Dwa siki nocne w kuwecie - objętość, zapach i wygląd OK. Kupy nie robił bo nie miał z czego - jak go przywiozłam koło południa to był zestresowany i nie jadł (może coś z mokrego skubnął wieczorem) a potem na noc miał zabrane jedzenie żeby był na czczo. Za godzinkę jedziemy. Marudził w nocy ale nie jakoś bardzo. Chłop spał w drugim pokoju, mówił że młody wlazł na łóżko i obwąchał mu twarz. Jak będzie mógł wychodzić do kotów to on się będzie inaczej zachowywał też, nie lubi być w zamknięciu sam (bez innego kota).
Testy ujemne, morfologia idealna, bichemia idealna. Mocz bardzo gęsty (5,8 przy normie 3,8 czy jakoś tak) i ma trochę bakterii w moczu - przyczyną jest najprawdopodobniej trzymanie moczu i stres i kółeczko się nakręca. To fakt, trzymał mocz już wcześniej ale nie skojarzyłam tego. Dostał antybiotyk (Convenię na 2 tygodnie) i Urinodol. Badania zrobiliśmy na głupim jaśku, jeszcze myśleliśmy na początku że się uda bez ale szybko Ziutek rozwiał nasze wątpliwości. Jak już dostawał antybiotyk to był lekko wybudzony i mieliśmy ubaw bo Doktor pełzał za nim pod szafkami. W życiu byśmy mu na żywca nie pobrali krwi ani moczu. Jest mega zestresowany (to też napędza zakażenie moczu i też z tego stresu sika jak najrzadziej, wyczekuje moment kiedy nikogo nie ma), na razie ma być na karmie, dodatkowo na ten mocz zamiast Urinary profilaktycznej ma brać Urinodol (żeby jadł Calma). Jeśli za 2 tygodnie się poprawi, dalej jesteśmy na karmie, jak się nie poprawi to po tygodniu od końca Convenii zrobimy badanie moczu na posiew i wtedy też pomyślimy o Prozacu. Założyliśmy mu od razu obrożę z feromonami. Weszłam do domu, otworzyłam transporter - Ziutek wyszedł i poleciał prosto do kuwety (dużej kuwety moich kotów) żeby zrobić siku, potem poszedł pod łóżko. No ja nie wiem, tfu tfu żeby nie zapeszyć ale jak na razie bezbłędnie trafia do kuwety...
Miecio ma kolegę, Sibel ma wkurwa, a Frania ma wszystko w dupie

Nie będę w dwóch miejscach pisała tego samego dlatego jak ktoś chce poczytać to zapraszam tu
http://www.forum.kocie-hospicjum.pl/vie ... p?f=3&t=68