Kot Trojański i kocio-mysia banda ;]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2011 7:34 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Kumpel... pies Irenki po czwartkowym zabiegu kastracji i czyszczenia zębów...weci określili lepiej jego wiek... ogląd stopnia wytarcia ząbków i okazuje sie, że psina ma conajmniej 10 lat...ech...no dobry z niego pies... koty lubi... ech

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Wto maja 31, 2011 10:38 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Witaj Aniu! Melduję się na wątku. I współczuję w zwiazku z Kubusiem [*] .... Nic wczesniej nie wiedziałam, przepraszam za moje tel w sprawie Balbinki ... :cry:
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Wto maja 31, 2011 12:01 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Miłego dnia :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto maja 31, 2011 17:14 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Mamrot, znajdzie Kumpel jeszcze domek... trzymam kciuki.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto maja 31, 2011 17:28 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Trochę świeższych informacji.

Dzięki temu, że Tolek, glówny rozrabiaka w domu, pojechał na swoje, mogłam zabrać od BinaDiny cztery maluszki, które przetrzymała po złapaniu, czekając na rozluźnienie u mnie.
Malcy są super, dwóch panów i dwie panny, chociaż dziś mój wet nieco zwątpił w jedną dziewczynę.
Trójka w świetnej kondycji, można im już szukać domków, niestety Balbinka... z problemami. W skutek najprawdopodobniej upadku jakiegoś doznała urazu głowy, ma zaburzenia przedsionkowo-ślimakowe. Ma kłopot z chodzeniem, przewraca się, wpada do miski... ciężko, ciężko.. karmię ją, bo sama chce, ale przez zachwianą równowagę ma z tym kłopot. Po oczkach widać już, że coś jest nie tak, ma zeza rozbieżnego.. Dostała dziś zastrzyk mający zmniejszyć obrzęk, w czwartek/piątek kontrola.
Poza tym okaz zdrowia, cała czwórka pełna energii, szaleją aż miło.. (no, powiedzmy, że miło ;) ).
Mają ok 5 tygodni, tak jak moj Uzzinek..

Uzzi... Z Uzzim źle. Antybiotyk pomógł chwilowo, ale był za słaby, co mojego weta zdziwiło, bo podobno to bardzo dobry lek (Synolux).
Dostal dziś zastrzyk - Shotapen, czy jak to się...Plus na wzmocnienie Catosal.
Maluch od wczoraj bardzo osłabł,. mimo wcześniejszej poprawy. Dziś siedzial osowialy, z zamkniętymi oczkami i wytkniętym czubkiem języczka. Teraz śpi w kontenerku. Potrzebne mu kciuki bardzo. Balbince też.. wet mówi, że ciężko przewidzieć, czy da się ją wyleczyć :(
Ale będziemy walczyć.
Dobrze, że Trojka cały czas je karmi. Nawet Tadzika ;) Który jeszcze trochę u mnie zostanie, bo potwierdziło się to, o czym nie wspominałam, w nadziei, że nie będzie trzeba. Tadzio ma przepuklinę. Małą, no ale nie oddam nikomu takiego kota. Jak będę u lekarza, umówię go na zabieg.

No cóż, na nudę nie mogę narzekać.. Ale jakoś daję radę, myślalam, że będzie gorzej. Tylko przydałby się chętny do umycia mi podłóg ;) Bo mnie coś dziś niemoc ogarnęła w tym względzie ;)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Czw cze 02, 2011 14:47 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Uzzi ma się lepiej. Znowu jest żywotny :) Ma apetyt. Jutro kolejna wizyta, bo oczka ciągle niefajne.
U Balbinki bez zmian, ciągle ma kłopot z poruszaniem, nie widzę żadnej poprawy. Ale przynajmniej Troja w końcu ją zaakceptowała i zaczęła karmić - do tej pory z pozostałymi się dogadywała bez problemu,a małej nie lubiła za bardzo.

Cała reszta usilnie pracuje nad przebudową mojego mieszkania, ściany jeszcze stoją, ale większość przedmiotów co chwila zmienia położenie, mimo że tylko Tadzik i Troja potrafią wejść wyżej niż tylko na kanapę.

No i znooowuuu musze umyć podłogę :P Ja nie wiem, jak one to robią...ale calusieńka jest w kocich łapkach...

KaleidoStar

Post » Czw cze 02, 2011 19:56 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

witaj miło Aniu z gromadką :1luvu:

jak widzę tymczasowanie idzie całą parą :ok:
ja narazie bujam sie z Toffikiem :roll: ..
jak dobrze pójdzie może w poniedziałek go odjajczę i zaczne ogłaszać :ok: ..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pt cze 03, 2011 7:14 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

:ok: prosimy o foteczki ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt cze 03, 2011 20:38 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

witaj miło Aniu z kociastymi :1luvu:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Pt cze 03, 2011 22:10 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Z tylu Tadzinek, moje serduszko kochane. Z przodu "roztrzepana" Troja i Bianka, która niestety się obudziła..a chwilę wcześniej leżała tak zabawnie rozciapciana :D

Obrazek

KaleidoStar

Post » Pt cze 03, 2011 22:16 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

A tu reszta

Obrazek

Od lewej - burobiały Brus, pingwinek Duduś, z tyłu Uzzinek, z przodu malutka Balbina.

KaleidoStar

Post » Pt cze 03, 2011 22:18 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

zajefajne towarzystwo i foteczka :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Ciepła

Post » Pt cze 03, 2011 22:23 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Ale masz fajowe towarzystwo :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt cze 03, 2011 22:29 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

Towarzystwo boskie, ale syf robią jak nie wiem. Calkiem wypadłam z życia towarzyskiego, nie zapraszam niogo :D Bo co sprzątnę, to znowu syf. Niby wszystko ogarnęłam, a nagle one pokzują, że coś jeszcze było na wierzchu, czym można zapaskudzić cały dom...np wisząca na klamce siatka ze śmieciami... resztka konserwy w misce - bosko się rozmazuje po podłodze. A żweirek mam dosłownie wszędzie, nawet w majtkach chyba :D

KaleidoStar

Post » Pt cze 03, 2011 22:35 Re: Kot Trojański cz2... Kubuś [*]

KaleidoStar pisze:Towarzystwo boskie, ale syf robią jak nie wiem. Calkiem wypadłam z życia towarzyskiego, nie zapraszam niogo :D Bo co sprzątnę, to znowu syf. Niby wszystko ogarnęłam, a nagle one pokzują, że coś jeszcze było na wierzchu, czym można zapaskudzić cały dom...np wisząca na klamce siatka ze śmieciami... resztka konserwy w misce - bosko się rozmazuje po podłodze. A żweirek mam dosłownie wszędzie, nawet w majtkach chyba :D

haha skąd ja to znam :roll: ..
u mnie Toffik robi bałagan za siebie i za reszte haha :ryk: :ryk:

Obrazek

Ciepła

[poprzednia][następna]