Czarno Widzę.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 27, 2015 11:33 Re: Czarno Widzę

Obrazek
A to Biała Bestia - pogromca futrzanych pająków. Minka niewinna, oczka słodkie. Na zdjęciu widać goły brzuszek, który sobie biedna ciągle wylizuje, ogonek też ma jak sznureczek.
Najgorsze, że w świątecznym rozgardiaszu "gdzieś" położyłam jej fluoxetynę a przy takiej ilości ludzi i kotów w każdym pokoju trudno dokładnie wszystko przejrzeć, bo kazdy kładzie swoje rzeczy gdzie chce. Ale mam nadzieję się dziś do niego dokopać i dziś już dostanie swoją kreskę :wink:
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Nie gru 27, 2015 11:53 Re: Czarno Widzę

Ale przepiękny pycholek :1luvu:
Mam takiego czarnego gada- Wasylisa.
Głaszczesz ją a ta cholera niewiadomokiedy dziabie do krwi i drapie przyzwoicie :roll: :twisted: czasami ma odpały że przychodzi i nadstawia się do głaskania bez kąsania :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie gru 27, 2015 14:13 Re: Czarno Widzę

Przypadkiem trafiłam na ten wątek i lektura mnie wciągnęła. Haaszku, masz talent do pisania :ok:
Pozwolisz, że będę tu zaglądać :D
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Nie gru 27, 2015 14:24 Re: Czarno Widzę

Jaka sliczna Snieżynka :)
Wygląda bardzo niewinnie...

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Pon gru 28, 2015 0:08 Re: Czarno Widzę

Lekarstwo Szprotki znalezione, podane. Koty wybawione. Młodsze Dziecko wyjechało, Praktis zostaje u nas do 8 stycznia, chodnik w przedpokoju zasikany...

Oczywiście znów straciłam czujność licząc na zdrowy rozsądek u Siwego. Błąd.
Za karę piorę, myję podłogę, pastuję.

Obrazek

haaszek

Post » Wto gru 29, 2015 22:13 Re: Czarno Widzę

Jak dobrze wstać...

7.00 - oba budziki dzwonią. Ptaki się budzą, wyłażą z klatki i zaczynają latać po pokoju. Siwy wstaje, wkłada Kotkowi do pyszczka półtabletkę Luminalu, poprawia chrupkiem. Jeśli ma dobry dzień na tym się kończy. Czasem mamy Dzień Bumeranga i wtedy tabletka wypada dwa, trzy, cztery razy zanim trafi do wnętrza Kotka, co zresztą on przyjmuje ze stoickim spokojem.

Wstaję. Nie sprzątam kuwety, kuwetę sprzątałam o 4 nad ranem, kiedy Kotek był łaskaw zrobić z pokoju komorę gazową. Dosypuję chrupków. Kotek śniada.
Otwieram drzwi Piórnika. Zamykam drzwi Piórnika za sobą. Za drzwiami sześcioro oczu mruga "papuszka, papuszka, papuszka!" COOO??? A, nie okularów nie włożyłam, one mrugają "PUSZKA, PUSZKA, PUSZKA!"

Sprzątam nocny urobek w kocim pokoju. Biorę trzy miski i puszkę pasztetu, idę do kuchni. Zrzucam Praktisa ze zlewu i Szprotkę z kuchenki. Otwieram puszkę, zrzucam Szprotkę ze zlewu. Dzielę pasztet na trzy porcie, łapię w locie miskę, po którą właśnie sięga Praktis, zrzucam Szprotkę z kuchenki. Dosypuję Prozac do szprotkowej porcji, osłaniając miski własną piersią.

Pod nogami kłębi mi się rudo-buro-białe futro i pomiaukuje zgodnie. I wśród tego kłębiącego się futra płynę jak pośród fal do kociego pokoju, gdzie przydzielam każdemu jego miskę. Koty mlaszczą, otwieram drzwi Piórnika, zamykam drzwi Piórnika. Wrzeszczuchy szaleją mi koło głowy, kiedy zmieniam im wodę i sypię jedzenie.
Kotek jęczy pod drzwiami. Otwieram drzwi Piórnika, zamykam drzwi Piórnika. Wychodzimy.
Miski umyte, jeszcze Szprotka sprawdza, czy aby jakiś ślad zapachu nie został na misce Ryśki.
Kotek dopycha się cudzymi chrupkami.
Biorę czwartą miskę i drugą puszkę, dzielę na trzy równe i czwartą maleńką część. Tę najmniejszą dostaje Kotek. Koty mlaszczą zgodnie.
Myję się, ubieram, czeszę.
Miski umyte, tylko Kotek siedzi nad swoją i wylizuje sos. Pozostała trójka siedzi i liczy każde jego liźniecie. Kotek kończy w połowie porcji. Resztę dzielę sprawiedliwie, każde dostaje dwa liźnięcia pasztetu. W tym czasie Kotek wypija im wodę z miski na parapecie.

Zmieniam wodę w miskach, dosypuję chrupek, zamiatam z podłogi żwirek. Szprotka włazi do kuwety i przekopuje się na drugą stronę globu i z powrotem. Idę po łopatkę, Ryśka dosikuje swoje. Wyrzucam, zamiatam. Kotek jęczy pod drzwiami Pórnika. Otwieram, wpuszczam, zamykam. Włazi do kuwety. Siiiiiiikaaaaa. Sprzątam.

Koty rozwalają się na poduszkach w kocim pokoju. Kotek jęczy pod drzwiami. Ubieramy szelki, bierzemy kluczyki. Można wreszcie iść do pracy odpocząć.
Ostatnio edytowano Wto gru 29, 2015 22:33 przez haaszek, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

haaszek

Post » Wto gru 29, 2015 22:27 Re: Czarno Widzę

Oesu, nie mogę ze śmiechu :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto gru 29, 2015 22:44 Re: Czarno Widzę

Piękny dzień :mrgreen:

KatS

Post » Wto gru 29, 2015 22:51 Re: Czarno Widzę

Hardkorowy poranek kociarza :ryk: :ryk: :ryk:

kwinta

Post » Wto gru 29, 2015 22:56 Re: Czarno Widzę

E, dzień jak codzień :D - żadnego mordobicia, żadnego jajka na półce, pasztet w porę kupiony. Sielanka. Grunt to pamiętać o zamykaniu właściwych drzwi :D

Obrazek

haaszek

Post » Wto gru 29, 2015 22:59 Re: Czarno Widzę

A Bapcia pamięta ?? :P

kwinta

Post » Wto gru 29, 2015 23:03 Re: Czarno Widzę

Bapcia najbardziej pamięta o zamykaniu swoich drzwi. O Piórniku w drugiej kolejności, ale rzadko do niego zagląda. Poza tym kiedy nas nie ma zamykany jest na klucz - na razie nie znam kota, który by z kluczem sobie poradził.

Obrazek

haaszek

Post » Śro gru 30, 2015 13:39 Re: Czarno Widzę

Obrazek
Lekki mróz, - 5 stopni, woda w miskach zamarzła.
Najlepsza temteratura, żeby wyść z ciepłej pracowni i połozyć się spać na zewnątrz.

Obrazek

haaszek

Post » Śro gru 30, 2015 13:42 Re: Czarno Widzę

O rany :D Plażowania mu się zachciało! :ryk:

KatS

Post » Czw gru 31, 2015 21:07 Re: Czarno Widzę

Nie moge sie połapac o co chodzi z drzwiami i Piórnikiem.Watek czytam od początku.Czyzby pomrocznośc jasna?
Chciałam złożyc Waszej futrzasto,piórkowej Rodzinie najlepsze życzenia Noworoczne od mojej rodziny.
Zdrowia,pomyslności,kasy i wszystkiego najlepszego.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

[poprzednia][następna]