej znoszą pobyt u nas . A sfinksy są niezwykle wrażliwymi i przywiązującymi się do ludzi kotami . Dlatego jej adopcja musi być dobrze przemyślana, by już nigdy więcej nie musiała przeżywać tego, co teraz‼️.
Wielkanoc to czas nadziei i odrodzenia. W nas jednak po raz kolejny umarła wiara w ludzkość... Dziś rano pod bramą Schronisko dla Zwierząt w Lublinie znaleziona została kotka w transporterze . Według statystyk w święta i wakacje zwierzęta porzucane są nawet 15-30% częściej ⚠️. Dlatego przypominamy ➡️ zanim adoptujesz/kupisz/przygarniesz, zastanów się: [...]
PS. Porzucenie to porzucenie ⚠️. Nieważne, czy w lesie, czy pod schroniskiem. Zło jest złem i nie normalizujmy takich zachowań tylko dlatego, że "mogło być gorzej". Bo mogło być lepiej ➡️ można było zachować się odpowiedzialnie. Można było poszukać kotu nowego domu, można było założyć zbiórkę, można było... Ale wybrano szybki i łatwy sposób na pozbycie się "problemu". To nigdy nie jest dobre .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości