BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 1200gr Florka...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2013 12:56 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

Przyjdzie pora - będzie qpa.
Niekoniecznie w kuwetce.
Może już gdzieś jest? :mrgreen:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To przypomina mi zdarzenie z odległej już przeszłości. Przychodzę do znajomych, a tam sytuację kontroluje ze stanowiska dowodzenia na parapecie okazały plaskacz. "Piękny" - mówię...
"To nie przejmuj się zapachem w domu, bo kocur gdzieś walnął kupę i jeszcze nie znaleźliśmy..."
:mrgreen:
Ostatnio edytowano Wto paź 29, 2013 10:13 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto paź 29, 2013 9:55 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

CO tam u Was? Jak małe ?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto paź 29, 2013 16:01 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

Po zupełnie wyeliminowanej płynnej diecie skończyły się wymioty i biegunki.

Niestety Florek rozpaczliwie chce ssać :( Przyznam, że wprowadza mnie jego zachowanie w totalną bezsilność czyli złość i płacz :( Ssie moje palce z ogromną siłą, trzyma mocno pazurkami, trzęsie się cały bo z palców nic nie leci :( Kiedy wpycham mu do pysia kawałek, nawet minimalny, mięska stara się go ssać albo zamiera z nim w pyszczku, nie ma odruchu gryzienia, przełykania. Nic nie przyjmuje od jedzenia w takiej formie :( Mleka nie mogę mu dawać, nie wiem czy to problem z bepharem czy z mlekiem/płynnym jedzeniem w ogóle. Ręce mi opadają :(

Grzesiek wczoraj przyciął odpowiednio smoka, rozciapaliśmy pasztecik z wodą i przez strzykawkę do smoka a ze smoka we Florka. Trzeba trzymać też smoka u nasady bo on jest w stanie wziąć całego smoka do buzi tak, że jedzenie leci chyba prosto do gardła. Bardzo boję się zachłyśnięcia.

Dziś postaram się kupić mięsne 'gerberki', z nimi chyba szybciej pójdzie przeciskanie przez strzykawkę. Bo takie normalne paszteciki kocie to koszmar :? Tylko gerberki trzeba będzie czymś wzbogacić a ja nie wiem jak mam to zrobić :(

Zwariuję.

Ale qpa była wczoraj i dziś, wymiotów nie było a oczy z dnia na dzień wyglądają lepiej. Florek rozrabia nieprzeciętnie i jest cudowny :) Niestety Trójca nie podziela naszych zachwytów...
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto paź 29, 2013 17:00 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

trzymamy kciuki by kociatko mialo sie dobrze.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Wto paź 29, 2013 17:31 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

Będzie dobrze. Teraz mu waga skoczy.
"Florek - worek!"
:1luvu:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Wto paź 29, 2013 17:35 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

Vill, no ja Ciebie proszę :twisted:

I tak mi jakoś koty utyte się zrobiły :?

Ograniczam węglowodany do minimum, mokre i bezzbożowe do maksimum a nawet nerkowa Zołzia utyła :roll:
Nie wiem czy nie zacząć bać się zimy...

Florek do ważenia idzie jutro, przed śniadaniem ;) muszę wiedzieć ile waży żeby wiedzieć ile antybiotyku w zastrzyku mu podać.
Obrazek

Boo

Post » Wto paź 29, 2013 22:37 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

Zgubił mi się jakoś Wasz wątek wczoraj.
Pati, coś z tym mlekiem widocznie nie tak, może za gęste dostawał. Bo mimo wszystko powinien mleko dostawać. Moje, prawie dwumiesięczne, żądają wręcz mleka, Zuza nadal ssie z butelki, przy czym do pyszczka biorą cały smoczek.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro paź 30, 2013 7:15 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

Pati u milenap jest kotek,który baaardzo długo nie chciał jeść niczego innego poza convem, który początkowo dostawał ze względu na stan , w jakim został znaleziony. Niestety tak mu zostało i ta masakrycznie droga dieta była jedyną, jaka łaskawie raczył spozywać i trwało to ok pół roku!
Mimo innego jedzonka, nadal dostaje wieczorem butlę conva, bo tak! :lol:
Teraz to juz ponad roczny kocurek, ale nadal kocha butlę.
Kciuki za maluszka! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro paź 30, 2013 7:59 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

Boo pisze:
I tak mi jakoś koty utyte się zrobiły :?

Ograniczam węglowodany do minimum, mokre i bezzbożowe do maksimum a nawet nerkowa Zołzia utyła :roll:
Nie wiem czy nie zacząć bać się zimy...

Florek do ważenia idzie jutro, przed śniadaniem ;) muszę wiedzieć ile waży żeby wiedzieć ile antybiotyku w zastrzyku mu podać.

No ja nie wiem, ale u mnie na zmniejszonych racjach futra wagę trzymają (tfu, tfu, tfu).
A za Florka nadal mocne :ok: I cmoczek w nosek :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 30, 2013 8:04 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

Może jakościowo jest OK, ale za dużo dostają? Ile ważą i ile im dajesz czego?
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro paź 30, 2013 8:17 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

Teraz to juz ponad roczny kocurek, ale nadal kocha butlę

Roczny kocur z butlą?
Bercik w wieku 6-8 mies. zwiedzał okoliczne śmietniki, pracownicy poczęstowali go bułką z serem a u mnie na pierwszy posiłek wrąbał "podwawelską" i mleko... (nie byłem jeszcze przygotowany na kota) Doraźną kuwetę sporządziłem z obciętego pojemnika po wodzie i piasku zgarniętego z podwórka. Owszem, skorzystał - bo to mleko...
Następnego dnia miał już prawie wszystko, prócz transportera i pierwszą wizytę u weta zaliczyłem z kotem w rękawie.
Niebawem okazało się że mój samochód ma pchły. 8O Diabli wiedzą skąd.

Niech się Florek zdrowo chowa!
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Śro paź 30, 2013 8:29 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

Pati skoro mleka nie może to jak najbardziej dawaj mu gerberki, a do tego conva i wszystko rozrzedzaj wodą ciepłą do takiej konsystencji coby przez smoczka przeleciało :ok: Moja mała tak też jadała :D
Co do ssania to niestety tak jest z kociakami, które szybko od mamy były odłączone :( Nasza bardzo też nam palce ssała i też bardzo się wściekała bo nic z nich nie leciało :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro paź 30, 2013 8:55 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

W temacie Florka.
Wymioty wciąż się nie pojawiają na szczęście. Pituś raczej za samym mlekiem nie tęskni - ważne jest by smok był i tyle. Mięsna ciapa mu bardzo smakuje i najwyraźniej służy. Udało się opanować technikę blendowania kocich tacek, z dodaniem wody, do konsystencji nadającej się do podania przez smoka. Do tej pory zmłócił Animondę Kitten, Yarrah Bio, Applaws pasztet z drobiem :) W czasie oczekiwania na napełnienie strzykawki ciapą, zniecierpliwiony podejmuje jakieś nieśmiałe próby jedzenia z miski. Generalnie polegają one na tym, że wchodzi cały w miskę z żarciem i wkłada w ciapę pół łba :roll:

c.d.n. ponieważ Florek się obudził i zażądał jedzenia...
Obrazek

Boo

Post » Śro paź 30, 2013 9:03 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

No to nie ma co czekać, trzeba smoka dać ciumkaczowi :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro paź 30, 2013 9:11 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 400gr Florka..

Skoro tryb pożeracza się młodemu załączył, to jest dobrze :ok:
A co do tycia kotów...tak, zima będzie ostra :twisted:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

[poprzednia][następna]