Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Kciuki by się przydały

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 14, 2012 11:20 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Zielony baleron

VVu pisze:
Jana pisze: :lol: :lol: :lol:

Wstążeczkę jakąś skołuj :wink:

Proszę bardzo:

Obrazek

:mrgreen:

:ryk: :1luvu:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt gru 14, 2012 11:21 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Zielony baleron

Wrzuciłem im to na wydarzenie - zapowiadając swoją wizytę. :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Sob gru 15, 2012 0:41 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Zielony baleron

*koteria* pisze:Jutro Koteria weźmie udział w Jarmarku Praskim. Zapraszamy serdecznie na nasze stoisko, w godzinach 11.00 - 19.00, w siedzibie Teatru Konsekwentnego.

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 70283.html

http://wawalove.pl/Za-darmo-Grudniowy-J ... aski-a7408

A ponieważ to Koneser, będziemy też zbierać jedzenie dla kotów z Konesera, którymi opiekuje się kilka forumowiczek :D
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto gru 18, 2012 11:22 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Zielony baleron

Siki Rózika w porzo, tylko pH ciut niefajne. Zaczynam podejrzewać karmę, którą jedza koty ze wzgledu na cukrzyka - ma tylko 17% weglowodanów, ale chyba niekorzystnie wpływa na pęcherze :(

Zielona Ryba czuje się już całkiem ok, popyla w kaftanie bez większych problemów. Czasem nawet daje się głaskać :twisted:

Mamy ogromny problem z Gryzeldą. Gryzia jest chora, ma chory pęcherz oraz spojówkę, powinna dostawać leki i specjalną dietę, niestety jest to niewykonalne, bo to dzikusek. Do tego straszliwie ganiają ją koty, a ona bardzo się ich boi :( Nigdy dotąd tak nie było... Zaczynam poważnie rozważać umieszczenie Gryzeldy w dużej klatce wystawowej na pewien czas, żeby ją leczyć. To ogormny stres, ale ona i tak jest teraz zestresowana, a przynajmniej będzie można jej dać leki, specjalną karmę etc.

Jana

Post » Śro gru 19, 2012 11:11 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Zielony baleron

Muchomorek ma problemy z jelitami, czyli mega zatwardzenie połączone z biegunką (efekty są ciekawe bardzo :twisted: ). Wczoraj był u weta, dostaje parafinę, zrobimy my badania krwi pod kątem jelit i wątroby, pewnie przyda się rtg na okoliczność okrężnicy olbrzymiej. No i pewnie wejdziemy z laktulozą, ale to już po badaniach.

A dziś chyba już odbaleronimy Rybę :)

Jana

Post » Śro gru 19, 2012 17:35 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Zielony baleron

Dzisiaj? Ja się właśnie zastanawiam...
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro gru 19, 2012 17:38 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Zielony baleron

Moja, cięta w zeszłą środę, lata cały czas bez kaftana.
Poza małym odczynem zapalnym, nic się nie działo.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro gru 19, 2012 20:00 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Zielony baleron

Ze względu na dzikość Ryby wolałam się zabezpieczyć i założyć jej kaftan. Ale już odbaleroniona jest i szczęśliwa, a brzunio śliczny, suchusieńki :D

Jana

Post » Pt gru 28, 2012 21:47 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Zielony baleron

Mam nadzieję, że Jana nie doniesie na mnie, że "spamuję" :wink: .

Drogie i drodzy - prośba o zagłosowanie w KrakVecie na kandydata koalicji (Radomsko, pozycja nr 1).
Link do wątku: viewtopic.php?f=1&t=148574.

Link do ankiety - poprzez mój podpis.

To może już ostatnie próby solidarności koalicji Dogo-Miau, a może w ogóle i Miau też!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Śro sty 02, 2013 0:00 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Życzy Nosek

Obrazek

Jana

Post » Śro sty 02, 2013 17:14 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Życzy Nosek

Wszystkiego najlepszego, Nosku - dla Ciebie i rodziny :)
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Nie lut 17, 2013 9:15 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Życzy Nosek

Długo już w swoim wątku nie pisałam.

A teraz zastanawiam się jaki ten mój wątek jest? Są w nim moje koty, są tymczasy, bywają sprawy pomocowe i pitolenie też. No nie wiem, zgłupłam już.

Z niusów:
:arrow: Gryzia choruje nadal pomimo drugiej dawki convenii.
:arrow: Młody od dłuższego czasy jest bez insuliny, poziom cukru sprawdzamy raz dziennie, nie przekracza 150, często jest w normie.
:arrow: Muszę zmienić karmę, bo mimo, że świetnie robi cukrzykowi, to prawdopodobnie podnosi pH moczu (wszystkie przebadane koty mają ten problem) i powoduje zgagę oraz "ulewanie" się. Przeszukałam net w poszukiwaniu suchego o niskiej zawartości węglowodanów. Znalazłam i załamałam się cenami :( :( :(
:arrow: Wczoraj zrobiliśmy w Koterii 10 budek dla kotów, są do wzięcia - trzeba się szybko zgłaszać (telefonicznie do Koterii), bo ostatnio rozeszły się migiem.

Jana

Post » Pon lut 18, 2013 12:27 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Co za wąt?

Czym karmisz obecnie?

ariel

Post » Pon lut 18, 2013 12:33 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Co za wąt?

Teraz Porta 21 sensible bez zbóż (17% weglowodanów). Nie polecam :( Chociaż cenowo jest bardzo ok, w porównaniu z innymi karmami niskowęglowodanowymi...

Jana

Post » Pon lut 18, 2013 12:41 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 6 tymczasów. Co za wąt?

a Sanabelle No Grain? Tyle ża tam są ziemniaki, więc pewnie za wysoki indeks glikemiczny.
Nie widzę w opisie, ile ma % węglowodanów.

Moje w tej chwili mają TOTW, węglowodanów 19,7%, a cenowo wychodzi podobnie (przynajmniej w zooplusie).

ariel

[poprzednia][następna]