_______________________________________________________ Jakie nudne byłoby życie gdyby nie ten rząd. Nie, za PO nie było lepiej. Ludzie tyrali za 1.200 brutto. Afera goniła aferę Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.
Duża jedzie sobie dziś w jakiś sprawach rodzinnych i zostawia nas samych z Dużym. Miała jechać wczoraj ale jak zwykle wszystko tak pokręciła, że dopiero za chwilę rusza. Ja się ciesze, że zostajemy z Dużym, on nam zawsze daje dużo jedzenia i zapomina, kto jaką karmę miał jeść, można sobie dowolnie zmieniać miski, bo Duża to strasznie pilnuje
Z Mortusiem było bardzo źle, Duża bała się, że mały zostawi nas i pobiegnie dalej na zielone łaki, ale dziś jest znacznie lepiej, tfu, tfu.
Ptachu liczący na dużą kolację
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy!" - Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek
“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/
Duża wróciła w poniedziałek i pomimo, że dziś czwartek nadal nie może dojść do ładu w domu. Duży nie za bardzo sobie radził sam, za dużo nas jest wszystkich jak dla niego. Zaskakująco pamiętał, że mam nie jeść jedzenia innych kotów i zamykał mnie w łazience jak dawał jedzenie, o Fridzie nie pamiętał, pomylił karmę i dawał jej super dobre jedzenie maluchów i gdzie tu sprawiedliwość .
Przed wyjazdem Dużej do swojego domu pojechał Omarek, pierwsze wieści były nie najlepsze Omcio schował się pod szafą i nie chciał wychodzić, teraz jest już lepiej pojawia się w pokoju, nawet został przyłapany na wylegiwaniu się na łóżku i pokazuje się tajemnicza łapka z pod łóżka, łapie piórka.
Ponieważ przyroda nie lubi próżni to Duża jeszcze przed wyjazdem przyniosła nowego Cośka . Przy okazji okazało się, że Zośka jest rasistką, nie lubi pingwinów . Zośka strasznie gnębi Kratkę, kotka o małym rozumku, Duża myślała, że to z powodu charakteru Kratki, jak trafił Cosiek, który ma takie umaszczenie jak Kratunia, czyli czarny z białymi dodatkami, to Zośka zaczęła oprócz Kratki gnębić Cośka.
Ptachu nie najlepiej żywiony
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy!" - Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek
“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/
Oj Ptachu, znów masz jak zawiązać.
Przytulam Kochanie!
_______________________________________________________ Jakie nudne byłoby życie gdyby nie ten rząd. Nie, za PO nie było lepiej. Ludzie tyrali za 1.200 brutto. Afera goniła aferę Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.
Etka pisze:a Stella tez pngwin, Zoska nie gnebi Stelli?
Stelli to ona nie widzi.
Stella siedzi w kuchni z pięcioma kuwetami i uczymy się, że koopa ma ladować w kuwecie. Jak na razie idzie jej kiepsko, choć najbardziej lubi pustą kuwetę
kurcze u mnie robila, mialam zwirek Benek zbrylajacy.
Fakt ze siedziala u mnie 3 dni ale zawsze kupa i siku trafialy do kuwetki, wszystkie eksmitki sie nauczyly, byc moze mialy problem z tydzien dwa ale nie dluzej Stella ty sie kobito nie wyglupiaj!
Dawno mnie nie było, Duża ostatnio strasznie zajęta innymi sprawami. U nas dużo zmian. Znowu sikam po całym domu, ostatnio nasikałem na świeżo wyprany plecak Dużego . Duża przyniosła kolejnego kota, nibykota , to mała buro-miodowa dziewczyna. Małe toto, ale zołzowate strasznie, a jak się panoszy po domu . Teraz Duża chodzi i się piekli, bo nie może się wyspać, dzieciarnia robi jej regularnie pobudkę o 5 rano, biega po niej całe stado kotów .
Mała Mi pojechała do Agn do Torunia, Duża mówi, że tam będzie szczęśliwa, będzie sobie biegać z kotami, nie musi siedzieć zamknięta. Na jej miejsce przyjechał z Torunia Pajączek. Duża mówi, że jest bardzo podobny do mnie, to też koci pacyfista, spokojny i też trochę jakby oddalony w swoim zamyśleniu, do tego też bury, ale z białymi łapkami. Duży jest nim zachwycony
Do swojego nowego domu pojechała Tuptusia, będzie tam mieszkała sama, bo ona bardziej od kociego ceni sobie ludzkie towarzystwo.
Duża złapała mamę Critersów ze śmietnika i już jest po sterylizacji, dochodzi do siebie w klatce i jak na razie nie jest w ogóle dzika . Jedna z małych Critersówek, Mira bardzo niepokoi Dużą, szybko się męczy i ciężko oddycha, gdy się przestraszy to ciężko dyszy, do tego czasami wymiotuje, Duża się obawia o jej serduszko i przeponę . Jak tylko wynajdzie trochę kasy idzie z Mirunią na rtg i na usg serduszka i całej klatki piersiowej. Trzymajcie za małą kciuki.
Ptachu relacjonujący