NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 22, 2012 22:28 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Gapciu lubi spać na krzesłach, fotelach i stole :wink:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob cze 23, 2012 6:43 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

AnnAArczyK pisze:Na drugim miejscu w czesaniu uplasowała się Lunka...

Ale za nim się uczesze, to musi przeczytać prasę, rozsiada się wygodnie w fotelu oczywiście pan a kocia mordka siada na panciowym brzuchu...i tak sobie czytają, nie wiem czy ze zrozumieniem, ale co tam...
byle wygodnie :wink:
Luna bardzo lubi tak przesiadywać, więc żaden problem zrobić jej zdjęcie...
Obrazek
Obrazek

Lunka jest spokojną, cichą kotką ale bardzo zazdrosną, bardzo pilnuje, że być jak najbliżej nas...gotowa nam siedziec na głowach :mrgreen:
Obecnośc Muszki bardzo żle na nią wpłynęła...zrobiła się apatyczna, często znika, chowa się po kątach...gdy biorę psinę na ręce, Piękna Lu ma wręcz rozpacz w oczach.
Przestała normalnie jesc, co najwyzej trochę dziobnie ... i w nogi... jam uparta kobita to doganiam i żarełko upycham...Tak się karmimy z 8 razy dziennie...
Wiem, wiem, że cos nie tak...ale zapewniam, z Lunką jest coraz lepiej...[i]na mój temat lek.pierwszego kontaktu się nie wypowiedział :mrgreen:
Więc biegam za nią z jej miseczkami, karmię z ręki, obiecuję złote góry...przysięgam jej, że więcej na rączki Muszki nie wezmę [/i] :mrgreen:
Śpi z nami w łóżku, wysoko układając się na poduszkach przeciez nie będzie spała w nogach..nie Ona...Często jestem budzona w nocy, bo Lunce zbiera się na głaski, i spróbuj się nie obudzić...wszystkie pazurki przygotowane do wbicia w policzek, nie mam wyjścia...
Budzę się z radością :mrgreen: i zapalczywie głaszcze, coby starczyło do rana...
Pewnie z chęcią pozostałym zwierzakom założyła by czapki niewidki żeby ich nie oglądać...
Chodzimy z nią od grudnia do weta,...do tego czasu było raczej dobrze, wszystkie badania, i przegląd techniczny wręcz idealne...a kot dostaje z małymi przerwami zastrzyki.
Zostały jeszcze 2 wizyty...
Wet. mnie trochę postraszył, że Ona może się nigdy nie pogodzić z obecnością psa...tego psa.. :cry:
Z jamnikiem dogadywała się, nie było problemu,
No cóż, jakoś sobie radzimy z tym problemem ...
Obrazek

AnnAArczyK, a próbowałaś z obrożą feromonową ? Nie jest tania, ale jakby miała pomóc Lunce, to może warto kupić. Moim kotom zdecydowanie pomogła właśnie przy dokoceniach. Teraz chodzi w niej Tysia vel Tychunek, bo posikuje znowu na posłanie psa. A - sprawdzałam - nie jest to wynik choroby, raczej stres i chęć dominacji, bo Tysia jest taka bardziej ugodowa, spokojna i wrażliwa.
W podobnych sytuacjach niektórym kotom pomaga też KalmAid. Oba do kupienia www.animalia.pl
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob cze 23, 2012 9:54 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Luna miała już obrożę, po tym było w miarę normalnie, (przestała podsikiwać) od kwietnia powtórka...mamy jeszcze dwie wizyty wtorek i piątek - bedę po rozmowie z wet.,zobaczymy...po zakończeniu leczenia, pewnie znowu jej kupię...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob cze 23, 2012 10:49 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Może Kalm Aid by pomógł, kicia by się zrelaksowała.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob cze 23, 2012 16:46 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

puszatek pisze:mam w tej chwili 9 sztuk kota...branie z zaskoczenia niewiele daje bo inni też zwiewają...

To tak jak u mnie :mrgreen: Przy 10szt.trudno o zaskoczenie :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Sob cze 23, 2012 16:54 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

A Lunka ,czytająca gazetę, rozłozyła mnie ,normalnie na łopatki :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Sob cze 23, 2012 18:55 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Fiu,fiu!Lunka intelektualistka,ale trafił ci się egzemplarz :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob cze 23, 2012 19:10 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

rudy kociak pisze:Fiu,fiu!Lunka intelektualistka,ale trafił ci się egzemplarz :lol:

Nie dość,że piękna,to jeszcze oczytana :D
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Sob cze 23, 2012 21:48 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Heee,heee, :D
Lunka czyta nie tylko gazety, ulotki również... szczególnie gdy lezą na stole...
kiedyś nawet przeczytała pół segregatora dokumentów :mrgreen:

Dzisiaj znowu przyszła do nas kotek-kicia, ...siedzieliśmy w ogrodzie wiec kotek nie zagościł, zrezygnował z buszowania, za to ja wpadłam na pomysł odprowadzenia gościa do domu... i siem za niom-nim wybrałam
Fakt, kot ma dom... na koncu naszej ulicy kocia morda wskoczyła za płot, widać, że zaprzyjażniona z psem, który tam szczekał...
Pójdę tam w poniedziałek... bom ciekawska użyję uroku osobistego :mrgreen: i grzecznie zapytam czy to jest kot czy kotka, i czy jest po sterylce...mam nadzieję, że za takie pytanie nie zdążą mnie oskalpować :mrgreen: i w stanie nie naruszonym szczęśliwie dobiegnę do swojej furteczki...

Niestety, jest jeszcze jeden kot, on znaczy nam teren, więc na pewno kocur, :?: wielki biało-bury, mordka brała udział nie jednej walce...
Poznałam go osobiście..
Od momentu kiedy zrobiło się ciepło mamy cały czas otwarte drzwi wyjściowe..nasze zwierzaki wchodzą i wychodzą...obce również.
Pewnego wieczoru w kuchni usłyszałam krzyk bijących się kotów. Ktos bił MOJE KOTY! W MOIM DOMU!
Pobiegłam ratować...
Biało-bury bandyta lał burasię, rzuciłam się do obrony, i kiedy wyrwałam bidulkę z paszczy oprawcy.. zobaczyłam kotów cztery 8O ... siem zdziwiłam mocno :ryk:
Dwa bijące się między sobą i dwa grzecznie siedzące na stole... Kropeczka z Lunką...siedziały i podziwiały z góry...walkę kotów, te nie pobiły się o względy kocic, ino potłukły się o miskę z żarełkiem...Wszystko się wyjaśniło...uratowałam życie cudzemu kotu. :ryk:
Bijącym był ten kocur, a pobitym (tak podejrzewam) tego kotka-kotkę :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie cze 24, 2012 9:34 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Może Kropeczka i Lunka występowały w roli sekundantek,dzielne dziewczynki co będą do męskich spraw wtrącać się nawet jeśli chodzi o michę :lol:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Nie cze 24, 2012 11:39 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

Witamy się w pochmurną niedzielkę, z nadzieją na lepszą pogodę :wink:
Wczoraj zwierzaki korzystały z pięknej pogody...buszowały w ogrodzie na całego...

Musia na kontroli...urodzaju chwastów :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A potem zmęczona padła w podwójne objęcia; Morfeusza i... Dużego
Obrazek

Lunce też humor dopisywał :wink:
Po całusku Kropki nawet się nie wzdrygła :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kropka zażywała kąpieli słonecznej w... piachu :mrgreen:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

I Pan Gapciu...doglądający rozbudowę domu

wiatr troszkę potargał włosy, ale co tam... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

I na rybkach...
no dzie ten Osoś...no dzie???
Obrazek

nie ma :evil:
Obrazek

A Dużej Wam nie pokażę... nie będę Was straszył :wink:
Ostatnio edytowano Nie paź 21, 2012 21:45 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie cze 24, 2012 13:13 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

oj ta mina Gapcia :ryk:
fantastyczne fotki :1luvu:
a moja nie moja w objęciach dużego :love:
Jak by tak Gapcio tego ososia :mrgreen: upolował to niech się kocina ze mną podzieli :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie cze 24, 2012 13:36 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

dorcia44 pisze:oj ta mina Gapcia :ryk:
Jak by tak Gapcio tego ososia :mrgreen: upolował to niech się kocina ze mną podzieli :lol:

Nie będziemy fatygowali Gapcia, sama Ci upoluję, tylko zechciej nas odwiedzić :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie cze 24, 2012 13:46 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

cudne....i foty i koty :1luvu: :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie cze 24, 2012 13:54 Re: Trzy dziewczyny i On jeden. Pan Pers. Fotki.

AnnAArczyK pisze:
dorcia44 pisze:oj ta mina Gapcia :ryk:

Nie będziemy fatygowali Gapcia, sama Ci upoluję, tylko zechciej nas odwiedzić :ok:

trzymam za słowo :smokin:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]