Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 23, 2014 10:30 Re: Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

Jahoda pisze:Jesteśmy umówione na jutro, że przejmę kota. Jeśli dogada się z moją Prymulką i Rodziną to pewnie u mnie zostanie :wink: A jak nie to będę dla niej DT i po sterylce znajdę jej domek :wink:

Jahoda :1luvu:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw sty 23, 2014 14:31 Re: Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

Koteczka już pojechała do nowego domu. Gdy przekazywałam kotkę jej nowej właścicielce poleciały mi łzy i wzruszyłam się. Chociaż mieliśmy ją bardzo krótko, dała się bardzo polubić. Jest kochana. Mam nadzieję, że po ostatnich przeżyciach, w nowym domu znajdzie swoje miejsce już na dobre i okaże się kochanym oraz niekłopotliwym dla swoich właścicieli kotem. Trzymam kciuki.
Dziękuję Wam moi drodzy za pomoc i wsparcie. To forum jest fantastyczne. Zwłaszcza dziękuję przemiłej pani J. (nie wiem czy mogę używać na forum jej imienia bez jej zgody) i życzę powodzenia w opiece nad kotką.

Jeszcze się odniosę do postu o ogłoszeniu na Tablicy, że zaginął podobny kot W Supraślu. Ja wczoraj zamieściłam również na Tablicy, że znalazłam kotkę ale w okolicach Polic w zach-pomorskim. Koty są bardzo podobne z umaszczenia. Ale jestem na 100 procent pewna, że to jest kicia no i odległość między miejscowościami dość spora. Chociaż pewnie zdarzają się kradzieże kotów, które są gdzieś wywożone, a potem porzucane gdy ktoś nie umie sobie z nimi radzić. Ta moja znajda jest bardzo ufna w stosunku do ludzi. Aż za bardzo i być może to sprawiło, że wylądowała na poniewierce. Życzę aby kotek znalazł się jak najszybciej.

Dziękuję jeszcze raz i mam nadzieję, że inne nieboraki szybko znajdą kochające domy.

Monika

Monikowska

Od: Wto sty 21, 2014 23:53

Post » Czw sty 23, 2014 15:06 Re: Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

No to życzę powodzenia dla kotki w jej nowym domku i szybkiej aklimatyzacji :ok: :1luvu:
kicikicimiauhau

Post » Czw sty 23, 2014 21:10 Re: Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

Niech będzie szczęśliwa :D
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Sob sty 25, 2014 16:54 Re: Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

Witajcie :D
Kicia jest bardzo malutka. Według gabarytów oceniła bym ją na 8-9 mcy, ale zęby ma już dorosłego kota. Wetka oceniła ją na ok. rok. Nie ma żadnych zdrowotnych problemów. Została odpchlona i odrobaczona ale ze sterylką odczekam z miesiąc. Ona jest baardzo chudziutka, taki szczurek. Główkę ma maleńką jak kociak i kudełki takie liche (w sensie takie sztywne i bardzo brudne, białe znaczenia na łapkach są pomarańczowe. Musiała dosyć długo bardzo słabo jeść). Bez problemu pozwoliła sobie obciąć pazurki i wyczyścić uszy. Kicia musiała mieszkać kiedyś w domu, wie do czego służy kuweta, kanapa, nie przeszkadza jej pies ani jakoś szczególnie moja kotka. Bardzo natomiast spodobał jej się mój Syn, bardzo pozytywnie na niego zareagowała więc podejrzewam, że mieszkała z dzieckiem.
Jakoś tak bardzo naturalnie wkomponowała się w nasz dom. Pochodziła, pooglądała, zaliczyła kuwetę i zajęła miejscówkę na kanapie :lol:
Trochę się rozpisałam ale musiałam się z Wami podzielić swoją radochą :mrgreen: :mrgreen:

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Sob sty 25, 2014 17:56 Re: Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

Jahoda, cieszę się z tego bardzo :)
Maleńka jest przecudna :)
Obrazek

kordonia

Post » Sob sty 25, 2014 23:21 Re: Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

Witam
Bardzo się cieszymy, że z kotką jest wszystko w porządku oraz tak szybko się zadomowiła w nowym miejscu i spodobała się domownikom. Najbardziej bałam się, że nie zgodzi się z innym kotem pod jednym dachem i trzeba będzie szukać dla niej nowego miejsca. Na moje koty syczała i bała się ich gdy ją wzięłam do domu. Może z powodu nadmiaru wrażeń w jednym dniu. Ale z tego co czytam jest dobrze. Udało się ją uratować tuż przed tymi ostrymi mrozami. Co za ulga.
Też przypuszczałyśmy z moją mamą, że kicia ma ok. rok i była przy ludziach w domu. Ciekawe, czy ktoś jej szuka? Smutno mi gdy sobie pomyślę, że się tułała, głodna i zagubiona.

Jestem ciekawa jak się będzie prezentować gdy już trochę nabierze ciałka, a futerko będzie gładkie i czyste. Liczę na zdjęcia.

Jeszcze raz dziękuję Jahodo, że zaopiekowałaś się kicią. Będę w kontakcie.

Pozdrawiam serdecznie

Monika

Monikowska

Post » Nie sty 26, 2014 20:58 Re: Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

Jakie dobre wieści :1luvu:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt lut 07, 2014 9:21 Re: Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

Witam, kotka ma się dobrze, nawet bardzo dobrze :D zaczęła tłuc i ustawiac moją rezydentkę Prymulkę :twisted: Czuje się świetnie, kuweta, jedzenie, wszystko bez problemów. Została już wysterylizowana bo trochę za bardzo sadzi się do Prymki, ataki potrafią byc dośc brutalne ale mam nadzieję, że za kilka tygodni dziewczynki się dotrą.
http://wstaw.org/w/2ur0/
http://wstaw.org/w/2ur3/
http://wstaw.org/w/2ur4/
http://wstaw.org/w/2ur8/

Zapomniałamdoda, że nazywa się teraz Syberia :oops: (zadziałała wyobraźnia mijego Synka :wink: )

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

Post » Pt lut 07, 2014 20:35 Re: Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

Cudowne obydwie :1luvu:

Prymulka, nie daj się! :)
Obrazek

kordonia

Post » Wto lut 11, 2014 16:39 Re: Półrasowa kotka znajda lub podrzutek szuka domu

Czterema "kołami" do góry. Skąd ja to znam? Cieszę się, że kota ma się świetnie. Oby jej temperament się wkrótce przytępił i dała starszej kotce spokój. Prymulka bardzo przystojna. Obie ładniutkie.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano Wto lut 11, 2014 16:47 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Kotka w DS - przeniosłam na Nasze Koty.

Monikowska

[poprzednia]