Dzień dobry to my Chanel i Tusiaczek
Napoleon i Kuba oglądają TVN 24-program przed meczem Polska -Czechy.
Cały dzień mruczą dziś o tym meczu. Kuba gromadzi zapasy chrupek, a Napcio śledzi doniesienia o słabych stronach naszych rywali
My spokojnie, ściskamy oczywiście łapki za naszych ale ...
No właśnie chłopaki znów będą kręcić i nie będziemy wiedziały , kto wygrał.
Kubuś będzie się złościł a Napcio machnie łapką i stwierdzi,że my i tak nie zrozumiemy , bo to sport prawdziwych facetów( kocich też)
Oni tacy znawcy, mądrale a my...
Tusiaczek półtora roku mieszkał na podwórku a tam telewizora nie było.Później urodziła maleństwa i musiała sie zająć nimi a nie meczami.
Ja jestem za młoda, żeby pamiętać poprzednie mistrzostwa. W maju ubiegłego roku urodziłam moich synów. Co prawda miałam łatwiej niż Tusia , bo nas przygarnęła Duża.Nie musiałam martwić sie o maluchy.Byliśmy bezpieczni, zadbani.Było nam ciepło i opiekował sie nami lekarz.Tusia okociła się w piwnicy.Musiała pilnować małe, przenosić je w razie niebezpieczeństwa.Szukać dla siebie jedzenia.Była dzielna ale jej maleństwa pokonała choroba.

Przeżyła tylko jej córeczka, która znalazła dobry domek.
Chłopaki mieli kilka tygodni,gdy Duża dała im dom. Kurczątko, co on wiedzą o życiu? Prawdziwi faceci ( koci też)
Dziewczyny zawsze mają gorzej.

W dzieciństwie słyszymy
- Ustąp bratu
Później na naszej głowie cały dom
I znów słyszymy
- Daj spokój matka dzieciom.Nie szalej
Ani się kot nie obejrzy a tu pyszczek się marszczy, wąsy siwieją.
Oczywiście u prawdziwego faceta( kociego też) to oznaka dojrzałości. Jakże pociągający jest taki szpakowaty facet (kot) a my kobitki ( kocie też) co słyszymy?
- Włosków siwych ci przybyło, latka lecą.
Nam jakby prędzej , bo my szyjemy, sprzątamy, gotujemy słowem jesteśmy sprawniejsze i ładniejsze od pralki automatycznej- ale mnie poniosło.
Prawdziwi faceci (koci też) oglądają mecze.Patrzą na dorosłych facetów uganiających się za piłką i zastanawiających się kto pierwszy strzeli? czy to był spalony? za co ta kartka?
-Co wy wiecie o życiu prawdziwi faceci( koci też)?
Za godzinę mecz.Idziemy zająć sobie miejsca( wszak fotele są tylko dwa)