Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotrek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 21, 2013 22:14 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

Bo to ta sama rodzina :)

Ametystowa, a propos kwiatków .....przypomniało mi się, że jeszcze może być gazania :) Kolory do wyboru ;)
http://www.google.pl/search?q=gazania&h ... 66&bih=616
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie kwi 21, 2013 23:37 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

vip pisze: Piotruś Pan niczego sobie facet :D .

Megana pisze:Piękne kocisko, ten pan piotrek. :)

Villentretenmerth pisze:Pietrek niczym klon Albercika, tylko chyba większy.
Buuuras! :ok:

ametystowaaa pisze:Ale on jest piękny!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Pietrucha dziękuje za należne mu hołdy :mrgreen: :mrgreen:
Witamy serdecznie Villenie :1luvu: Pietrek to 100% kota w kocie czyli buranio z czarnymi stópkami. I wcale duży nie jest , portrecik tak wyszedł. Jest dość wysoki , ale chudziutki :cry: , co aktualnie usilnie stara się zwalczyć :lol: Nie wiem - 4 kg moze :?: ale chyba jeszcze młodziutki jest , rok :?: zaczyna się bawić w domu , dziś znalazł kulkę staniolu, lekko rozpłaszczoną - zabawa extra. myszki nie bawią 8O No i jest tak jak pisałam wczesniej - jak wejdzie do domu , to juz nie wyjdzie. Tzn w dzień wychodzi, ale opanował juz bezbłednie wchodzenie przez okno, przez uchylone drzwi, a wieczorem DOMAGAŁ SIĘ zrobienia wyrka, bo on chce spać. Chodził po kanapie między mną a TŻtem, jęczał, przymykał oczka, wręcz słaniał się na nogach... :ryk: Aaaa - kuwetka opanowana - miałam pewne obawy, ale TŻ dziś rano, korzystając z toalety , miał sikające bure towarzystwo. Się wysikało i nie zakopało, żwirek wyglądał jak nieużywany. a w tulipanach to na mały siczek wykopał na moich oczach półmetrowy dół :mrgreen: :evil:

ametystowaaa pisze:A ja się dzisiaj napatrzyłam na wielkie kociska

czytałam na Fb - czekam z niecierpliwościa na fotki, meduza cudowna :ok:

EVA2406 pisze: a propos kwiatków .....przypomniało mi się, że jeszcze może być gazania :)

oj tak , ona bardzo jest podobna do tej stokrotki, fioletowe też są. i - o ile dobrze kojarzę - kwiatki zamykają się jak nie ma słońca

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon kwi 22, 2013 6:24 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

EVA2406 pisze:Ametystowa, a propos kwiatków .....przypomniało mi się, że jeszcze może być gazania :) Kolory do wyboru ;)

Rzeczywiście jest bardzo piękna :1luvu:

izka53 pisze:jak wejdzie do domu , to juz nie wyjdzie. Tzn w dzień wychodzi, ale opanował juz bezbłednie wchodzenie przez okno, przez uchylone drzwi, a wieczorem DOMAGAŁ SIĘ zrobienia wyrka, bo on chce spać. Chodził po kanapie między mną a TŻtem, jęczał, przymykał oczka, wręcz słaniał się na nogach... :ryk: Aaaa - kuwetka opanowana - miałam pewne obawy, ale TŻ dziś rano, korzystając z toalety , miał sikające bure towarzystwo.

Według mnie Piotrek wygląda mi na takiego co już z życiem domowym jest obyty. Tak jak już wcześniej pisałam, może miał jakieś przykre doświadczenia z poprzednim domem i uciekł, a teraz u Ciebie zaznał troski i miłości i pokazuje swoje udomowione oblicze, łagodnego kanapowca :)

izka53 pisze:czytałam na Fb - czekam z niecierpliwościa na fotki, meduza cudowna :ok:

Niestety jak doszliśmy do wybiegu z wielkimi kotami to miały porę karmienia i były zamknięte w budynku, tak więc są tylko zdjęcia zza krat. Muszę wybrać się tam jeszcze raz po ujęcia na świeżym powietrzu. Bo mają ładny wybieg i zdjęcia też byłyby ładniejsze ;)

ametystowaaa

Od: Sob lip 07, 2012 22:07

Post » Pon kwi 22, 2013 18:54 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

Bry:) z wieczorka :wink: :ok:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro kwi 24, 2013 1:01 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

Dziewczyny - przypominam nieśmiało - kciuki nadal bardzo potrzebne i mile widziane.
Ale takie bardziej wewnętrzne , coby wątek dotrwał do weekendu :mrgreen:
Więc tak - zamykamy na chwilkę oczy , wyobrażamy sobię izkę, zaciskamy w myślach kciuki i trzymamy, trzymamy, trzymamy.......I tak codziennie , aż nie odwołam :ryk: :ryk: :ryk:

izka53

Post » Śro kwi 24, 2013 9:18 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

:wink: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro kwi 24, 2013 9:47 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

za coś ważnego pewnie trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Izuś uda się :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Śro kwi 24, 2013 11:40 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

Zastanawia mnie na co te kciuki :P No, ale trzymam ;)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ametystowaaa

Od: Sob lip 07, 2012 22:07

Post » Śro kwi 24, 2013 13:37 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

Izuś, ja też :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro kwi 24, 2013 18:43 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

trzymamy mocno :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro kwi 24, 2013 23:09 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

ruda32 pisze:za coś ważnego pewnie trzymamy kciuki

Bardzo ważne. I juz juz tak prawie.....
Palce mnie swedzą , zeby napisać , ale nie chcę zapeszyć :oops: :oops: :oops:

Z kotami - nuuuda :mrgreen: I niech ta nuda trwa zawsze :ok: Gucio nauczył sie szybciej jeść , juz nie zostawia swojej miski , zeby wyjeśc Misi , bo zaraz Piotrek dopadnie do jego :ryk: Misi nie przeszkadza Piotrek na łóżku 8O Chłopaki kotłują się między sobą az miło patrzeć , właśnie jakieś pół godz temu obudzili TŻta i Pitek zarobił po uszach / był pod ręką /. Obaj zgodniestrzelili focha i poszli spać. Jak wracałam do domu , cała trójka zgodnie przywitała mnie na podwórku i wmaszerowała do domu.
I -niestety - cała trójka radośnie linieje. PóŁ weekendu spędzę na wyczesywaniu kotów :mrgreen: i odkłaczaniu chałupy :evil:

izka53

Post » Czw kwi 25, 2013 7:45 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

trzymam... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw kwi 25, 2013 17:09 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

Izuś no ja też trzymam, całe morze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: !
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw kwi 25, 2013 23:41 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

Dobra, żeby Was paluchy nie rozbolały, to kciuki najbardziej potrzebne będą w poniedziałek między 18 a 20. I w poniedziałek wieczorem będziemy pić :piwa: :piwa: :piwa: , - albo z radości , albo z rozpaczy. Mam nadzieję , ze nowy wąt rozpocznie się od pozytywów :ok:

Koty....., no Piotrek to jeszcze sam w domu nie moze pozostać, musi nauczyc sie domowych zwyczajów - dobrze , ze lato idzie i koty na dworze siedzą .Chłopak ciekawy jest wszystkiego , jak na kota przystało. I tak - rano wskoczył na szafkę w kuchni, zwalił i stłukł kubek. pal licho kubek, ale na podłodze było mnóstwo okruchów fajansu , który móglby się wbic w poduchy.Póżniej wskoczył na bok kominka , gdzie stacjonuje moja kolekcja słoników, kotków , piesków itp zbieraczy kurzu :mrgreen: Nic nie zwalił, Duża podbiegła i zdjęła kota , zanim wskoczył na górę kominka - co pewno było jego pierwotnym zamiarem. Następnie z oparcia kanapy usiłował wskoczyc na wysoką szafkę, na której stoi transporter. Spadli wspólnie , tzn i kot i transporter. :mrgreen: Kot pierwszy - na tapczan, transporter za nim , na ławę. Wyłamał się częściowo jeden uchwyt, kot mało na zawał nie zszedł, ja - podobnie, bo siedziałam przy kompie , a to za moimi plecami było.
Wniosek - trzeba kotu pokazać , co jest co, , co wolno , a czego nie wolno i że na górze szaf nie ma nic do zjedzenia. :mrgreen:
A wiecie , co jest najdziwniejsze / ale zarazem bardzo dla mnie wygodne / - on to robi w dzień , noce uczciwie przesypia 8O Moje koty juz go nauczyły, ze w tym domu obowiązuje cisza nocna :?: :?: No bo wszędzie czytam , że koty zwiedzają nowy dom nocą,. A Pietrucha po kolacji wali się na kołderkę i śpi do rana / zaliczając w nocy kuwetkę / . Akcje odwala po śniadaniu. :mrgreen:

izka53

Post » Czw kwi 25, 2013 23:50 Re: Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotre

hej Izuniu :1luvu: zdążyłam Cię zauważyć więc powiem chociaż .... dobranoc......
byłaś przyzwyczajona do niespacerujących kotów po wysokościach, teraz się zmieniło, u mnie na regał wskakuje Kropek, Kacper kiedyś spróbował ale spadł :mrgreen:
to powiadasz...teraz trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: w poniedziałek pochlamy :piwa: :piwa: :piwa:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

[poprzednia][następna]