Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /dużo fot

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 09, 2010 20:35 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /foty kocurów

Na jutro umówiona jestem w lecznicy z Tosią na zdejmowanie kamienia, bo się małej spory zrobił.Wwidzę od jakiegoś czasu, że niezupełnie dobrze jej się gryzie, a decyzję o zdjęciu kamienia potwierdziła dwójka wetów ( w tym D.)

Rano zatem Toś będzie musiała obejść się bez śniadania, potem na 9 do lecznicy zawiezie ją dziadzio ( koci dziadzio, czyli mój tato ;) )
Odbiorę ją wracając z pracy, pewnie jednak nieco się będę w ciągu dnia denerwować...

W mijającym tygodniu byłam za zwolnieniu i miałam okazję zaobserwować, ze kocurom odbija ;) Szaleją jak dwa małe kotki. Tylko hałasu przy tym więcej robią :twisted:

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Śro maja 12, 2010 21:27 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Toś odkamieniona

Toś już z czystymi ząbkami :)

Gdy ją przyniosłam z lecznicy, Franio oczywiście się wkurzył, pobluzgał i przylał Tymikowi. Tymiś wystraszony biedak, nie wiedział za co mu się oberwało.
Szybko jednak Franiowi przeszło - albo Toś mało śmierdziała, albo się chłopak zreflektował że to przecież jego koleżanka którą zna od kilku lat ;)

Dziś, dwa dni po zabiegu, Toś szczęśliwa, bryka z Małym i nie pamięta że coś jej w pysiu robili. Od jutra wracamy do suchej karmy, i całe szczęście, bo inaczej zbankrutuję, hehe. W dodatku otwarcie puszki z mokrą włącza u Tymianka guzik "szaleństwo" - nie da rady nałożyć do misek nie zyskując przy okazji całej kuchni uwalanej żarciem. Ilekroć nakładam mokre, Tymik ląduje w łazience i wypuszczam go jak już miski na podłodze. ;)

Ais

Post » Czw maja 13, 2010 10:45 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Toś odkamieniona

No no, to Tośken ma teraz perłowy uśmiech :)
Jakby było słonecznie, to bym męczyła o dokumentancję foto, ale wobec warunków atmosferycznych odpuszczam :roll:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Czw maja 13, 2010 12:24 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Toś odkamieniona

smil pisze:No no, to Tośken ma teraz perłowy uśmiech :)
Jakby było słonecznie, to bym męczyła o dokumentancję foto, ale wobec warunków atmosferycznych odpuszczam :roll:

ej no, ale JEST słonecznie :) wczoraj wieczorem pięęęknie było
teraz jest w miarę ładnie, wieczorem może też będzie

FOTY FOTY
niech Tosiula się uśmiechnie i prosimy o portrecik białych perełek :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw maja 13, 2010 14:05 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Toś odkamieniona

tajdzi pisze:
smil pisze:No no, to Tośken ma teraz perłowy uśmiech :)

ej no, ale JEST słonecznie :) wczoraj wieczorem pięęęknie było
teraz jest w miarę ładnie, wieczorem może też będzie

Jak pisałam to, co napisałam, to lało.
Przynajmniej po lewej stronie Wisły, na rubieżach południowych :twisted:
smil
[Obrazek

smil

Post » Czw maja 13, 2010 19:28 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Toś odkamieniona

Lało nie lało, jak się zazwyczaj wraca do domu po 21, to słońca się nie uświadczy tak czy owak ;)
Może w weekend. Zanosi się na to, że będę się przemeblowywać, wiec koty zapewne będą jeszcze bardziej aktywne ode mnie.

Ale Toś chyba musiały ząbki też boleć, nie mam pojęcia jak to jest z bolesnością przy kamieniu, bo naprawdę jakaś bardziej zadowolona. Mimo wszystko jednak mam szczere wątpliwości, czy się uśmiechnie do zdjęcia ... ;)

Ais

Post » Czw maja 13, 2010 22:30 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Toś odkamieniona

o, a takiego cwanego małego kota mam :)

http://www.youtube.com/watch?v=F9PieRb34jw

Czasem sie długo ładuje

Ais

Post » Nie maja 23, 2010 19:55 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Toś odkamieniona

Wczoraj w nocy koty mnie wkurzyły. Zamontowałam sobie nową półke, na której postawiłam kwiatki. Wydawało mi się, że jest tam tak ciasno, że nie będą próbować wskoczyć, a jednak oni uznali, że miejsca jest dość... najwyraźniej po wskoczeniu zmienili zdanie, bo jedna doniczka wylądowała na podłodze :evil: Piszę w liczbie mnogiej, bo nie wiem kto był autorem i wykonawcą pomysłu, chociaż stawiam na młodzież.
Kwiatek żyje, doniczka w kawałkach, zarysowanie na nowej komodzie i pół pokoju w wilgotnej ziemi :evil: To właśnie zastałam, jak wróciłam z nocnych baletów. Może mi chcieli powiedzieć, że mam się nie wygłupiać i nie łazić na piwo tylko siedzieć z koteckami w domu... właśnie, dziś przez cały dzień ani pół kota nie próbowało na półkę wskoczyć, chociaż jeden kwiatek nadal tam stoi...

No dobra, to kilka fot z dzisiaj, chociaż Toś nie zechciała pozować z ząbkami na wierzchu ;)
Ale chyba widać, że zadowolona...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ais

Post » Wto maja 25, 2010 20:11 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /foty

Nikt do nas nie zagląda :(
Ale co sie dziwic skoro ja tylko zaglądam do innych ciotek i nic nie piszę ;)

Dziś rano zastałam w pokoju taką sytuację:

Obrazek

hmm.... i co na to ciotka smil ? ;)

Ais

Post » Wto maja 25, 2010 20:58 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /foty

:lol: :lol: :lol:
nie wiem co Smilek na to, ale ja ŻYCZĘ w imieniu kotów oczywiście
przeprosin dla najmłodszego grona ;)
takie oszczerstwa normalnie....

;)

cudnie tam u was :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto maja 25, 2010 21:06 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /foty

Jaka piękna figurka :)
Ale generalnie to ona chyba woli pozycję horyzontalną, sądząc po zdjęciach :P

Trafiłam na poprzedni tytuł i przeczytałam: "Toś odkarmiona". Lekko się zdziwiłam, zanim przeczytałam po raz drugi, tym razem poprawnie :lol:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro maja 26, 2010 11:19 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /foty

Ais pisze:hmm.... i co na to ciotka smil ? ;)

Ciotka smil na to, że jakby widziała naocznie odległość ppółczeki od komódki, to do akcji "precz z donicą" typowałaby całą trójcę :twisted:

A foty bombowe, bardzo twarzowo kociaste się prezentują :1luvu:
smil
[Obrazek

smil

Post » Nie maja 30, 2010 21:21 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /foty

Nie odszczekam niczego co gadałam na młodzież, bo nadal jestem przekonana , że to on :twisted:
Toś co prawda uwielbia półeczkę, ale kwiatki ma w głębokim poważaniu, za to małego rzeczona zrzucona ;) bardzo interesuje, i w związku z tym zamiast wrócić na półkę, kibluje na balkonie. Samotny kwiatek uszczerbku na liściach nie doznaje, widocznie nie jest dla kocieństwa interesujący.

Dwa dni mnie nie było, z meldunku mojego taty : "Dałem im jeść, a po zjedzeniu Tosia od razu wskoczyła na półkę...".

Doszłam do wniosku, że fascynuje mnie Tymianek. To jest kot wiecznie w dobrym humorze. Często mruczy, bardzo często ugniata (czy to podłoże, czy to - jeśli leży - powietrze), bawi się chętnie, i w ogóle nie ma w nim agresji. No drapie, pewnie że drapie w zabawie. Ale bawi się pięknie, i niesamowity jest jego wpływ na pozostałą dwójkę. Wczoraj Franio próbował bawić się z Tośką 8O a dziś znów umył jej łepek.

Ais

Post » Nie maja 30, 2010 21:27 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /foty

Ja zagądam :mrgreen:
I się zachwycam.
Tylko nie piszę, bo ostatnio mam wstręta na pisanie, nawet u siebie.
Koty cuuudne, Tośka jest zawodowa.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Śro cze 02, 2010 6:53 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /foty

Ja też zaglądam :D ale nie piszę :oops: śliczne kociaste a Tosia znalazła super punkt widokowy. :lol:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

[poprzednia][następna]