Bajeczka i jej nowa rodzinka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 08, 2008 15:35

Wczoraj byliśmy u weta. To znaczy troje dużych i dwa kociaste :D Oczywiście jechały każde w swojej torbie. W aucie była kupa śmiechu, bo rozmawiały ze sobą. Na każde "miau" Bajeczki odpowiadał w tym samym tonie Feluś :lol: Nie żadne tam wrzaski ze strachu, tylko naprawdę brzmiało to jak rozmowa. Pani doktor koteczki pooglądała i stwierdziła, że zdrowe jak rydze :kotek: co bardzo nas ucieszyło. Bajeczka była bardzo spięta ale grzeczna do momentu kiedy pani doktor zaczęła jej oglądać ząbki :D wtedy się wkurzyła i pacnęła łapką. Feluś jak to Feluś, pełny luz. Jak zwykle jak tylko go odpięłam natychmiast wskoczył na biurko i zaczął gadać z panią doktor. Musiał koniecznie się dowiedzieć co też tam tyle pisze :ryk: Przy badaniu oczywiście mruczał jak nakręcony, ale to po prostu jego ulubiona pani doktor :P Po powrocie uśmiałam się z Bajeczki. Jak tylko ją wypuściłam z torby, natychmiast poleciał do sypialni, wskoczyła na łóżko i tam rozciągnęła się jak długa i włączyła "traktorek". To pewnie miało znaczyć : "nie ma to jak w domu... " :smiech3: A tak w ogóle to jest nieźle. Kociaste się jakoś dogadują. Na razie trwa zawieszenie broni. Bajeczka już się zorientowała, że Felek już się jej nie boi i coraz rzadziej na niego fuka. Jeszcze tylko nie daje mu zaprosić się do zabawy, ale myślę że to kwestia czasu :P

Eleni

Od: Pon kwi 28, 2008 10:40

Post » Czw maja 08, 2008 18:48

To wspaniale że Bajeczka tak szybko przyzwyczaila się do swojego domku.
Moje jak jada do weta to tez całą droge maja duzo do powiedzienia. Ostatnio Cyryl tak wyspiewywał ze nie podoba mu sie że jedzie.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt maja 09, 2008 17:41

I znowu piszę, bo u nas nowiny :) Wczoraj Bajeczka z własnej nieprzymuszonej woli weszła na balkon. Felek był taki zdziwiony, że zapomniał, że się jej boi i tym razem to on pogonił ją :smiech3: Po chwili jednak Bajeczka wróciła i już nie dała sie pogonić, więc Feluś też odpuścił i tylko ją obserwował. Za to dzisiaj wołał ją na balkon 8O po prostu szok ! Wygląda na to, że kociaste sie dogadają :P Dzięki wszystkim trzymającym kciuki :ok: Najwyraźniej pomogło :ryk: ale potrzymajcie jeszcze troszkę to może sie pokochają :wink:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Eleni

Post » Pt maja 09, 2008 18:22

Ale świetne fotki. Żeby tak u mnie taka zgoda była. Cyryl dzisiaj użarł Odiego ja ten spał. Matylda okropnie boi sie Cyryla.
To trzymam nadal kciuki żeby kociaste żyły w miłości i przyjaźni.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Pt maja 09, 2008 19:17

Dzięki za miłe słowa :D Bajeczka zadziwiająco szybko sie przystosowała. Troszkę sie martwiłam o Felusia bo był bardzo zestresowany i przestraszony. Do tej pory nikt na niego nie warczał i nie fukał. A tu przywieźli takie małe czarne "coś" i to to zaraz zaczęło się rządzić :ryk: Ale nareszcie zrozumiał , że to fukanie wcale nie jest takie groźne :smiech3: Żeby jeszcze to czarne kudłate chciało sie bawić :kotek: Ja tez trzymam kciuki za porozumienie tych Twoich futrzaków :ok: :ok: :ok:

Eleni

Post » Sob maja 10, 2008 14:15

Moje kociaste coraz ładniej sie integrują :P Bajeczka jeszcze powarkuje, ale to już chyba z przyzwyczajenia :wink: Feluś wytrwale zaprasza ją do zabawy, ale na razie bez rezultatu. Dzisiaj usiadłam na podłodze i wtedy niespodziewanie Bajeczka podeszła do mnie, zamruczała i weszła mi na kolana :love: Zaczęła sie przytulać, mruczeć, wpychać pyszczek w moją rękę... Nawet nie wiecie jak sie cieszyłam :D To pierwszy taki dowód zaufania z jej strony :P A Feluś, ciekawska dusza, dobrał sie do worka z węglem drzewnym :evil: Dobrze, że był mały otwór i nie wlazł tam cały bo chyba musiałbym go zamoczyć w Wizirze :ryk:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Eleni

Post » Sob maja 10, 2008 15:18

Widze że buźka trochę przydymiona. Ale widać ze agresji nie ma. Jeszcze troche i będą spaly przytulone.
Moja Matylda w lecie to zawsze jest szara. Jak tylko wyjdzie to zaraz znajdzie kupke piachu, kory i od razu myk na plecki i prawa, lewa prawa lewa, potem wychodzi szary kot.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Nie maja 11, 2008 11:31

Och, moja Bajeczka taka śliczna :1luvu: I taka szczęśliwa. Chyba zaokragliła się tez nieco? bardzo sie cieszę, że ładnie dogaduje sie z rezydentem.
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Pon maja 12, 2008 10:19

Moje kociuchy są wspaniałe :) Co dzień coś nowego. Czasem mnie nieźle wkurzą ale potrafią mnie zaraz rozbroić. Wymyśliły sobie, że 4:30 rano to super pora do zabawy :evil: No i latają jak szalone z dużego pokoju przez kuchnię do sypialni, a w sypialni wiraż na łóżkach i znowu kuchnia, duży pokój i czasem jeszcze do dziewczyn wpadną :) Normalnie koniec świata. A jak zamknę sypialnię to płaczą pod drzwiami, zwłaszcza Bajeczka :? Normalnie daje taki popis czarnej rozpaczy, że szok :P Więc mam wybór tornado albo wyjce trzeciej opcji nie ma. Zasypiają około 6:00 i śpią do 8:00 :evil: Paskudy :cat3: :cat3: One wiedzą, że i tak je kochamy i robią co chcą...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Eleni

Post » Pon maja 12, 2008 11:35

U mnie Bajeczka spała do 6, musiał ją Felek "zepsuć" 8)
Ale to zadziwiające jak szybko koty uczą się od siebie rozrabiania :D
Obrazek

Irma

Post » Wto maja 13, 2008 11:43

No i w końcu prawdziwa wiosna :D Kociuchy korzystają z niej jak tylko mogą. Całe dnie spędzają na balkonie. Wieczorem i w nocy urządzają gonitwy w ciągu dnia udają że sie nie znają. Bajka lubi mi towarzyszyć przy komputerze :D Dobrze że klawiaturę mam na wysuwanej półeczce :ryk: a z myszki czasem nie umiem korzystać :wink: Feluś chdzi i "śpiewa", zaczepia Bajeczkę, a ona chyba próbuje jego cierpliwość, bo go ignoruje :lol: Gonią sie tylko wtedy, kiedy jaśnie pani chce :smiech3:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Eleni

Post » Wto maja 13, 2008 19:01

Eleni pisze:No i w końcu prawdziwa wiosna :D Kociuchy korzystają z niej jak tylko mogą. Całe dnie spędzają na balkonie. Wieczorem i w nocy urządzają gonitwy w ciągu dnia udają że sie nie znają. Bajka lubi mi towarzyszyć przy komputerze :D Dobrze że klawiaturę mam na wysuwanej półeczce :ryk: a z myszki czasem nie umiem korzystać :wink: Feluś chdzi i "śpiewa", zaczepia Bajeczkę, a ona chyba próbuje jego cierpliwość, bo go ignoruje :lol: Gonią sie tylko wtedy, kiedy jaśnie pani chce :smiech3:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:lol: u mnie czesio tak chodzi i spiewa i moje dwie maupy maja to ....nie powiem gdzie :wink:
a na takim balkonie nawet ja chetnie spedzałabym cały czas :D
my mamy metr na metr :roll:
Ale tez kotuchy tam siedza non stop.
Alez tej Bajeczce trafił sie cudny domek :D

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon maja 19, 2008 11:09

Dawno nie pisałam :oops: ale też miałam zwariowany tydzień z weekendem włącznie. A kociuchy coraz lepiej się dogadują. Feluś już pokazał Bajeczce, że się jej nie boi i teraz sie obserwują, kto w końcu będzie rządził. :wink: Dni były ciepłe nawet w czasie deszczu i kociambry prawie nie schodziły z balkonu. Raz troszkę sie przestraszyły burzy, ale to tylko na początku, bo potem siedziały i jak zaczarowane patrzyły jak leje. Dobrze, że taras jest zadaszony, bo mogły patrzeć i nie zmokły hi hi hi... Nadal bawią sie w berka o 4:30 rano i nijak nie potrafię im wytłumaczyć, że wszyscy normalni o tej porze śpią :evil: Może jak już będą ciepłe noce i będę zostawiała otwarte okno na balkon to zmienią swoje zwyczaje :? I jeszcze kilka fotek z ostatnich dni...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Eleni

Post » Pon maja 19, 2008 11:20

:love:
Piekne zdjęcia. Kotuchy coraz bliżej siebie. Jeszcze trochę i beda spały razem wtulone :D
Obrazek

Irma

Post » Pon maja 19, 2008 12:17

cudniaste foty i prześwietna historia! :D gratuluję i kibicuję :D
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

[poprzednia][następna]