Trzymam kciuki za Wasze zdrowie Smutno jest jak kotek choruje. Oby 2014 byl lepszym rokiem dla Was wszystkich
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 . Smakusia odeszła 14.05.2024.
Florka zapisana na tomografię, na środę o godz. 13 na Uniwersytecie Przyrodniczym. Tam jest podobno najlepszy i najnowocześniejszy w Polsce tomograf dla zwierząt. Koszt - od 300 zł ("do 500 zł za kota"), powiedziała pani zapisująca. Być może nie jest to badanie potrzebne i nic nie przyniesie, a tylko przysporzę jej cierpienia. Ale ona nie je sama, nie pije sama, a antybiotyk nie zadziałał i nie liczę, że jeszcze zadziała. Z nosa leje się ropa, oddycha chrapliwie. Nie mogę czekać na jej śmierć.
Tak, tomografia może coś wyjaśnić. Możemy sobie z Florką podać łapkę - własnie wróciłam od laryngologa, stwierdził polip (objawy -nos zatkany, ropny wyciek). Mam skierowanie na CT i skierowanie do szpitala na usunięcie tych polipów - o rany, jak ja to zorganizuję? Koty zwenętrzne, koty domowe, w ogóle wszystko...