Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; Halloween ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 01, 2010 19:58 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Rety jakie cudne fotki :1luvu:

Cyryl i Hestia poradza sobie-u mnie czasem wolam eee jak sie koty zapomna i za bardzo rozrabiaja= duszac sie ze Smakusia-ona jest najlzejsza i mi jej szkoda,choc to ona wiekszosc afer rozkreca :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie sie 01, 2010 20:27 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Domiś jest mańkutem. :mrgreen: Zawsze lewa łapka w górze. :)

Śliczna figurka. Jest na Pchlim Targu? Czy na KB wystawiłaś? Daj linka. :P
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie sie 01, 2010 20:55 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Myślisz, że jakbym wystawiła, to jakąś sensowną cenę bym uzyskała? :lol:
Bo figurka jest ciut uszkodzona ;)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie sie 01, 2010 21:00 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Młody jest bezcenny :P a jego łapki sa unikatowe :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Nie sie 01, 2010 21:03 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Kicorek pisze:Obrazek

Obrazek

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie sie 01, 2010 21:40 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Witajcie :) obejrzałam piękne zdjęcia i prześliczną ruchomą figurkę :D i mam takie pytanie... Czy Wasze devonki się brudzą?
Ten na zdjęciu ma cudnie różową szyjkę i paszki.
Moja kotka po kąpieli w ciągu dwóch dni robi się tam brunatna :roll: Brzydko to wygląda, bo jest jaśniutka, więc tak raz na tydzień ją szoruję :lol: ale po zobaczeniu tego devonka z czyściutką skórą naszła mnie wątpliwość, czy to aby normalne :oops:

PS. Kury wyszły świetnie! Pomyślałby kto, taka zwykła podwórkowa kura 8)

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie sie 01, 2010 22:18 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

O, kolejna zadevoniona osoba, nawet nie wiedziałam 8O :D
Witaj :D
Jaką masz kicię? Może ją pokażesz?

Figurka Domingo akurat praktycznie się nie brudzi, trochę tylko skarpetki :P

Natomiast jego biała babka, czyli Hestia...uuu... :|
Hestia najbardziej brudziła się pod pachami i na brzuchu, głównie to była wydzielina. Umyta wieczorem potrafiła rano następnego dnia być brunatna w tych miejscach. Bardzo ładnie udało się to opanować leczniczym szamponem przeciwłojotokowym - sebolytic. Początkowo kąpałam ją raz na tydzień, potem coraz rzadziej, a teraz tylko przed wystawami.
Teraz jedynie brzuszek trochę bardziej się brudzi (ale i tak znacznie mniej niż przedtem), jest to jednak spowodowane bliznami po dwóch cesarkach i tym, że Hestia nieraz za mocno się tam wylizuje i zdziera naskórek, bo nie ma takiego czucia jak gdzie indziej.

U FluszakaPluszaka jest biały synek Hestii i on też się brudzi, nawet bardziej niż jego matka. Za to jego starszy przyrodni brat, point - praktycznie wcale :)

Jeżeli kotka jest zdrowa, to ja bym spróbowała kąpać ją w szamponie przeciwłojotokowym (dla kotów oczywiście :)) do czasu zmniejszenia zabrudzeń, a później tylko raz na jakiś czas. Zbyt częste kąpiele niszczą naturalną barierę ochronną skóry, stąd pewnie zwiększenie ilości wydzieliny.

Kicorek

Post » Pon sie 02, 2010 7:47 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :D

Oto moja kochana devoneczka, przepraszam że w Twoim wątku, ale jakoś tak nie ma gdzie :wink:

Obrazek

Prawdę mówiąc ja nie wiem czy w ogóle powinnam ją wstawiać na forum kocie, bo do kota to temu stworzeniu dosyć daleko :twisted: :lol:

sisay

Post » Pon sie 02, 2010 7:53 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Ruda pointka :)

Jak się nazywa "w całości"? Znajomi mają hodowlę, gdzie takie kotki się pojawiają :)

Edit: Spojrzałam na podpis i domyślam się, że to Iskierka z Maragatty :)
Jej dziadek jest ojcem braci B i Chico u mnie :)

Kicorek

Post » Pon sie 02, 2010 8:08 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Zgadza się :D
Chyba się rozminęła ze swoim imieniem, bo Iskierka to brzmi tak niewinnie.... powinna się nazywać Katrina :lol: to okropny, upierdliwy mały chuligan, wszędzie jej pełno i w ogóle się tym nie krępuje. Jeździ mi na ramieniu, śpi w piekarniku, leje wszystkich, non stop gada, wszędzie włazi i ciągle ją gdzieś przypadkiem zamykam :roll:
No i te wrażenie zmysłowo-estetyczne, jej wygląd, ruch, zachowanie... niesamowite :)
Gdzie nie spojrzę, tam OOOOOCZY 8O

Wcześniej znałam devony tylko trochę z widzenia no i z opisów, marzył mi się od dawna (wprawdzie bialy, no ale nie można mieć wszystkiego) ale to czego doświadczam przeszło kilkakrotnie moje wyobrażenia :twisted:

Edit: To jesteśmy tak jakby trochę rodziną, nie? :mrgreen:

sisay

Post » Pon sie 02, 2010 10:13 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

sisay pisze:Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :D

Oto moja kochana devoneczka, przepraszam że w Twoim wątku, ale jakoś tak nie ma gdzie :wink:

Obrazek

Prawdę mówiąc ja nie wiem czy w ogóle powinnam ją wstawiać na forum kocie, bo do kota to temu stworzeniu dosyć daleko :twisted: :lol:

:P Rety jaka sliczna kosmitka -jak napadnie cie chec do wstawiania , ja kocham fotki kocie to wrzucaj fotki do mnie do watku Gapcia,Smakusia,Gucio i Rys :mrgreen: Kosmici sa tam zawsze mile widziani :1luvu: :1luvu: :1luvu:

anulka111

Post » Pon sie 02, 2010 11:17 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9 :)

Dziękuję :D
Zaczęłam się przymierzać do własnego wątku :wink: póki co, jest banerek, a reszta jak znajdę chwilkę czasu. Pozdrawiamy wszystkich Kosmitów :mrgreen:

sisay

Post » Śro sie 11, 2010 15:30 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki rybne i kwiatowe ;)

Nie mam o czym pisać. I dobrze :mrgreen:
U nas generalnie cisza i spokój. Domingo czasem trochę łzawi, zwłaszcza po jedzeniu, dostaje wciąż krople. Zobaczymy, co będzie po ich odstawieniu.
Nadal jest słodki i rozmruczany. I podgryzający, ale zaczyna mieć wreszcie wyczucie, bo się na niego obrażam :lol:

Hestia z Cyrylem od trzech dni bardziej się kłócą, Hestia zarobiła dwie szramy na brzuchu :evil:
Ale już się goją i nowych nie stwierdzono. Oboje mogliby przestać wchodzić sobie w drogę, mają inne koty do zabawy :?
Cyryl bardzo dobrze dogaduje się z Domingiem i tradycyjnie z Almą. Hestia też z obojgiem, choć na młodego czasem się złości, jak ten się zbytnio rozbryka. I z Kitką żyje w zgodzie. To nie, muszą fundować sobie jakieś starcia :evil:

Ostatnio fotografowałam głównie maine coony, swoje koty jakoś zaniedbałam. Może w piątek to nadrobię, bo aż wstyd :P

Oprócz mutantów dorwałam rybki i dostałam fioła na ich punkcie :lol:
Ze trzy kwiatki też sfociłam, w tym chyba już ostatnią w tym roku lilię wodną.
Wszystko oczywiście w ogrodzie u Magdziol :mrgreen:
I te zdjęcia biorę dla siebie, bo kudłacze w stosownych wątkach już poumieszczałam :P

Poniżej mój połów: 8)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Kicorek

Post » Śro sie 11, 2010 15:45 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki rybne i kwiatowe ;)

Nieziemskie Ci te rybki wyszły :1luvu:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Śro sie 11, 2010 15:46 Re: Kitka, Cyryl i devonki - cz. 9; fotki rybne i kwiatowe ;)

Kicorku, tu pewnie szybciej dojrzysz niż na moim wątku, więc podaję maila :mrgreen: gosiaw104@interia.pl :wink: :wink:

Gosiak104

Od: Nie gru 18, 2005 10:36

[poprzednia][następna]