Szczęśliwa ósemka i goście. Szczuruś PNN, smutny koniec roku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 31, 2009 11:45 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Choinka FOTO. Szczuruś znowu...

Jana pisze:Już mam wyniki :(
Kreatynina 2,1, mocznik 106. Zaczyna nam się przewlekła niewydolność nerek :( :( :(

Jana, jesteś pewna?
To wcale nie są złe wyniki..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw gru 31, 2009 11:55 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Choinka FOTO. Szczuruś znowu...

aamms pisze:
Jana pisze:Już mam wyniki :(
Kreatynina 2,1, mocznik 106. Zaczyna nam się przewlekła niewydolność nerek :( :( :(

Jana, jesteś pewna?
To wcale nie są złe wyniki..

Ale postępujące. Biorąc pod uwagę resztę (schudnięcie ponad 2 kg, skołtunienie, wymioty) i mało kreatyniny w moczu. Zresztą nie powiem, że się nie spodziewałam, badamy Szczurusia od roku na tę okoliczność. W każdym razie nie panikuję, ustaliłam z wetką, że w poniedziałek jadę z nim do lecznicy, a na razie Szczuruś dostanie troveta nerkowego, którego mam w domu. Zobaczymy czy będzie to chciał jeść :roll:

Poza tym Szczuruś ma jakiś stan zapalny (podwyższone leukocyty) i coś nie halo z białkiem (stos albumin do globulin 0,4 :strach: ), ale to już musi specjalista zinterpretować. Nie mam podstaw do podejrzeń FIPowych i zachowuję spokój.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw gru 31, 2009 12:56 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Choinka FOTO. Szczuruś PNN :-(

Ech :?
W sumie dopiero teraz coś wyszło, a pamiętam, że Szczurzasty od dłuższego czasu był badany na wszystkie strony.
Dobrze, że wszystko jest pod kontrolą, więc jest szansa na jak najdłuższe trzymanie choroby w ryzach.
I tego Wam z całego serca życzę :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Czw gru 31, 2009 14:18 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Choinka FOTO. Szczuruś PNN :-(

Hmmm...
A ja chciałam tak z głupia frant napisać, że takie częściowe poranne wyłysienie choinki wcale nie musiało zaważyć na powtórnej izolacji biduli - to wcale nie musiało być zaraźliwe dla innych kotów. :mrgreen:

Za Szczurzastego trzymam mocne kciuki.
Wyniki nerkowe nie są dramatyczne - dają szanse na opanowanie i ustabilizowanie. A przy PNN A/G nie jest miarodajny w kierunku FIP. [Zresztą, nie sam A/G uprawdopodabnia nam FIP, a tylko w połączeniu z innymi objawami.]

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. :D
Mimo wszystko i na przekór.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw gru 31, 2009 14:21 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Choinka FOTO. Szczuruś PNN :-(

Szczuruś właśnie dorwał jakiś drucik i bawi się jak malutki kociak :mrgreen: Powinnam mu to zabrać, ale przecież nie mogę. On bardzo rzadko się bawi.

Agn - dziękuję. No właśnie dlatego nie przejmuje się tym A/G.

Jana

Post » Czw gru 31, 2009 14:28 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Choinka FOTO. Szczuruś PNN :-(

Kurcze :(
Myślisz, że to "niedotykalstwo" na zadzie, o którym Ci mówiłam, to może być od tego?

Trzeba policzyć ten stosunek białka do kreatyniny w moczu (albo odwrotnie, nie pamiętam, a kiedyś dr Uznańska mi mówiła). To powie o stanie kłębuszków i jest bardzo ważną informacją. Wetka powinna wiedzieć co do czego przyrównać i jakie wskaźniki co mówią.
A jak Ci powie, to mi napisz, bo mi się to czasem przydaje.

Szczurze, ja proszę bez wygłupów.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Czw gru 31, 2009 14:29 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Choinka FOTO. Szczuruś PNN :-(

Jana duzo zdrowia i spokoju.

:1luvu:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw gru 31, 2009 17:48 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Choinka FOTO. Szczuruś PNN :-(

Kończy się rok, kończy się wątek (setka), tylko dlaczego na smutasa? Ech :(

Szczuruś zjadł trochę troveta dla nerkowców. Muszę się nauczyć jak karmić 11 + 1 kotów... Ciężko będzie. I trzeba nowy wątek założyć.

Jana

Post » Czw gru 31, 2009 18:01 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Choinka FOTO. Szczuruś znowu...

ariel pisze:Niestety, bardzo się ostatnio popsuło na bb :(, ci nowi są jacyś mało kumaci

no i Ady juz nie ma :(

za Szczurka :ok:
Jana z tym da sie zyc, byle nie postepowalo za szybko
tylko dieta uciazliwa w stadzie
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw gru 31, 2009 18:11 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Szczuruś PNN, smutny koniec roku

mocne kciuki za Szczurzastego :ok:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw gru 31, 2009 18:18 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Szczuruś PNN, smutny koniec roku

Wielkie kciuki na nadchodzący rok dla Szczursia i spółki :ok: :ok: :ok: :ok:

Jak to nie ma Ady? :cry: Gdzie teraz przyjmuje? Może czas się przenieść?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw gru 31, 2009 18:23 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Szczuruś PNN, smutny koniec roku

genowefa pisze:Jak to nie ma Ady? :cry: Gdzie teraz przyjmuje? Może czas się przenieść?

Już nie przyjmuje w ogóle, będzie się zajmowała czymś innym i nie w Warszawie. Miała mieć pojedyncze dyżury raz w miesiącu na Biało, ale nie wiem jak to będzie.
Normalnie płakać się chce :?

Jana

Post » Czw gru 31, 2009 18:24 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Choinka FOTO. Szczuruś PNN :-(

Jana pisze:Kończy się rok, kończy się wątek (setka), tylko dlaczego na smutasa? Ech :(

Szczuruś zjadł trochę troveta dla nerkowców. Muszę się nauczyć jak karmić 11 + 1 kotów... Ciężko będzie. I trzeba nowy wątek założyć.

u mnie bylo ciezko w zestawie 3+1 :(
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw gru 31, 2009 18:25 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Szczuruś PNN, smutny koniec roku

Jana pisze:
genowefa pisze:Jak to nie ma Ady? :cry: Gdzie teraz przyjmuje? Może czas się przenieść?

Już nie przyjmuje w ogóle, będzie się zajmowała czymś innym i nie w Warszawie. Miała mieć pojedyncze dyżury raz w miesiącu na Biało, ale nie wiem jak to będzie.
Normalnie płakać się chce :?

ja sie dowiedzialam ze 2 dni temu i poslalam nawet sesemesa, ze kto mi teraz bedzie mieciulinka leczyl:(
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw gru 31, 2009 18:29 Re: Szczęśliwa ósemka i goście. Szczuruś PNN, smutny koniec roku

w Lublinie
juz im zazdroszcze

bedzie miala dyzur 09-10/01
ale niech nie wie o tym za duzo osob bo sie zrobi tlum :wink:
ja musze do niej z Timonem
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

[poprzednia][następna]