Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kristinbb pisze:Nie jest łatwo znaleźć idealny dom....
Nie każdy potrafi tez wypowiadać się precyzyjnie w postach.
i jeżeli ktoś wyraża chęć wzięcia kota do swojego domu,
to można przecież przyjrzeć się, a może zaoferować innego kota...
Za dużo agresji na forum i zniechęcania potencjalnych domków.
A nawet w najlepszych domach koty giną, umierają.
Np remontowano mieszkanie i kot zleciał z umywalką i zabił się...![]()
Ostatnio mam okazję rozmawiać dużo na temat małych dzieci
i przebywać z nimi.
Zabezpieczenie 100% a dzieci łamią ręce np ,![]()
bo jeden drugiego popchnął.
Mam nadzieję,że wszystko ułoży się pozytywnie dla koteczki
tillibulek pisze:kristinbb pisze:Nie jest łatwo znaleźć idealny dom....
Nie każdy potrafi tez wypowiadać się precyzyjnie w postach.
i jeżeli ktoś wyraża chęć wzięcia kota do swojego domu,
to można przecież przyjrzeć się, a może zaoferować innego kota...
Za dużo agresji na forum i zniechęcania potencjalnych domków.
A nawet w najlepszych domach koty giną, umierają.
Np remontowano mieszkanie i kot zleciał z umywalką i zabił się...![]()
Ostatnio mam okazję rozmawiać dużo na temat małych dzieci
i przebywać z nimi.
Zabezpieczenie 100% a dzieci łamią ręce np ,![]()
bo jeden drugiego popchnął.
Mam nadzieję,że wszystko ułoży się pozytywnie dla koteczki
popieram, bardzo madrze napisane![]()
![]()
![]()
ewan pisze:Moja Droga nie bądź agresywna bo to niczemu nie służy. Mróweczka jest kotką wyjatkową i dziewczyny szukają dla niej najlepszego domu i to powinnaś jako wielka miłośniczka kotów zrozumieć i nie ma sie o co obrażać. Czy nie będzie nietaktem jeżeli zapytam ile kotów mieszka w Twoim domu?
Grażyna-kg pisze:Grażyna-kg pisze:Near vacco pisze:Moje koty wszystkie mają obróżki : na nich zawieszony niebieski pasek in formujący że kot jest czipowany, bo na firmowym pasku Rejestru są numery telefonów do bazy danych. Na pasku każdy mój kot ma również identyfikator z karteczką w środku (wygląda to jak dzwoneczek, ale NIE DZWONI kotu przy uchu !) z moim numerem tel i obietnicą nagrody, gdy kot mi się zagubi, a ktoś zadzwoni aby mi go oddać ! W taki sposób już dwukrotnie odzyskałam dwa moje koty
Nie rozumiem i ja. Jak się mogły koty zagubić , skoro teran na maxa bezpieczny.
Może jednak zajrzyj , jak podpowiadałam na moj profil N.K. , to DOCZYTASZ : dorosłe, zdrowe, sprawne, widzące koty - wychodzą ZA PŁOT na łąkę naprzeciw mego domu.
Nic jakoś nie piszesz, że chcesz DAĆ kotce niewidomej LEPSZY dom od mojego ?
Czekam na twoją deklarację, bo widzę, żę jesteś BLISKO !
Albo wiesz co, NIE ZAGLĄDAJ na mój profil, w ogóle nie grzeb się w moim życiu. Widzę, że NIE WARTO być tu szczerą. Schodzę z tego wątku, mam normalnie dosyć. Co bym SZCZERZE nie powiedziała, to JEST ŹLE, NIEDOBRZE, CORAZ GORZEJ !
Bardzo żałuję, że tu zajrzałam. Tylko proszę, ZABIERZCIE ZE SCHRONISKA TĄ ŚLEPĄ STARUSZKĘ ! takie koty ( a i często psy) UMIERAJĄ Z ROZPACZY w schroniskach !!!!!!!!!!!!!!
Zabierzcie tą kotkę, zlitujcie się nad nią !!!!!!!!!
Ja już stąd schodzę, szkoda moich nerwów, ja nic złego nie zrobiłam aby się bez przerwy tłumaczyć. Moje koty są u nas szczęśliwe i ja nie muszę nikogo na siłę o tym przekonywać !\
Życzę tej staruszce , aby któryś z krytykantów ZABRAŁ JĄ DO SWEGO DOMU !- dał lepsze życie na starość, niż to, które tak się wam u mnie nie podoba.
Kicia, bardzo mi ciebie żal.......
Powodzenia, trzymam KCIUKI MOCNO, może oni pozwolą ci opuścić schron , abyś w nim nie dokończyła żywota.....
tillibulek pisze:ja mam 2-pokojowe mieszkanie i 3 koty... gdybym miala dom i srodki na to tez zapewne kotow byloby duzo wiecej, liczba 20 nie jest dla mnie razaca
uwazam, ze nie ma co tutaj na watku uskuteczniac sądów nad Grażyną - zgodzila sie na procedury adopcyjne, dziewczyny sprawdzą, czy jest ok i wtedy zapadnie decyzja
Mróweczko![]()
magdaradek pisze:perek, z całym szacunkiem, ale kto się miesza i oskarża?
to Grażyna się obraziła.
Duszek przeprowadza po prostu procedurę przedadopcyjną.
Co w tym dziwnego?
Grażyna-kg pisze:Kochani, widzę jak się cieszycie na nowy- czyli mój- domek dla ślepej starowinki. Nie chciałabym więc, aby w Waszych sercach pojawił się jakiś niepokój.
Dlatego chciałabym uprzedzić to, co sami prędzej czy później "odkryjecie", przeglądając uważnie mój profil na N.K.
A mianowicie, że nie tylko kocham zwierzaki, a zwłaszcza koty, ale jestem też osobą w Kołobrzegu "publiczną", to znaczy : na mocy umowy z Prezydentem Kołobrzegu , po powtórnie wygranym przetargu, prowadzę SPOŁECZNIE , nasze miejskie, kołobrzeskie schronisko dla zwierząt.
Jestem prezesem Stowarzyszenia REKS w Kołobrzegu, a nasze stowarzyszenie (OPP) to grupa osób kochających zwierzaki.
Mówię o tym, aby UPEWNIĆ WAS, że adoptowane przeze mnie koty/kot (bo zgłosiłam propozycję przygarnięcia również ślepej Kuleczki) NIE trafią do schroniska,
ale OCZYWIŚCIE- staną się częścią mojej rodziny, zamieszkają w moim domu !
monika74 pisze:ewan pisze:Moja Droga nie bądź agresywna bo to niczemu nie służy. Mróweczka jest kotką wyjatkową i dziewczyny szukają dla niej najlepszego domu i to powinnaś jako wielka miłośniczka kotów zrozumieć i nie ma sie o co obrażać. Czy nie będzie nietaktem jeżeli zapytam ile kotów mieszka w Twoim domu?
pozwole sobie odpowiedzieć cytatem z mojego watku
cytat pochodzi z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=90573&start=285
Grażyna-kg Temat postu: Wysłany: Sob Mar 28, 2009 6:52
Mam własnych 20 kotów (wyrwanych chorobom, niepełnosprawnych lub starych). Przez mój dom "przewija się codziennie po 2 do 10 "tymczasów"- leczonych lub na odchowaniu.
tak było w marcu 2009 roku
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości