Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 13, 2014 16:43 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

Birfanka pisze:Mozliwe, ze to z powodu zmiany miejsca, ale ja mam wrazenie, ze on, po pierwsze, sie troche nudzi ciagle w czesci sypialnej i chce byc blisko nas (to w dzien), a po drugie, ma dosc Pimpka nie odstepujacego go na krok i klejacego sie prawie 24/24-w starym domu mial mozliwosc odseparowania i wytchnienia (domagal sie zamkniecia w sypialni w dzien, a w nocy Szatony byly zamykane w osobnym pokoju, tylko Puszek i Maya spaly ze mna, wiec wszystkie razem bywaly tylko pare godzin po poludniu i wieczorem, i to w mojej obecnosci).

W dzien moze z nami byc, to nie problem, ale nie zostanie sam w czesci dziennej ani w czasie naszej nieobecnosci (ze wzgledu na czujnik alarmu), ani w nocy. A on od switu sie tam rwie :x
Wrzeszczy pd drzwiami tam prowadzacymi (i drapie oraz wali w nie lapa), wiec raczej nie ma watpliwosci, o co mu chodzi.

No wiesz... :) u mnie karczemne awantury są tylko wówczas gdy koty nie mają dostępu do wszystkich pomieszczeń. Wyjąwszy łazienkę i toaletę, które są zamknięte i koty tam nie chodzą, no tylko czasem, dla towarzystwa, ale zaraz razem z nami wychodzą. Wszystkie pozostałe pomieszczenia muszą być dostępne. Czasem Justyn zamyka do mnie drzwi, żebymnie nie budzić no i natychmiast się budzę bo się dobijają, dosłownie. I nie muszą wcale wchodzić, drzwi mają być otwarte.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie lip 13, 2014 18:27 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

U nas zupełnie odwrotnie - dostępne musi być tylko to pomieszczenie, w którym aktualnie przebywa człowiek. Reszta im zwisa.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Nie lip 13, 2014 19:38 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

U nas jednak musza byc strefy niezakocone lub mniej zakocone, bo TZ jest alergikiem i niestety nie jest w stanie dluzej przebywac w jednym pomieszczeniu z 5 kotami :(

I dobrze, ze w nowym mieszkaniu jest dobra wentylacja, bo jest o polowe mniejsze. Bardzo mi ulzylo, gdy to stwierdzilam.

casica pisze:No wiesz... :) u mnie karczemne awantury są tylko wówczas gdy koty nie mają dostępu do wszystkich pomieszczeń. Wyjąwszy łazienkę i toaletę, które są zamknięte i koty tam nie chodzą, no tylko czasem, dla towarzystwa, ale zaraz razem z nami wychodzą. Wszystkie pozostałe pomieszczenia muszą być dostępne. Czasem Justyn zamyka do mnie drzwi, żebymnie nie budzić no i natychmiast się budzę bo się dobijają, dosłownie. I nie muszą wcale wchodzić, drzwi mają być otwarte.
Klasycznie, "zamkniete drzwi najwiekszym wrogiem kota" :twisted:
Puszkowi sie zdarza domagac miauczeniem, zeby mu otworzyc drzwi, wstaje, otwieram, on przechodzi, a za minute sie drze z drugiej strony, zeby go wypuscic :201433

Wojtek pisze: Jeszcze filmik z fonią poproszę. :)
Nakrece przy okazji :)

Wojtek pisze: Mnie tak zadziwiła Hera. Kombinowałem jak tu podać jej furagin, który według mnie jest gorzki. I najlepszym sposobem okazało się rozgnieść na proszek, wymieszać z odrobiną bezopetu i podać na palcu - sama zlizuje.
A ja bałem się, że zapluje się po uszy.
Niezle :lol:

A Pupusz pobil rekord z Rubenalem, po pokrojonych tabletkach 300 mg slinil sie okrutnie, toczac piane przez kwadrans. Pomyslalam, ze to przez smak (choc wczesniej pare lat lykal bez problemu, ale ze moze to wina choroby trzustki) i zaczelam mu dawac male tabletki 75 mg, liczac na to, ze sa powlekane w calosci i smaku nie czuje. No ok, bierze je z reki i grzecznie lyka, nie slini sie-ale wczesniej je ze smakiem rozgryza 8O 8O 8O
Juz nie wspomne, ze Sasza chce mu wyzrec ten Rubenal z ust i lapczywie oblizuje mi palce, w ktorych trzymalam tabletke...
I jak tu zrozumiec kocie reakcje Obrazek
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Nie lip 13, 2014 21:44 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

Pupusz jest wyjatkowy po prostu pod kazdym wzgledem.

Jak idzie poznawanie mieszkania przez koty? Kto rozrabia najbardziej?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lip 13, 2014 21:48 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

U nas kwestia kot-drzwi wygląda klasycznie, to znaczy:"Nie, nie chcę ani wejść, ani wyjść. Chcę patrzeć, jak trzymasz drzwi" :kotek:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie lip 13, 2014 21:59 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

Najbardziej rozrabia wlasnie Pupusz :twisted:
Glownie wokalnie.

Szatony czasem sie scigaja i odstawiaja galopy, ale to norma. Kaze im sie uspokoic tylko jak jest juz pozno, a one sie tluka, albo jak scigajacy w zapale poscigu zapedzi sie i zbyt mocno dusi lub kąsa w zadek sciganego 8) (wtedy reaguję na krzyk skrzywdzonego).
Fifinka jest absolutnie zachwycona i spedza wiekszosc czasu w lazience. Zarazila Pimpka fascynacja kranami :ryk:

Sasza chcialby wyjsc do czesci dziennej i tez nieraz kwiczy przed zamknietymi drzwiami, ale raczej wtedy, gdy jest tam wujcio Pupusz.
Pimpek rozpaczliwie wola wujcia, ale wyjsc sie boi, jak mu otworzylam, zeby poszedl do wuja, to wyszedl na metr, po czym z piskiem przerazenia pognal z powrotem :rudolf:

Hańka pisze:U nas kwestia kot-drzwi wygląda klasycznie, to znaczy:"Nie, nie chcę ani wejść, ani wyjść. Chcę patrzeć, jak trzymasz drzwi" :kotek:

O to to! :lol:
Obrazek

Birfanka

Post » Nie lip 13, 2014 22:53 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

Pimpek jest czadowy :ok: :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pon lip 14, 2014 8:44 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

W sprawie "kot i drzwi", czy pokazywałem co robi Fredzio gdy chce wyjść na spacer? http://w186.wrzuta.pl/film/1coXqvC5KsO/ ... _na_spacer

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon lip 14, 2014 15:08 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

:ryk: :ryk: :ryk:
Fredzio jest bosski :lol: :1luvu:
Pokazywales, ale nie szkodzi, bo ten filmik mozna ogladac na okraglo :kotek:
Obrazek

Birfanka

Post » Wto lip 15, 2014 8:53 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

Birfanka pisze:...
I jak tu zrozumiec kocie reakcje Obrazek

Nie próbuj zrozumieć. Po prostu uwierz! :lol:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto lip 15, 2014 13:32 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

No ba, ale jak w takich sytuacjach pozostac racjonalistka? :conf:
Obrazek

Birfanka

Post » Wto lip 15, 2014 14:55 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

:ryk: To tak jak z jedzeniem z innych misek niz swoja- lepiej smakuje, po drugiej stronie jest lepiej skoro zamknieta :lol:

anulka111

Post » Czw lip 17, 2014 11:23 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Puszek odkryl drzwi wyjsciowe i wyje pod nimi, zeby go wypuscic, a Sasza odkryl nowa zabawe Obrazek
Wypryskuje z sila gejzeru po otwarciu drzwi poniedzy czescia dzienna a nocna i zwawym kurcgalopkiem okraza salon i kuchnie, uwazajac pogon za istotna czesc rozrywki :twisted:
Niemozliwoscia jest go zlapac, gdyz jest zbyt szybki i niedajacy sie wziac na rece, wiec musze go zaganiac z powrotem jak pies pasterski zblakana zywine, a on uwaza to za czesc zabawy :o

Normalnie rodeo. Ide sie pochlastac szarym mydlem :201433
Obrazek

Birfanka

Post » Czw lip 17, 2014 12:28 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

Cóż, kociska biorą nowe lokum w posiadanie :lol:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Czw lip 17, 2014 13:03 Re: Trójkot i Szatony (n° 6) - po przeprowadzce.

Jakby nic nie robiły, to byś się martwiła, że coś im dolega. :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

[poprzednia][następna]