Kotinowo - zapraszamy :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 18, 2014 12:37 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

MamaMeli pisze:śmieszniutki jest :) moja mama ma yorka i też jest sympatyczny :) ale ja to nie tak że pies żyje własnym życiem, nie wyobrażam sobie że pies mnie nie słucha, że nie przychodzi na zawołanie, choćby był najbardziej narwanym psem na świecie. Największa frajda to jest wyjść z psem na pola czy do lasu bez smyczy i bawić się z nim, pozwalać mu pływać i biegać i mieć tę pewność, że na jedną komendę pies przyjdzie. A można to zrobić z 99% przypadków tylko trzeba wiedzieć jak. Miałam na myśli że taki szczeniak co będzie kochał zabawę i ruch i przestrzeń, ale inteligentny i łapiący w lot o co mi chodzi bo uwielbiam psie sporty: seter irlandzki albo duży chart to dla mnie pies idealny (z tym że setery baaardzo lubią udawać głuche :D ). Podobają mi się też bardzo łyżwy zarówno weimarskie jak i węgierskie ale one już stateczniejsze :D no i wielkie dogi, ale ja jestem za malutka na takiego giganta :D

MamoMeli - wiem o czym mówiłaś :D różne rasy, rożne temperamenty - jest w czym wybierać (każdy ma swoją ulubioną rasę) ale generalnie pies powinien się słuchać - szczególnie duży (a małym wcale nie trzeba pozwalać na wszystko) :mrgreen:

Moja siostra np. lubi ratlerko-podobne - dla mnie w ogóle jest to niezrozumiałe 8O
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie maja 18, 2014 12:40 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

Kotina ,jak można nie lubić ratlerkopodobnych ,jak można nie lubić takiego kleszcza :lol:
no dobra ,ja też nie pałałam miłością :oops: kudłate to jest TO :1luvu: albo dogi 8) ale trzęsidupka ,nigdy :twisted:
a teraz mam i kocham bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbaaaaaaaarrrrrrrrrddddddddddzzzzzzzzzzzzzzoooooooooo :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie maja 18, 2014 12:41 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

mir.ka pisze:duża wydziergała na drutach ubranko dla Fitusińskiego … „sama sobie w tym chodź” – jego mina jest jednoznaczna :o
Obrazek
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
tak dobrze się śmiać - chciałam dobrze dla pieseczka, ale sama powiedz czy on nie wygląda jakbym mu jakiś obciachowy wór założyła ???
A jak się cieszył, gdy mu to zdjęłam :oops: Mąż skomentował krótko: "Nie rób z psa idioty" 8O 8O
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Post » Nie maja 18, 2014 12:45 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

Kotina pisze:
mir.ka pisze:duża wydziergała na drutach ubranko dla Fitusińskiego … „sama sobie w tym chodź” – jego mina jest jednoznaczna :o
Obrazek

tak dobrze się śmiać - chciałam dobrze dla pieseczka, ale sama powiedz czy on nie wygląda jakbym mu jakiś obciachowy wór założyła ???
A jak się cieszył, gdy mu to zdjęłam :oops: Mąż skomentował krótko: "Nie rób z psa idioty" 8O 8O

no wiesz, czasami zwierzaczki nie doceniają tego co dla nich robimy :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie maja 18, 2014 12:46 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

dorcia44 pisze:Kotina ,jak można nie lubić ratlerkopodobnych ,jak można nie lubić takiego kleszcza :lol:
no dobra ,ja też nie pałałam miłością :oops: kudłate to jest TO :1luvu: albo dogi 8) ale trzęsidupka ,nigdy :twisted:
a teraz mam i kocham bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbaaaaaaaarrrrrrrrrddddddddddzzzzzzzzzzzzzzoooooooooo :mrgreen:

Dorotko, bo co innego lubic, chcieć mieć ... (chcę miec dom z ogródkiem, a mam mieszkanie i cieszę się z tego)
a co innego gdy juz takiego sie ma u siebie .... trzeba być potworem, aby tych wspaniałych zwierzaków nie kochac ....
A jeszcze do tego malutka Kleszczyk grzeje Ci biuścik .... i weź jej nie kochaj :love: :love:
Obrazek

Kotina

Post » Nie maja 18, 2014 12:47 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

Kotina pisze:
Obrazek

mina wymiata :D :D :D
nie wiem jak Fituś ale z dziwnych smakołyków to Aleksander mojej mamy uwielbia surową marchewkę. kiedy słyszy skrobaczkę z dzikim szałem biegnie do kuchni i TRZEBA mu dać :D
wyrabia normę za moją kotę, która na widok jakichkolwiek warzyw trzęsie się z obrzydzeniem :D

Ja nigdy nie przestanę tęsknić za sunią którą miałam jako dziecko, także dlatego mam taki sentyment do seterów...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Nie maja 18, 2014 12:49 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

MamaMeli pisze:
Kotina pisze:
Obrazek

mina wymiata :D :D :D
nie wiem jak Fituś ale z dziwnych smakołyków to Aleksander mojej mamy uwielbia surową marchewkę. kiedy słyszy skrobaczkę z dzikim szałem biegnie do kuchni i TRZEBA mu dać :D
wyrabia normę za moją kotę, która na widok jakichkolwiek warzyw trzęsie się z obrzydzeniem :D

Ja nigdy nie przestanę tęsknić za sunią którą miałam jako dziecko, także dlatego mam taki sentyment do seterów...

moja poprzednia suczka lubiła chyba wszystkie warzywa na surowo

a koleżanki to była taka ,że co dzień musiała dostać marchewkę, jak jej nie dali to stawała przy lodówce i szczekała, bo tam była marchewka
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie maja 18, 2014 12:51 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

zaraz seteczka :)
Obrazek

mir.ka

Post » Nie maja 18, 2014 16:42 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

Fitusiu!! 8O o ta Duża Ci ubrała! :mrgreen:
Doberek Kochane! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie maja 18, 2014 16:55 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

Witaj Elu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wszystkie zwierzaczki ślicznie pozują :1luvu: :1luvu:
Jest i Pompoś :mrgreen:
Dzień Fitusiowy :mrgreen: a co tam, może być i dzień Fitulińskiego 8)
Psinka bardzo ładnie pozuje na każdej fotce. Wie, że go ciotki będą oglądać :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie maja 18, 2014 20:50 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

No bo taki ten sweterek smutny jakiś... kolorek ponury, żadnego wzorku... Oi, nie postarała się pańcia!

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie maja 18, 2014 21:58 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

Nooo... I mankiecików żadnych nie ma...
Ale nawet w kubraczku Fituś słodki jest.

Czy jak się z podczytywaniem i podglądaniem fot ujawnię na przedostatniej stronie tego wątku, to w kolejnym będę już "starym bywalcem"? :wink:
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Nie maja 18, 2014 22:00 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

Fituś nawet dobrze wygląda :mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon maja 19, 2014 7:06 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

Megana pisze:No bo taki ten sweterek smutny jakiś... kolorek ponury, żadnego wzorku... Oi, nie postarała się pańcia!

:oops: :oops: :oops: oj, tak masz rację, Megano :) sweterek-nieudacznik juz spruty, wystarczyło jedno fitusiowe spojrzenie .... :roll:
Obrazek

Kotina

Post » Pon maja 19, 2014 7:09 Re: Kotinowo - zapraszamy :)

Słupek pisze:Nooo... I mankiecików żadnych nie ma...
Ale nawet w kubraczku Fituś słodki jest.

Czy jak się z podczytywaniem i podglądaniem fot ujawnię na przedostatniej stronie tego wątku, to w kolejnym będę już "starym bywalcem"? :wink:

Witaj, Słupku - wspaniała opiekunko Kumiko :1luvu:
Tak to już jest na tym watku, że jak kto sie chociaz raz ujawni - z automatu staje sie starym bywalcem :D
Tutaj nie ma obowiązku meldowania się dla samego meldowania 8)
Z a p r a s z a m y rozgość się wygodnie .... :piwa: :piwa:
Obrazek

Kotina

[poprzednia][następna]