Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 18, 2009 19:03

oczywiście meldujemy się :D :D

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Śro sie 19, 2009 23:20

Ptachu..jesteśmy z Tobą ...Łódzka Mafia-mieszkająca we Wrocławiu....Dyziek i Gacuś i Niuniu-rodowity wrocławianin :twisted:

Bettie

Od: Pon sie 21, 2006 18:12

Post » Czw sie 20, 2009 6:54

Zdrówka Kochani!

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sie 20, 2009 9:09

Witam wszystkich i dziękuję za odwiedziny :D

Duża jedzie sobie dziś w jakiś sprawach rodzinnych i zostawia nas samych z Dużym. Miała jechać wczoraj ale jak zwykle wszystko tak pokręciła, że dopiero za chwilę rusza.
Ja się ciesze, że zostajemy z Dużym, on nam zawsze daje dużo jedzenia i zapomina, kto jaką karmę miał jeść, można sobie dowolnie zmieniać miski, bo Duża to strasznie pilnuje :evil:

Z Mortusiem było bardzo źle, Duża bała się, że mały zostawi nas i pobiegnie dalej na zielone łaki, ale dziś jest znacznie lepiej, tfu, tfu.

Ptachu liczący na dużą kolację
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw sie 20, 2009 10:03

Ufff...

Czasem fajnie jest, jak Duza wyjedzie :D

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw sie 27, 2009 13:52

Duża wróciła w poniedziałek i pomimo, że dziś czwartek nadal nie może dojść do ładu w domu. Duży nie za bardzo sobie radził sam, za dużo nas jest wszystkich jak dla niego.
Zaskakująco pamiętał, że mam nie jeść jedzenia innych kotów i zamykał mnie w łazience jak dawał jedzenie, o Fridzie nie pamiętał, pomylił karmę i dawał jej super dobre jedzenie maluchów i gdzie tu sprawiedliwość :evil: .

Przed wyjazdem Dużej do swojego domu pojechał Omarek, pierwsze wieści były nie najlepsze Omcio schował się pod szafą i nie chciał wychodzić, teraz jest już lepiej pojawia się w pokoju, nawet został przyłapany na wylegiwaniu się na łóżku i pokazuje się tajemnicza łapka z pod łóżka, łapie piórka.
Obrazek

Ponieważ przyroda nie lubi próżni to Duża jeszcze przed wyjazdem przyniosła nowego Cośka :roll: .
Przy okazji okazało się, że Zośka jest rasistką, nie lubi pingwinów 8O .
Zośka strasznie gnębi Kratkę, kotka o małym rozumku, Duża myślała, że to z powodu charakteru Kratki, jak trafił Cosiek, który ma takie umaszczenie jak Kratunia, czyli czarny z białymi dodatkami, to Zośka zaczęła oprócz Kratki gnębić Cośka.

Ptachu nie najlepiej żywiony
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Czw sie 27, 2009 13:57

Oj Ptachu, znów masz jak zawiązać.
Przytulam Kochanie!

Erin

Post » Czw sie 27, 2009 15:04

a Stella tez pngwin, Zoska nie gnebi Stelli?

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw sie 27, 2009 17:59

Etka pisze:a Stella tez pngwin, Zoska nie gnebi Stelli?

Stelli to ona nie widzi.
Stella siedzi w kuchni z pięcioma kuwetami i uczymy się, że koopa ma ladować w kuwecie. Jak na razie idzie jej kiepsko, choć najbardziej lubi pustą kuwetę :roll:

iwcia

Post » Czw sie 27, 2009 18:44

kurcze u mnie robila, mialam zwirek Benek zbrylajacy.
Fakt ze siedziala u mnie 3 dni ale zawsze kupa i siku trafialy do kuwetki, wszystkie eksmitki sie nauczyly, byc moze mialy problem z tydzien dwa ale nie dluzej :roll:
Stella ty sie kobito nie wyglupiaj!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon wrz 07, 2009 17:03 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Mi fiv+ Morris zapalenie płuc:(

Mrubis odszedl... Obrazek

[']

Brykaj, Mrubisku, po Tęczowych łąkach...

Twój Mru

viewtopic.php?f=1&t=95302&p=4887225#p4887225
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pon wrz 07, 2009 17:22 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Mi fiv+ Morris zapalenie płuc:(

Tak smutno dziś :crying:

Erin

Post » Pon wrz 07, 2009 17:51 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Mi fiv+ Morris zapalenie płuc:(

Dziekuje Ci, iwciu, ze bylas z Duza od Mrubisa do konca...

Dorota

Post » Śro wrz 09, 2009 9:36 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Mi fiv+ Morris zapalenie płuc:(

Dorota pisze:Dziekuje Ci, iwciu, ze bylas z Duza od Mrubisa do konca...

Ja też dziękuję za wszystko... :cry:

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw wrz 10, 2009 11:22 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Mi fiv+ Morris zapalenie płuc:(

Dawno mnie nie było, Duża ostatnio strasznie zajęta innymi sprawami.
U nas dużo zmian.
Znowu sikam po całym domu, ostatnio nasikałem na świeżo wyprany plecak Dużego :oops: .
Duża przyniosła kolejnego kota, nibykota ;), to mała buro-miodowa dziewczyna.
Małe toto, ale zołzowate strasznie, a jak się panoszy po domu :roll: .
Teraz Duża chodzi i się piekli, bo nie może się wyspać, dzieciarnia robi jej regularnie pobudkę o 5 rano, biega po niej całe stado kotów :twisted: .

Mała Mi pojechała do Agn do Torunia, Duża mówi, że tam będzie szczęśliwa, będzie sobie biegać z kotami, nie musi siedzieć zamknięta. Na jej miejsce przyjechał z Torunia Pajączek.
Duża mówi, że jest bardzo podobny do mnie, to też koci pacyfista, spokojny i też trochę jakby oddalony w swoim zamyśleniu, do tego też bury, ale z białymi łapkami.
Duży jest nim zachwycony :?

Do swojego nowego domu pojechała Tuptusia, będzie tam mieszkała sama, bo ona bardziej od kociego ceni sobie ludzkie towarzystwo.
Obrazek

A teraz Duża chce oddać mojego kota :x
viewtopic.php?f=13&t=99826

Duża złapała mamę Critersów ze śmietnika i już jest po sterylizacji, dochodzi do siebie w klatce i jak na razie nie jest w ogóle dzika :roll: .
Jedna z małych Critersówek, Mira bardzo niepokoi Dużą, szybko się męczy i ciężko oddycha, gdy się przestraszy to ciężko dyszy, do tego czasami wymiotuje, Duża się obawia o jej serduszko i przeponę :( . Jak tylko wynajdzie trochę kasy idzie z Mirunią na rtg i na usg serduszka i całej klatki piersiowej. Trzymajcie za małą kciuki.

Ptachu relacjonujący

iwcia

[poprzednia][następna]