Moderator: Estraven

jozefina1970 pisze:Gibutkowa ależ ja tego absolutnie nie neguję, wręcz przeciwnie - podziwiam Was z całego serca i trzymam kciuki! Moja koleżanka wyjechała do Anglii z córeczką, najpierw pojechał mąż i mówi, że raczej tutaj nie wróci ale wszystko jest inaczej jak masz kogoś przy boku

psiama pisze:Dobrze prawisz Gibuciu, wiesz czego chceszPodoba mi się, choć ja w życiu nie zdedydowałabym się na taki krok. I racja, w polskich warunkach wszędzie wiatr w oczy, co roku ma się wrażenie, że gorzej już nie może być i jest gorzej.
Masz tyle bliskiej rodzinki rozsianej po świecie, dzieki temu pewnie Wam łątwiej o decyzję. Poza tym może w genach macie takie szwędactwo ?![]()
Znaczy koteńki już oczipowane i opaszportowane ?![]()
Dorota jest równie silna. Do tego jest sama. Trzymam za Was wszystkich
Gibutkowa pisze:No i dla nich chyba się zdecyduję choć chyba mnie będą na sztywno do tego samolotu wsadzać i całą posr..ą
Gibutkowa pisze:Czekam jak na szpilkach i mam więcej czasu na przemyślenia odn. lotu samolotemUpierałam się że "nigdy w życiu" - boję się jak cholera ale busem to ponad 12godz. jazdy - katorga dla kićków
![]()

aburacze pisze:Jeszcze można pociągiemDo Londynu teraz Deutsche Bahn jeździ za 49 EUR z Kolonii (jedzie się 4h) i Frankfurtu (7h). Tylko najpierw trzeba się tam dostać, a my jeszcze szybkich połączeń z Niemcami nie mamy, więc cała jazda z np. Wrocławia zajmuje ok. 20h i trzeba się ze 2 razy przesiąść,
jozefina1970 pisze:aburacze pisze:Dobry pomysł, Gibutek, może jest coś z Berlina? Z Wrocka do Berlina to się jeszcze jakoś dojedzie w miarę szybko chyba?
aburacze pisze:Gorzej z dojazdem do Berlina z Wrocławia, bo chyba bezpośrednich połączeń nie ma![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: jozefina1970, Silverblue i 6 gości