Mamusia, Kira i Chester. +Biska... Tatuś za tęczowym mostem.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 22, 2009 14:12

Dzięki. Poduszka nic nie spadnie to taka lekka sztywna poduszka ekologiczna.
Są cztery dwa żwawe a dwa takie nie bardzo ale wszystkie teraz pija mleko z sutków.
Nic nie będę robił wiecej. Poza tym sasiadka powiedziała że to kotka sasiadów jest. Hmmmm no może i sąsiadów jest ale nie wiem czym ja karmili bo jak zaczęła przychodzić do mnie wyglądała jak idź i niewracaj.
Jak Ci sąsiedzi po nią przyjdą to zobaczę co za ludzie. Mam łom i siekierę może trzeba im wytłumaczyć że kota nie karmi sie resztkami ziemniaków z obiadu.
Szkoda że w polsce nie ma takiej agencji jak espicia czy coś takiego w stanach która zajmuje sie zwierzętami które nie maja odpowiedniej opieki.
Wiem o tej agencji z Animal Planet. Policja dla zwierząt sie program nazywa.
Pozwolę sobie na bierzaco informowac co z "nie moją kotką"

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Śro kwi 22, 2009 14:33

Pewnie jeszcze Ci się ręce trzęsą, ale teraz już na spokojnie sprawdz za parę godzin ile jest małych i czy nie przeniosła je w inne miejsce. Teraz małe potrzebują ciepła, bo same nie regulują temperatury. Mamusia musi je grzać. Jeśli kocięta wyżyją, trzeba już teraz szukać dobrych i odpowiedzialnych domków dla maluszków, a mamusię po odchowaniu małych musisz wysterylizować. Bo oswoiłeś ją, a ona zaufała Tobie jeśli przyszła poinformować Cię, że będzie rodzić.
Wyszło mi tak jakoś patetycznie :D Trzymam kciuki za zdrowie maluszków i mamusi :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Śro kwi 22, 2009 14:37

Cholera jasna, ja bym im tej kotki teraz nie oddała, no kurcze blade jednej kotki nie są w stanie wykarmić? To jakaś paranoja!!! Co to za ludzie!!! Oby tym kociętom nie zrobili krzywdy!!! :evil:
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Śro kwi 22, 2009 15:13

Czy nie masz warunków na tymczasowanie kotki? Pytam, dlatego, że obawiam się, że ci pseudoludzie mogą zrobic krzywdę kociętom. Bardzo podoba mi się argument z łomem i siekierą. Powinien byc w powszechnym użyciu, niestety!

Beata Jolanta

Od: Czw wrz 18, 2008 12:21

Post » Śro kwi 22, 2009 15:13

Fajnie, że pomogłeś kotce, gratuluję :)
Kota jest na Twoim terenie? To niech udowodnią, że jest ich (już to widzę :roll: ).
Na razie najważniejsze jest, żeby kota miała spokój i maluszki ciepło. W nocy jeszcze zimno jest, może jakiś termofor?
Kotce możesz dawać suche jedzenie, np. RC kitten (do kupienia w sklepach zoologicznych, u weterynarza albo w sklepach internetowych). Jest dużo bogatsze w składniki odżywcze niż Whiskas czy Kitekat (które tych składników mają naprawdę niewiele, a dla kotki karmiącej to bardzo, bardzo ważne).
Może wejdzie tu ktoś z większym doświadczeniem w kwestii kociaków wolnożyjących...
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Śro kwi 22, 2009 15:20

Ikotipies pisze:Kotce możesz dawać suche jedzenie, np. RC kitten (do kupienia w sklepach zoologicznych, u weterynarza albo w sklepach internetowych).

RC to skrót od Royal Canin
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro kwi 22, 2009 15:24

Kotki nie oodawaj.
Niech udowodnią, że ich - książeczka zdrowia, zaświadczenie o szczepieniu, jakiś zapis w gabinecie u weta, że z kotką tam byli.

Na swoją posesję nie musisz nikogo wpuszczać.

Dobrze byłoby ją z maluchami przeniść do zamkniętego pomieszczenia i nie wypuszczać....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro kwi 22, 2009 15:30

Killatha pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92181&postdays=0&postorder=asc&start=45
przeczytaj

Po co?... :roll:
Polecam raczej ten wątek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85 ... sc&start=0
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro kwi 22, 2009 15:39

Tak się przejęłam tym porodem jakby to któraś moja własna kocica rodziła! :oops:
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Śro kwi 22, 2009 15:44

Niestety ja nie bardzo mam warunki by ja przygarnąć. Posesja nie jest moja ja tylko ją użytkuję a osoba do której posesja należy ma głęboko w d*** i koty i psy i całą resztę świata.
Nie wiem gdzie by ja przenieść by nikt jej nie przeszkadzał i by mogła łatwo wyjść coś zjeść. Zwyczajnie nie mam pomysłu. Tam gdzie teraz jest niby jest spokój tylko że to takie pomieszczenie otwarte. Jest dach ściany wiatr nie wieje ale nie ma drzwi i każdy może wejść. Oczywiście nie kręcą sie tu ludzie z ulicy.
Leży teraz na boku koty chyba piją mleko.
A w łaśnie zrobie wam zdjęcie :) Zaraz dam link do zdjęcia tylko wrzuce na serwer.

--EDYCJA--
Zdjęcie: http://rash.home.pl/koty.jpg
Ostatnio edytowano Śro kwi 22, 2009 15:49 przez Tal-Rash, łącznie edytowano 1 raz

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

Post » Śro kwi 22, 2009 15:48

Greta_2006 pisze:RC to skrót od Royal Canin

Dzięki! Z pośpiechu pojechałam skrótem :wink:

Niezależnie od tego, czy posesja jest Twoja, czy ją tylko użytkujesz - sąsiadów nie musisz wpuszczać. Zamknięte pomieszczenie faktycznie byłoby bezpieczniejsze, może coś się znajdzie...
ObrazekObrazek

Ikotipies

Post » Śro kwi 22, 2009 15:54

Tal-Rash pisze:Zdjęcie: http://rash.home.pl/koty.jpg

Oby byla bezpieczna...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro kwi 22, 2009 15:54

podrzuce
może ktoś coś mądrego wymylśi, co zrobić z mama i kociakami :(
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Śro kwi 22, 2009 15:59

Mamusia i maluchy przepiękne i do tego dwa rudaski. Może ten kolor przyniesie im szczęście?
Wydaje mi się, że lepsza wiata niż wychowywanie maluszków pod krzakiem!!!!

Był gdzieś wątek dziewczyny która poszukiwała rudego kociaka nie wiem czy znalazła. Poszukam.
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Śro kwi 22, 2009 16:12

Tu masz link do sklepu internetowego:
http://www.krakvet.pl/royal-canin-babycat-p-792.html
Są też mniejsze opakowania, możesz na początek wziąć na próbę.
A do wyścielania legowiska dobre są podkłady jednorazowe, które można kupić w aptece. Tzn. są o tyle wygodne, że nie trzeba ich prać, a ponieważ wchłaniają wilgoć, to koty nie leżą w mokrym.
ObrazekObrazek

Ikotipies

[poprzednia][następna]