Marcepan - "kocurek z klatki" - DS w Toruniu! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 12, 2013 19:52 Re: Gniezno - kocurek nadal w klatce - zostało mu 6 dni!!!

Tym razem nie zamawiałem ogłoszeń o CatAngel - sam zrobiłem mu kilkadziesiąt.
Niestety u mnie nie ma żadnej fundacji.
Jeżeli nie znajdę mu domu do niedzieli, to wróci tam, skąd go wziąłem.

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pon sie 12, 2013 20:16 Re: Gniezno - kocurek nadal w klatce - zostało mu 6 dni!!!

Cholewcia ..przecież to byłaby zbrodnia wypuścić go na ulicę gdy już poczuł czym jest dom :( Naprawdę nikt w rodzinie lub z znajomych nie jest kociolubem i nie mógł przygarnąć koteczka ??on jest młodziutki i bardzo ładny :kotek: :(
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Pon sie 12, 2013 23:15 Re: Gniezno - kocurek nadal w klatce - zostało mu 6 dni!!!

Śliczny dzieciak. :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto sie 13, 2013 7:32 Re: Gniezno - kocurek nadal w klatce - zostało mu 6 dni!!!

Gretta pisze:Śliczny dzieciak. :1luvu:

Śliczny ale trafi na ulice już za parę dni.. :( :(
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Wto sie 13, 2013 10:28 Re: Gniezno - kocurek nadal w klatce - zostało mu 6 dni!!!

Czy możesz zrobić wydarzenie na Fb? To daje wielkie szanse!!! Będziemy udostępniać.
Przecież On nie może wrócić na ulicę!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto sie 13, 2013 11:05 Re: Gniezno - kocurek nadal w klatce - zostało mu 6 dni!!!

jerzykowka pisze:Czy możesz zrobić wydarzenie na Fb? To daje wielkie szanse!!! Będziemy udostępniać.
Przecież On nie może wrócić na ulicę!!!

:kotek: :ok: Zgadzam się w 100 %
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Śro sie 14, 2013 7:46 Re: Gniezno - kocurek nadal w klatce - zostało mu 6 dni!!!

Dziękuję za radę dot. wydarzenia na fb.
Wczoraj odezwała się jedna osoba, jeżeli nic z tego nie wyjdzie, to jeszcze dzisiaj spróbuję to wydarzenie zrobić.

mapi_

Post » Pt sie 16, 2013 18:36 Re: Gniezno - kocurek nadal w klatce - zostały mu 4 dni!!!

Niestety.

Osoba, która przez kilka dni decydowała się na kotka i w końcu się zdecydowała, zrezygnowała z niego, gdy był już w drodze do niej...
Zatem znów jest u mnie w klatce i ma tylko 2 dni.

Jeżeli ktoś może i potrafi, to bardzo proszę o wydarzenie na fb.
Może jeszcze zdarzy się jakiś cud.

mapi_

Post » Pt sie 16, 2013 18:58 Re: Gniezno - kocurek w klatce - zostały 2 dni! proszę o FB!

Jesteś nieodpowiedzialny ..na ostatnią chwilę Fb ? ..serio? Może napisz do Cat Angel żeby Cię skierowała do kogoś kto szybko zorganizuje wydarzenie na Fb bo tylko kota żal w tej chwili .Jego być lub nie być przeliczone na marne godziny .. :(

Ja nie umiałabym spojrzeć w lustro po wyrzuceniu na ulicę kota , którym się zaopiekowałam .

Nie wiem w czym problem ze chcesz się go pozbyć "na już" , jeśli chodzi o karmę to pewnie parę osób wsparłoby Cię pod tym względem i dołożyło się do kastracji kota aby dać mu tak bezcenny czas....

W Poznaniu są jakieś fundacje zajmujące się kotami , może ich poprosić o pomoc , lub organizację stamtąd .Z Gniezna do Poznania 59 km ..więc nie tak daleko .
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Pt sie 16, 2013 19:17 Re: Gniezno - kocurek w klatce - zostały 2 dni! proszę o FB!

Szczerze mówiąc, to nie za bardzo wierzę w moc fb wydarzeń, tym bardziej, że wielu znajomych już poinformowałem.
A niestety takie wydarzenia przeważnie "lubią" miłośnicy kotów, a większość innych zaproszonych osób w ogóle na nie nie zagląda.

Pieniądze nie są największym problemem. Odległość też nie.
Jeżeli chodzi o fundacje, to cóż. W ubiegłym roku miałem 6 kociaków w ogródku rodziców. Napisałem wtedy maile do bodajże 8 fundacji, działających w promieniu kilkudziesięciu kilometrów od Gniezna. I nie prosiłem wtedy ani o pieniądze, ani o to, by je zabrali.
I odpowiedziała tylko jedna...

Nie chcę wypuszczać go na ulicę. Chociaż w dzielnicy, w której go znalazłem, pewnie jakoś by sobie radził.
Jest szansa (chociaż jeszcze nie duża), że uda mi się załatwić, że trafi przynajmniej do gospodarstwa.
Nie byłby tam kotem nakanapowym, ale głodem by nie przymierał.

mapi_

Post » Pt sie 16, 2013 21:05 Re: Gniezno - kocurek w klatce - zostały 2 dni! proszę o FB!

mapi_

Post » Pt sie 16, 2013 22:51 Re: Gniezno-kocurek w klatce-ostatnie dni-proszę udostępniać

udostępnione,
wielkie kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob sie 17, 2013 9:00 Re: Gniezno-kocurek w klatce-ostatnie dni-proszę udostępniać

:ok: Udostępnione, ale ja mam mało znajomych , mam nadzieję że reszta osób może się w tym względzie bardziej pochwalić :kotek:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Sob sie 17, 2013 15:12 Re: Gniezno-kocurek w klatce-ostatnie dni-proszę udostępniać

Mapi! Jeśli kocio ma jutro wylądować z powrotem na ulicy, a jak piszesz, pieniądze nie stanowią dla Ciebie problemu- to przyjeżdżajcie do mojego domu. To niedaleko. Niech ma chociaż normalny DT na początek. Nie może tak być, żeby nikt nic nie zrobił!!! U mnie gromadka kociastych, ale sam piszesz, że mały garnie się do innych kotów, a moje są towarzyskie, więc problemu nie będzie.Kocurek jak piszesz, kk nie ma, robale i świerzb są do opanowania w dość prosty sposób. Ja lada moment jadę na konsultację okulistyczną z Kuleczkiem do Olsztyna, do dra M. Lwa( przeczytaj wątek" Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi", to o nas)i być może Kulek będzie operowany, dlatego finansowo nie dam rady w tym momencie jechać w jeszcze inne miejsce, ponadto, najpewniej na mnie spadną koszta sterylizacji kocurka, ale to zaplanuję po konsultacji KulkaPompulka. Czekam na Twoją decyzję.

Felis domesticus

Od: Sob lip 13, 2013 10:33

Post » Sob sie 17, 2013 20:40 Re: Gniezno-kocurek w klatce-ostatnie dni-proszę udostępniać

Jest, jak jest. Ponawiam propozycję DT.

Felis domesticus

Od: Sob lip 13, 2013 10:33

[poprzednia][następna]