Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-1.1. urodzinki Lilly

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 30, 2010 20:15 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

jasdor pisze:TAK JEST shira3 - nigdy nie wiadomo, jaki będzie efekt końcowy, a i tak czasem choćby sie krawcowa nie wiem jak starała, to nie osiągnie takiego efektu, jak w sklepie. Bo to również jest kwestia materiału, z jakiego coś jest uszyte.

To wszystko pikuś - to ja jak sobie fason wymyślę.... :roll: :roll: :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lis 30, 2010 20:26 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Nigdy nie ukrywałam, że mieszkam pod Bydgoszczą :wink:

Moja krawcowa poprawia to, co kupię w sklepach :mrgreen: Od zera też świetnie szyje i potrafi mi wybić z głowy fason, który nie jest dla mnie odpowiedni :mrgreen: Ale jest niesłowna, umawia się na przymiarkę, przyjeżdżam, a ona dopiero zabiera się za krojenie materiału. No i podjęła gdzieś pracę i w swoim zakładzie jest teraz tylko późnym wieczorem i w sobotę, więc pewnie będzie jeszcze bardziej niesłowna... Wybaczam jej to jednak :wink:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Wto lis 30, 2010 21:15 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Ja uwielbiam ten styl, bo najlepiej do mojej figury pasuje. Sukienki takie http://4.bp.blogspot.com/_preSPOvy02o/S ... leid_3.jpg Bynjamniej w stylu Empire. Pieknie to wyglada i naprawde super sie w takich sukienkach czuje.
A na spodnie uwielbiam styl Marlene Dietrich i tak zwane Marlene-Hosen http://image01.otto.de/pool/ov_formats/1731326.jpg Po prostu cudo i na kazda okazje w roznych kolorach.
Jako gore uwielbiam jekko wcinane koszulowe bluzki, przedluzane sweterki albo tak w ogule takie cos - sweterek, co sobie dzis zamowilam do spodni http://www.happy-size.de/happysize/gesa ... uct.0.html

Babeczki, trzeba kombinowac.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto lis 30, 2010 21:20 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Do pierwszego ślubu miałam sukienkę empire :wink:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto lis 30, 2010 21:22 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Ja wiem co lubię :roll: Ale to co lubię pasuje do mnie tylko w wyobraźni niestety...... :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lis 30, 2010 21:26 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Ja robie jak mmk, ide z wyobraznia do krawcowej a ona mi mowi czy jest gut. Przewaznie jest :mrgreen:

A teraz zegnam sie z Wami, bo mi sie Maciek marzy i spac mi sie chce. Glowa do Jaska i Morpheus moze mnie uspic.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Wto lis 30, 2010 21:27 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Dobranoc, też zaraz lecę. A jeszcze spodnie muszę przymierzyć aby koleżance oddać jak będą niedobre
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto lis 30, 2010 21:34 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

WSZYSTKO ..
No dobra - prawie wszystko wybaczyłabym takiej krawcowej jak masz Ty - mmk :ok:
I kierując się Twoimi wskazówkami, zbliżonej poszukam :roll:

Ślub miałam raz - INO RAZ :wink:

I poszłąm do tego ślubu w zestawie, który sobie sama zaprojektowałam i doprowadziłam do wykonania TEGO jednakowoż zestawu - pomimo FOCHA ze strony mojej Mam oraz dzikiej nadziei,że wszystko będzie OK ze strony Ojca :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lis 30, 2010 21:35 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Ciekawe, jaki to był zestaw :?: Ja też chyba typowego nie miałam :-)
Puszeńko

jozefina1970

Post » Wto lis 30, 2010 21:43 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Wlazłam raz na rok na wątek i widzę...ciuchy :D

Fasony nigdy nie pasują tak już mają :roll: Ja jestem w ogóle durna, bo potrafię kupić coś, czego nigdy w życiu nie założę :oops:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto lis 30, 2010 21:45 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

NIE DZIŚ ...
Umarła moja GWIAZDA...
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro gru 01, 2010 8:28 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Też bardzo ją lubiłam :(

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro gru 01, 2010 8:29 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

I Nilsen zmarł też :-(
Puszeńko

jozefina1970

Post » Śro gru 01, 2010 8:50 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-jestesmy z powrotem

Witajcie motylki :mrgreen:
ja czasu nie mam, ale Wasze wątki czytam bo są bardzo pouczające i pożyteczne :mrgreen:
i o facetach i o kotach i nie tylko mogę się dokształcić

mnie takie spodnie w stylu Marlene Dietrich to szył kiedyś TŻ
i różne fikuśne bluzeczki
stwierdził, że szybciej będzie jak mi spodnie, bluzeczkę czy letnią sukienkę według wzorów z Burdy uszyje
niż trzy dni po całej Warszawie jeździć, żeby znaleźć to co ja chcę (i żeby nie było za drogie)
w ramach relaksu, miedzy egzaminami (na studiach wtedy byliśmy) nauczył się szyć na maszynie
wzór z Burdy i ja miałam dokładnie rozmiar 38
potem śpiochy i różności dzieciom szył (kupilismy overlock)

ale teraz jakoś w Legnicy nie ma na to czasu- i o hurtownię z fajnymi materiałami trudno :evil:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]