Moje koteczki Maja i Stich

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 19, 2006 13:56

po 3 tygodniach na Cyprze przywiozłam kilkadziesiąt fotek Wolnych Kotów Cypryjskich i tylko kilkanaście ze sobą i zabytkami... :lol:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt maja 19, 2006 14:28

Fri :smiech3:
TZ nawet z grzybobrania na którym był z synem i znajomymi przywiózł najwięcej fotek dużego rudego kota, który podszedł do samochodu i towarzyszył w jedzonku. Nie był bezpański, miał gdzieś w okolicy domek wychodzący, łazęga, aż pod las przychodził.
No niestety, tak to jest. Ja gdziekolwiek idę, jadę, wszędzie też rozglądam się za kotami, właściwie to cała rodzinka tak ma :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pt maja 19, 2006 14:48

a ja z kazdych wakacji mam koty na zdjeciu , a jedno z Władysławowa najpiękniejsze miałam trzy kotki ,które przychodziły wszyskie o pięknym umaszczeniu ,
dawały sie nosić na rękach i tulić,koty mi zawsze towarzyszą :D

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pt maja 26, 2006 15:30

Kiedy jestesmy w pracy ,moi rodzice zajmuja sie dziecmi a teraz też kotką .Wczoraj tata poszedł na spacer z Arielką ,chociaż sie zapierał, że nigdy na sznurku jak Pawlak z kotem chodzic nie bedzie :D ale sie wybrał pierwszy raz ,Arielka uciekła :? nie dała sie złapać tata zrezygnowany poszedł do domu pytac mamy co robić :roll: a Arielka jest u rodziców przed klatką (to bardzo blisko naszego domu),dzieci nie przychodziły do domu wiec sama poszła do nich. Miałam ubaw kiedy po powrocie z pracy tata mówi ,kup akwarium dla kota bo jej nie moge upilnować 8) Sama jestem winna bo po co tej kociej mamuśce pokazałam gdzie bywają jej ludzkie dzieci a ja czesto ją biore do rodziców ,bo również tam na placu sie bawia, ale cwaniara sama idzie do dzieci jak tęskni :)

Monika L

Post » Pt maja 26, 2006 15:55

:lol:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pon maja 29, 2006 7:17

Monika L pisze: Sama jestem winna bo po co tej kociej mamuśce pokazałam gdzie bywają jej ludzkie dzieci a ja czesto ją biore do rodziców ,bo również tam na placu sie bawia, ale cwaniara sama idzie do dzieci jak tęskni :)

Ona nigdy nie przestanie mnie zadziwiać :D :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon maja 29, 2006 8:44

Oj, dziwną macie te kotkę, strasznie dziwną. :lol:

A może to dzieci masz takie dziwne, że kotka tak się do nich przywiazała? :wink:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon maja 29, 2006 9:24

Mnie też Iwonko ciagle zadziwia :)
Ago nie jesteśmy dziwni ,kotka też nie :D
chociaz ja też czasmi sobie myślę że to przywiązanie jest niesamowite ,a z drugiej strony naturalne ,kotka bardzo pragneła domu ,musiała wychowywać sie wcześniej z dziecmi wiec nasza rodzinka jej bardzo przypasowła ,a my też po odjsciu psa ciagle czulismy pustke .potrzebowalismy siebie nawzajem :)
a przy okazji trafił nam sie wyjątkowy kot i wyjątkowo traktowany przez dzieci :)
córka kiedy jest weekend bierze ja do siebie do łożka i sie wylegują wtulone w siebie ,kotka przykryta kołdra obok pluszowego misia i jeża , tylko widac z daleka jej uszy :lol: Klaudusia czyta jej bajki, a kotka traktorzy nie ruszając sie z pościeli :D
wogóle syn i my mamy stosunek do kotki troche inny ,natomiast córka ze słodka dzieciecą naiwnością ,podporzadkowuje Arielce cechy typwo ludzkie, jej rozmowy do kotki są powalające ,może własnie takie koty są wszysko rozumieja i ta ludzkość kocia jest naturalna tylo trzeba ją odkryć :D

Monika L

Post » Pon maja 29, 2006 9:37

Zartowałam pełna podziwu. Na swojego syna nie moge narzekać, ale on ma 14 lat i jest mało wylewny. Nie mam córki, więc nie wiem, może dziewczynki inaczej wchodzą w relacje ze zwierzętami....

A co do `uczłowieczenia` kotów. Mitem jest, że koty nie przywiązują się do człowieka i ostatnio często przekonuję się, że ludziom wiara w ten mit przechodzi.

Agn

Post » Pon maja 29, 2006 9:53

Moja Justysia - 4,5 roku, jak wracała z przedszkola, to siadała na podłodze i mówiła: No i jak Sonieczko, jak Ci minął dzień, bo u mnie w psedskolu wszystko dobze....

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon maja 29, 2006 10:02

Agn pisze:Zartowałam pełna podziwu. Na swojego syna nie moge narzekać, ale on ma 14 lat i jest mało wylewny. Nie mam córki, więc nie wiem, może dziewczynki inaczej wchodzą w relacje ze zwierzętami....

A co do 'uczłowieczenia' kotów. Mitem jest, że koty nie przywiązują się do człowieka i ostatnio często przekonuję się, że ludziom wiara w ten mit przechodzi.

u mnie podobnie syn starszy tez inny ma z Arielka kontakt, chociaz tez ukratkiem ja caluje po główce :) natomiast córka nie ma umiaru,dobrze że kota tez :D
tez tak mysle ,kot czy pies tak samo sie przywiazuje a pozatym chyba kot bardziej lubi pieszczoty ,kolana :D

Monika L

Post » Pon maja 29, 2006 10:07

izaA pisze:Moja Justysia - 4,5 roku, jak wracała z przedszkola, to siadała na podłodze i mówiła: No i jak Sonieczko, jak Ci minął dzień, bo u mnie w psedskolu wszystko dobze....

:ryk: kochane córcie :D

moja mówi tęskniłaś za mną moja "stara babo"kiedy Arileka obwochuje ją po czole :)

a to "stara babo" to odemnie załapała :oops: bo ja mówię do TŻ że jesteśmy z kotka w jednym wieku i tak sie rozmumiemy dwie "stare baby"
on odpowiada tak myślałem że tak bedzie ,masz całkowicie kota na jej pukcie :wink:
nic nie poradzę że kot tak umie słuchać ,cierpliwie jak mało kto :D
i na jej towarzystwo zasze moge liczyć :wink:

Monika L

Post » Pon maja 29, 2006 10:18

Na moje i TZ-a pytanie `czy chciałbyś mieć rodzeństwo?`, syn odpowiada: `przecież już mam.`

Nie jest wylewny, ale np tylko u niego Riddick daje się położyć w dziwnych pozach na kolanach i miętolić.

Agn

Post » Pon maja 29, 2006 11:18

Agn pisze:Na moje i TZ-a pytanie 'czy chciałbyś mieć rodzeństwo?', syn odpowiada: 'przecież już mam.'

Nie jest wylewny, ale np tylko u niego Riddick daje się położyć w dziwnych pozach na kolanach i miętolić.

:ryk: kocha na swój sposób :) a moze facetowi 14 letniemu nie wypada okazywać uczuć :wink:

Monika L

Post » Śro cze 14, 2006 9:48

Nastatał czas wyjzadu córeczki na wakacje . Moje lęki i obawy się sprawdziły Arielka bardzo tęskni. Chodzi po mieszkaniu szuka córeczki ,nasłuchuje czy sie nie bawi pod balkonem i sa chwile że miauczy jak kotka za kociakami :(
W piątek kiedy córeczka wyjechała Arielka co chwile przybiegała do kuchni wlepiała we mnie oczy i miauczała ,jakby pytała gdzie jest jej przyjaciółka?
Uspokaja sie kiedy na zmiane ją miziamy i tulimy. Teraz troche swoje matczyne uczucia przelała na syna ale mimo tego zachowuje sie inaczej.
Kiedy Klaudia dzwoni lub my do niej ,pierwsze pytanie jak Arielka ,daj mi ja do słuchawki .
Moja córeczka uwielbia te wyjazdy z dziadkami nad morze ,ale pierwszy rok kiedy czuje w jej głosie tęsknotę nie za bratem i rodzicami tylko za kotką .

Monika L

[poprzednia][następna]