♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 01, 2014 12:39 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Moja garderoba w podstawówce/liceum też była czarna ;) Teraz 2/3 kolorów. A włosy niebawem robię sobie czerwone, po raz drugi ;)
(a marzą mi się tęczowe :oops: )

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt sie 01, 2014 12:41 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Kiedyś miałam czerwone 8) W prawdzie kolor ten szybko się zmywa ( tak jak i rudy ), ale efekt fajny :)
Tęczowe, to jest dopiero hardcore :D :ok:

Dzisiaj z Tosią idziemy do weta :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt sie 01, 2014 14:16 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

aannee99 pisze:Kiedyś miałam czerwone 8) W prawdzie kolor ten szybko się zmywa ( tak jak i rudy ), ale efekt fajny :)
Tęczowe, to jest dopiero hardcore :D :ok:

Dzisiaj z Tosią idziemy do weta :)

ciekawe jak sie będzie zachowywać :)

ja często mam włosy w trzech kolorach, ale to jeszcze nie tęcza
nawet jak robię dwa to i tak wychodzi ich więcej bo trudno zrobić pasemka idealnie w tych samych miejscach
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sie 01, 2014 14:23 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Dzień dobry :1luvu: :1luvu: :1luvu:

W liceum ubierałam i farbowalam się na... czarno 8O
Nie wiem co mi do głowy wtedy strzeliło, ale miałam jakąś heavy metalową manię :ryk:
Teraz od kilku lat różne rudości, czerwienie, wiśnie... teraz mam dla odmiany ciemny karmelowy blond z takim rudawym połyskiem :)
Ale i tak rude są najlepsze :mrgreen:

Czekam na cudne nowe fotki :oops:
I na wieści co z Tosiaczkiem u weta :ok:
Ostatnio edytowano Pt sie 01, 2014 14:30 przez Rilla07, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt sie 01, 2014 14:28 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

tak, tak. Niestety szybko się czerwień spłukuje, co po 3 tyg nie wygląda już ciekawie. Dlatego chyba wrócę do zwykłego, regularnego brązu...
Tak samo było by z tęczą - tydzień radości i zmiana koloru, bo tonery bardzo nietrwałe są. Ale może się natrafi kiedyś okazja, by sobie zrobić taka fryzuję http://img.gnioty.pl/pictures/2011/5/5d ... dab092.jpg ;)
3 kolory też muszą wyglądać fantastycznie, trikolorka :mrgreen:

Powodzenia u weterynarza z Tosią :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt sie 01, 2014 17:10 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hellou

Jesteśmy po wizycie u weta :) Nie czekałyśmy na M. aż wróci z pracy, zapakowałyśmy małą do transporterka i poszłyśmy same. Tosia większość drogi przespała, czasem miauczała. W gabinecie dała się zważyć - waży 1 kg, czyli moje ważenie w domu jest wiarygodne :ok: Uszka zostały sprawdzone - czyściutkie, oczka też zdrowe. Wzięłam tabletki na odrobaczenie dla Tosi, Marcela i Lunki :ok: Tosia odrobaczona Milbemaxem, dzisiaj połówka tabletki, a druga połówka za dwa tygodnie. Później się szczepimy. No i od razu umówiłam Marcelka na kastrację, 8 sierpień godzina 17 :) Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, choć troszkę się stresuję tym zabiegiem, nie ukrywam :oops: Marcelek rano ma dostać śniadanko, a później już nic. Mamy go odebrać około 18.30 :)

Aia Jaka tęcza na włosach, extra efekt, mega kolory, oj mega!! :ok:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pt sie 01, 2014 17:18 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

No to kawał panny już z Tosi :)
Dobrze, że zdrowa :ok: To jest najważniejsze u takich maluszków :)
Też odrobaczam Milbemaxem, chyba jeden z lepszych środków dla kotów.

Kastracja jest stresująca, ale to tylko zabieg na szczęście :)
Będzie na pewno dobrze :)
My to mamy x 2 za sobą, zawsze beczałam i łaziłam po ścianach, więc rozumiem zdenerwowanie.

Śliczne fotki, jak zawsze :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Post » Pt sie 01, 2014 17:24 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Będzie dobrze, musi być :) Marcel dostał Cestal Cat, a Luna Cestal dla psa ;) Luna dostała trzy tabletki, ona nie ma problemu z przyjmowaniem tabletek, do pycholka, gilgoczę :D tam gdzie trzeba, połyka i już po sprawie. Z Marcelkiem też nie było żadnego problemu, tabletka do pyszczka. Tosia dostała swoją do mokrej karmy.
Obrazek

aannee99

Post » Pt sie 01, 2014 17:59 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

To super, że wszystko w porządku z Tosią <3 maleństwo z niej, jednak waga się potwierdziła :) ale malutkie kocie kobietki są piękne :1luvu:
Będę trzymała kciuki za Marcelka! Dzielny chłopak, wszystko się uda :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: My 8 mamy drugie odrobaczanie.. :|

siljestene

Od: Śro lip 02, 2014 11:02

Post » Sob sie 02, 2014 11:44 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Hej

Wydawało mi się, że dzisiaj będzie 'lżej' na dworze, ale gdzie tam .. duszno i gorąco. Jedziemy dzisiaj odwiedzić mamę w szpitalu, nic Jej nie mówiliśmy, że przyjedziemy, będzie miała niespodziankę <3

Po wczorajszym odrobaczeniu, kotałki dużo spały, a Tośka samą siebie przeszła, śpiochała bardzo dużo. Żadnych robalków nie znalazłam w kuwecie, kolejne odrobaczenie za 13 dni :ok: a później się szczepimy.
Obrazek

aannee99

Post » Sob sie 02, 2014 11:54 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

:1luvu: :201461 :201461 :201461
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Sob sie 02, 2014 13:51 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Nas czeka wizyta u weta w poniedziałek. Zabieramy Beniaminka i Nelly na szczepienie. Elisha póki co ma spokój - dopiero będzie miała robione we wrześniu :ok:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Sob sie 02, 2014 16:29 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witamy w upalny dzionek :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Rilla07

Post » Nie sie 03, 2014 14:08 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Co u naszej Tosieńki? <3
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Nie sie 03, 2014 14:15 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2

Witam w tą bardzo upalną niedzielę :)

Futrzaki rano poganiały się trochę, pojadły i poszły spać, też mają dość tej pogody.

Tosia <3 <3 <3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro już poniedziałek. Mam nadzieję, że powiedzą mamie kiedy wychodzi ze szpitala. Dostała tylko informację w piątek, że "po niedzieli" :) Nie wiem czy nie będę musiała przełożyć kastracji Marcelka, bo całkiem możliwe, że na weekend pojedziemy do mojej siostry do Niemiec, planujemy ten wyjazd od jakiegoś czasu - z moim bratem i Jego żoną, oczywiście Wikusia z nami będzie jechała :) Opiekę dla kotałków i Luny mam zapewnioną :ok:
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]