H2E2- związek czystej miłości

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 28, 2013 8:07 Re: H2E2- związek czystej miłości

Najprawdziwszą AYO. Producent tak je opisuje: Pióra z tej serii wyposażone są w stalówkę ze stali nierdzewnej oraz w dwukanałowy system podawania atramentu. Pióra Parker Vector to modele ze stalową nasadką oraz korpusem ze stalowymi wykończeniami.
Pisze się nim lekko i płynnie. Chociaż ja jakiś czas temu wypatrzyłam Monte blanc czarne- nie pamiętam nazwy. Zakochałam się. Może kiedyś sobie kupię.

Kicie mnie oblegają w nocy. W pracy tak marznę, że wieczorem w domu nie mogę się rozgrzać i śpię w skarpetkach. A koty jeszcze ofiarnie mnie dogrzewają.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw lut 28, 2013 8:50 Re: H2E2- związek czystej miłości

Biedaku.
Chyba masz wyniki niezazbytnio, co? :roll:
Ja mam dokładnie odwrotnie i to nie jest zabawne tez. Behemot na tym cierpi, bo przychodzi na spanie, a ja dłużej niż pół godziny nie jestem wstanie wytrzymać z kotem na sobie. Prowadzimy więc pertraktacje i żal mi kocura, bo sie pcha na full kontakt, a zostaje sprowadzony do boku. Pewnie sobie mysli, że go nie lubię :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt mar 01, 2013 20:26 Re: H2E2- związek czystej miłości

Ja zawsze byłam zmarzlak. Zawsze mam zimne stopy i dłonie. Kiedyś z powodu słabego krążenia miałam nawet jakieś zmiany na nogach. Ale z pomocą kiciów fajnie jest. Ja z kolei uwielbiam spać z kotami.

sunshine

Post » Pt mar 01, 2013 20:48 Re: H2E2- związek czystej miłości

Ja też lubię spać z kotami. Ale Mili ostatnio do mnie nie przychodzi :cry: . Amy za to upodobała soebie spanie na klacie. Ostatnio obudził mnie bezdech. Otwieram oczy i zastanawiam sie czemu mi tak ciężko oddychać patrze a Amy na mnie leży. A ja przy astmie to dodatkowo mam z tym problem. A ona w najlepsze spala mi na piersiach i na dodatek jej doopke miałam przy twarzy :twisted:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt mar 01, 2013 20:52 Re: H2E2- związek czystej miłości

Obudziłam się ostatnio- Elza trzymała łapkę i główkę na moim ramieniu(jak ja uwielbiam dotyk kociego zaspanego futerka na skórze!) a Erwin spał mi na biodrach :roll:

sunshine

Post » Pt mar 01, 2013 20:54 Re: H2E2- związek czystej miłości

Jutro wyjeżdżam na cały dzień. Jak Mili tego nie znosi. Od razu życie z niej uchodzi :|

MonikaMroz

Post » Pt mar 01, 2013 20:57 Re: H2E2- związek czystej miłości

Gdy my się pakujemy koty się snują ze smutnymi minkami. A najbardziej Elza. Kiedyś o mało nie wysiadłam z samochodu bo tak za nimi tęskniłam, choć nawet nie zdążyliśmy ruszyć...

sunshine

Post » Pt mar 01, 2013 21:04 Re: H2E2- związek czystej miłości

sunshine pisze:Gdy my się pakujemy koty się snują ze smutnymi minkami. A najbardziej Elza. Kiedyś o mało nie wysiadłam z samochodu bo tak za nimi tęskniłam, choć nawet nie zdążyliśmy ruszyć...

Nom. To jest straszne. Jak mama zostaje to jeszcze nie jest źle. Choc i tak Mili smutna jest. A w lipcu nie będzie nas 4 dni. Dziewczyny będą same z zapasem wody i karmy. Nie mogę sobie tego wyobrazić :roll:

MonikaMroz

Post » Pt mar 01, 2013 21:14 Re: H2E2- związek czystej miłości

Jak mieliśmy tylko dwa koty spokojnie zostawialiśmy Dziewczyny na 3 dni same. Tylko potem trzeba było szybko sprzątać kuwety i w ogóle wszystko, co zdążyło pospadać z różnych dziwnych miejsc.

Dzisiaj przed pracą zdążyłam wyszorować wszystkie kuwety, odkurzyć cały dom, sprzątnąć łazienkę po sprzątaniu kuwet :roll: i pójść na pocztę. Wy też macie tak elastyczna dobę, szczególnie od rana?

sunshine

Post » Pt mar 01, 2013 21:36 Re: H2E2- związek czystej miłości

Elastyczną dobę mam tylko w trybie W.
Wtedy przypomina mi się, co mianowicie można zdziałać.

Jeżeli nie ma trybu W, AYO przechodzi na tryb leniwca :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob mar 02, 2013 21:03 Re: H2E2- związek czystej miłości

A co to tryb W??? 8O

Dzisiaj od rana małe sprzątanie, siłownia, do pracy. Ależ mi dobrze zrobiło poćwiczenie! Od razu lepszy nastrój, uśmiech na twarzy :D Zresetowałam się po prostu! Bo ostatnio z przemęczenia lont mi się skracał drastycznie.

sunshine

Post » Sob mar 02, 2013 23:11 Re: H2E2- związek czystej miłości

Tryb W to zadyma albo wyższa konieczność - tzw. "godzina W" to był sygnał do Powstania Warszawskiego.

Pracowalam na silnym ciśnieniu przy powodzi w Gd. ratując dokumenty Miasta, ludzkie losy i losy Miasta. Uszarpałam się tak, że nie byłam w stanie spać, pomimo wyczerpania :?
Lontu jako takiego, nie miałam już wcale. Nawet mi kolega, z którym wtedy jeździłam z papierami, będący świadkiem pewnej wymiany zdań, powiedział "pani major, NOGA Z GAZU, bo się wykończysz!!"

To jest tryb "W" - czyli alarm, albo konieczność wyższa 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon mar 11, 2013 8:49 Re: H2E2- związek czystej miłości

Oj AYO chyba nie chciałabym Cię wtedy spotkać.

Nasze koty żyją w trójkącie. Poprzedniej nocy gdy sie obudziłam zobaczyłam, że koty śpią w trójkącie- dosłownie, ułożyły się tak, że tworzyły trzy boki trójkąta(bez Helgi, jak zwykle :roll: ). Ostatniej nocy zapomniałam zamknąć okno, spaliśmy więc wdychając świeże miejskie powietrze. Koty spały mocno przytulone- utworzyły linię prostą; Helga spała oczywiście oddzielnie, wtulona w moje stopy.

sunshine

Post » Wto mar 12, 2013 20:37 Re: H2E2- związek czystej miłości

I znowu jestem po ćwiczeniach. I znowu mi tak dobrze.

Pisałam już, że koty MNIE kochają najbardziej? Tylko gdy ja wracam do domu wszystkie wychodzą się przywitać. Gdy wraca HSB mało który kot podniesie łepek. Kiedyś Hans wyskoczył do przedpokoju, ale gdy zobaczył, że to nie ja, w progu pokoju zrobił w tył zwrot.

A teraz idę wziąć kąpiel w bąbelkach, którą HSB szykuje...

sunshine

Post » Wto mar 19, 2013 9:19 Re: H2E2- związek czystej miłości

Cuda się dzieją- Hans śpi mi na kolanach 8O

sunshine

[poprzednia][następna]