Annuszka & Pafnucy - BARFujemy na całego!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 20, 2014 9:26 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Super, że potrafią się młodzieńcy jakoś dogadać 8) :ok:
kicikicimiauhau

Post » Pt cze 20, 2014 9:34 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

kotelsonciorny pisze:Ona w odwecie złapała go za stopę.

Przynajmniej od razu ten odwet, bo ja mam wrażenie, że u nas to wywlekają stare winy :) Ty mnie wczoraj z liścia trzepnęłaś, aha, to masz teraz ! Albo Lusia - wczoraj na mnie wskoczyłeś, masz, zobacz jak to fajnie! I na dodatek wydaje mi się, że jedno uczy się od drugiego tych zaczepek.

bb0702

Od: Czw lis 02, 2006 14:15

Post » Pt cze 20, 2014 9:36 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

kotelsonciorny pisze:Poszukam w zooplusie, moze znajde. Swoja droga oba dwa uwielbiaja catz finefood, a to u Pafnucka wyczyn (jak byl maly dostawal tylko felixa i wyprowadzenie go z nawyku jedzenia tego dziadostwa zajelo mi troche czasu - w zasadzie od krotkiego czasu przestal dostawac felixa zupelnie, bo normalnie domagal sie codziennie rano, po czym wylizywal sama galaretke i odchodzil).

Pafnucek tez nie przychodzi sam, chyba ze nad ranem. Ale glaskanie lubi i mruczy wtedy jak wariat. Kociszcza nadal spia,w indentycznych pozycjach :D:

Obrazek

Piękny widok :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt cze 20, 2014 10:35 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

bb0702 pisze:
kotelsonciorny pisze:Ona w odwecie złapała go za stopę.

Przynajmniej od razu ten odwet, bo ja mam wrażenie, że u nas to wywlekają stare winy :) Ty mnie wczoraj z liścia trzepnęłaś, aha, to masz teraz ! Albo Lusia - wczoraj na mnie wskoczyłeś, masz, zobacz jak to fajnie! I na dodatek wydaje mi się, że jedno uczy się od drugiego tych zaczepek.

Haha, u nas jest oko za oko :D Pafnucy przyatakuje Milo, dostanie po dziobie, ale za chwilę ona się czajnikuje. Jest za to ciężkie knucie. Leżą takie dwa chleby i widzę po minach, że kombinują. Wesoło jest :1luvu:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Pt cze 20, 2014 11:17 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

A to Tusia, bardzo są do siebie podobne, z wyglądu i zachowania
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt cze 20, 2014 11:47 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Jest cudna! :1luvu: One sa takie kochane. Milo jest niesmiala, ale coraz odwazniejsza, dzisiaj dopiero odkryla ze nasze mieszkanie nie sklada sie tylko z podlogowego poziomu i zaczela zwiedzac meble. Niezmiennie jednak kiedy slysza, ze cos sie dzieje w kuchni, biegna oba dwa, wtedy sie tez ocieraja o wszystko. Niezaleznie od tego, ile byloby misek, Milo i tak zawsze pcha pyszczek w miche Pafnucka :mrgreen:

kotelsonciorny

Post » Pt cze 20, 2014 12:02 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

One są jak odkurzacze :mrgreen: Myślałam, że Duduś dużo je, ale one biją go na głowę.Dźwięk włączanego czajnika albo krojenie czegokolwiek na desce kojarzyły i kojarzą z posiłkiem pt.mięso.Wtedy ocieranie się o nogi, głośny wrzask, Milo wskakiwała na blat i sprawdzała, czy na pewno światełko w czajniku się świeci :mrgreen:
To milutkie kotki, bardzo łagodne, nie atakują, kiedy czują się zagrożone, najwyżej uciekają.No i kochają inne koty, ale nie zawsze jest taki kot, który chce, aby się do niego przytuliły.Konfliktów jednak nie ma żadnych.Tusia i Milo są dość małe, Benia to naprawdę duża kocica.

ewar

Post » Pt cze 20, 2014 15:02 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Pafnucy się do niej bardzo przyzwyczaił, kiedy czegoś się Milo wystraszy chodzi za nią, grucha, wygląda jakby pocieszał. To kłapnięcie paszczy to był wyraz jego uczuć, robił to samo z moją twarzą. Chwytał delikatnie ząbkami za brodę albo łuk brwiowy i trzymał. Ale nie gryzł. No ale oba były zaspane, nie do końca ogarnęły rzeczywistość :)

kotelsonciorny

Post » Pt cze 20, 2014 17:39 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

On jest młodziutki, chce się z nią bawić, a kocie zabawy to też podgryzanie, zapasy.U mnie też tak było, nawet z Bohunem.To nie jest złośliwość, ani tym bardziej agresja, a sympatia.Dziwne, ale tak jest.Koty, które się nie akceptują unikają kontaktu.

ewar

Post » Pt cze 20, 2014 17:47 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

One ewidentnie nie unikaja kontaktu :D

Dzisiaj byla krowka w pozycji chleba:

Obrazek

Oraz parowki:

Obrazek

Oraz podstawowa higiena byla zachowana!:

Obrazek

kotelsonciorny

Post » Sob cze 21, 2014 5:59 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Ojej, jak fajnie :lol:

ewar

Post » Sob cze 21, 2014 7:48 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Uwielbiam u kotalków tą pozycję :mrgreen: :201461
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob cze 21, 2014 9:59 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Ja też, pozycja na chleb jest idealna :D dzisiaj koty jakby onieśmielone oba, mało interakcji, dużo snu. Poocierały się o siebie, ale nie ma szaleństw ani większych uczuć. Śpią osobno. Czyżby miały kryzys egzystencji? Mi się zdarza to czemu im nie może ;)

kotelsonciorny

Post » Sob cze 21, 2014 11:47 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

Nie wiem jaka jest pogoda w Łodzi, ale u nas paskudnie, koty też jakieś senne.

ewar

Post » Sob cze 21, 2014 12:25 Re: Pafnucy i już oficjalnie Milo! Złe dobrego początki! :)

U nas tez padalcowato, zimno i wieje. Zanosi sie na jakas pogodowa bube, koty mniej aktywne niz zwykle. Milo co prawda na balkonie, ale minke ma srednia, Pafnucek w transporterze 8O ktorego nie chowalam zeby koteczka miala sie gdzie schowac :roll:

kotelsonciorny

[poprzednia][następna]