Tadźka nie żyje
Wszystko stało się tak nagle i błyskawicznie, że nadal trudno mi zebrać myśli.
Jeszcze przed 23 siedziała obok mnie razem z Julkiem przy kompie. Mruczała, była cieplutka, najspokojniej w świecie patrzyła mi w oczy. W ciągu dnia normalnie jadła i piła, poruszała się o własnych siłach, jak zwykle prychała na Piotrusia...
Około 23.30 zaczęła się agonia. Dramatyczny spadek temperatury, sinoblady język, duszności, rzadka kupa pod siebie...
Taksówka. Lecznica. Błyskawiczna reakcja lekarek, próby reanimacji...
Nic nie pomogło, nie było już żadnego ratunku
(choć obie dyżurujące w klinice panie doktor zrobiły naprawdę wszystko, co tylko było w ich mocy), w pewnym momencie serce przestało bić
Sekcja wykazała przerzut na wątrobę. Ogromnej wielkości guz, dramatycznie zmieniony cały miąższ, guz dojrzał do tego stopnia, że pękł, do jamy brzusznej rozlała się krew...
Nie było ratunku.
Jeszcze na początku listopada
(krew była pobierana tego samego dnia, którego odbył się zabieg usunięcia paliczka) w wynikach krwi nie było nic alarmującego. Wskaźniki wątrobowe - wszystkie w normach.
Czyli wszystko potoczyło się błyskawicznie, szybciej, niż ktokolwiek mógł przypuszczać
Nie należała do ukochanych przeze mnie kotów. Miała wiele wad.
Niejedna z Was na własnej skórze doświadczyła jej humorów i ostrych pazurów.
Ale była tutaj przez ponad sześć lat, dokładnie od 2 listopada 2004 - a teraz już jej nie ma i nigdy już nie będzie.
Następna Po Tamtej Stronie Chmur.
W niecały miesiąc po Bidusi
Bidulku, kochanie, proszę zaopiekuj się swoją burą siostrą. Wiem, że Cię biła i odganiała od misek, wiem, że była złośliwa i niemiła, wiem... Ale Tam podobno wszyscy są już o wiele mądrzejsi niż byli na Ziemi - więc i lepsi, bez żadnych ziemskich niskich wad. Proszę, wyjdź jej na spotkanie i pokaż jej drogę do naszego Domu...
Monika - ogromne, ogromne dzięki, że ze mną byłaś
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]