Amberka szylkretowa Lady[`],Rudiś[`] Szejna,James,Shilla

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2012 21:29 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Gratulacje za pierwszy dzień pracy :ok: a Oli jak przeżył to rozstanie? podobało się w przedszkolu? :D

Cieszę się, że Rudiś wyleguje się w ogródku zmieniając tylko krzaczki, a nie nosi go gdzieś dalej :D On jest jednak bardzo mądry kotecek :love: i jestem bardzo, bardzo, bardzo szczęśliwa, że jest u Was :1luvu: bo lepszego domku dla niego nie mogłam sobie nawet wymarzyć :1luvu: no bo kto inny by przestawiał mu fotele ogrodowe, coby kotecek się nie nudził :ryk: sorki za czarny humor, ale jestem jeszcze w szoku, bo przed chwilą kradłam... kota
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro maja 02, 2012 22:07 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Oli na "męskim" wyjeździe z tatusiem :wink:
jak pojechali w sobotę, to wrócą jutro... a ja luzik :mrgreen:
przedszkole, poranne wstawanie, jeżdżenie do babci - od poniedziałku się zacznie :roll:

Wiesiu... 8O 8O 8O a dlaczego Ty kradłaś kota???
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Sob maja 05, 2012 22:11 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Halo, halo... co u Was słychać?? :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon maja 07, 2012 16:29 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Wiesiu, u nas zmiany, zmiany, ciągłe zmiany :wink:
ja do pracy, dziecko do babci i w perspektywie do przedszkola... miał już chodzić, ale przecież wrócił z gilem i kaszlem z męskiej wyprawy, więc najpierw musimy się udać do lekarza i wykurować :roll:
u kotów też zmiany, bo dostały nowy, piękny i dość kosztowny - drapak... i choć ja bardzo doceniam nowy zakup, to koty niestety NIE :evil: sporadycznie James sobie na nim śpi, a reszta ma go w głębokim... niepoważaniu :roll:
a poza tym... zimno dzisiaj strasznie i jadąc do pracy, szczerze żałowałam, że nie wzięłam kurtki ocieplanej :twisted:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon maja 07, 2012 21:00 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

A pochwalisz się drapakiem? Może chociaż my pozachwycamy się, skoro te niewdzięczniki nie doceniają poświęcenia Dużych :mrgreen:

U nas też zimno i pada, koty balkon zamieniły na kanapy, właściwie wstają tylko na posiłki :mrgreen:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto maja 08, 2012 20:28 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

a oto i drapak dla kotów... bez kotów :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto maja 08, 2012 20:37 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Joanna KA pisze:a oto i drapak dla kotów... bez kotów :roll:
Obrazek

Ale piękny drapak :roll: :piwa: :roll: a to zołzy te koty, że ich nie zachwycił :roll: Ale może jeszcze się przekonają :D może to takie niedowiarki i nie wierzą, że to dla nich :mrgreen: A tam w środku to są jakieś piętrowe półeczki dla koteczków?

Asiu, popsikaj albo posyp drapak kocimiętką, ja tak robiłam, żeby koty się zainteresowały, jak im coś nowego kupiłam :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto maja 08, 2012 21:19 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

myślałam, że te kreatury bez kocimiętki pokochają drapaczek od pierwszego wejrzenia... :roll:
w środku na dole jest półeczka z poduszeczką, z której to półeczki jest przejście na piętro, gdzie jest również poduszeczka, i również można wejść na górę w sensie na zewnątrz tuby :wink:
oprócz tego jest hamaczek, na którym sypia James oraz "bocianie gniazdo" na samej górze. drapaczek stoi przy oknie, coby kotecki miały piękny widok na ogródeczek...
a kotecki mają wszystkie te cudofności gdzieś... a gdzie, to niech się Ciocia już domyśli :wink:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Wto maja 08, 2012 21:26 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Joanna KA pisze:myślałam, że te kreatury bez kocimiętki pokochają drapaczek od pierwszego wejrzenia... :roll:
w środku na dole jest półeczka z poduszeczką, z której to półeczki jest przejście na piętro, gdzie jest również poduszeczka, i również można wejść na górę w sensie na zewnątrz tuby :wink:
oprócz tego jest hamaczek, na którym sypia James oraz "bocianie gniazdo" na samej górze. drapaczek stoi przy oknie, coby kotecki miały piękny widok na ogródeczek...
a kotecki mają wszystkie te cudofności gdzieś... a gdzie, to niech się Ciocia już domyśli :wink:

Ciocia się domyśliła :ryk: :ryk:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto maja 08, 2012 22:15 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Koty chyba wola takie drapaki do sufitu :evil:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie maja 20, 2012 23:12 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Halo... halo... co słychać u kociej ferajny? :D

Asiu, wiem, wiem, że bardzo się przywiązałaś do tego wątku :D i robisz dużo, żeby się nie skończył (ja zresztą nie jestem lepsza, a nawet i gorsza) ale skrobnij coś o kociej ferajnie, co słychać, jak żyją, czy drapak doczekał się użytkowników? :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon maja 21, 2012 15:09 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

masz rację Wiesiu, oszczędzam wątek... :wink: parę razy miałam już coś napisać, ale faktycznie pomyślałam, że lepiej zostawić miejsce na coś naprawdę ważnego...
no i w sumie, to nadarza się okazja, bo dzisiaj miałam fon z zapytaniem o Shillunie-Lilianę. to dopiero pierwsza rozmowa, ale tak jakoś wydaje się obiecująca... :ok: tfu, tfu, tfu... odpukać.
serce mi załkało jak sobie pomyślałam, że miałabym tą dzikuskę oddać, ale jeżeli dom okaże się fajny... to trzeba będzie Lilianę puścić w świat. nie wiem tylko jak chłopaki to przeżyją... James znowu będzie chodził "załamany" ehhhh
a drapak ma stałego mieszkańca w osobie Jamesa, który wyleguje się na nim prawie cały czas. odwiedza go wieczorami i nocami :oops: Shillunia-Liliana
Rudiś jest rozbestwiony strasznie :roll: bezczelnie włazi na mnie jak śpię. nie przeszkadza mu nawet, że leżę na boku... włazi na bok (w sensie mój bok) i tak sobie śpi
Szejnusia bez zmian. chodzi ostatnio za mną jak pies czym doprowadza mnie do szału :evil: niedługo jak otworzę lodówkę, to wyskoczy z niej Szejnusia... :roll: postęp jest tylko taki, że nie gania już Liliany, ale z Jamesem tłucze się regularnie :twisted:
to tyle w skrócie u nas :D
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon maja 21, 2012 15:17 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

O, to ja kciuki potrzymam :ok: :)

A czy ona się jakoś bardziej do ludzi przekonała, czy nadal tylko koty jej do szczęścia potrzebne?
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon maja 21, 2012 15:40 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

raczej koty... :roll: co prawda daje się na luzaka pogłaskać przy oczekiwaniu na jedzenie, ale w innych okolicznościach, to raczej sobie nie życzy jakichkolwiek czułości. wczoraj próbowałam ją wziąć na kolana, bo właziła na krzesło obok mnie, to mnie szpetnie zwymyślała i zwiała :roll:
ale z drugiej strony, to jak kręcę się po chałupie, to za mną łazi krok w krok... w bezpiecznej odległości rzecz jasna, ale towarzyszy mi często i gęsto.
zobaczymy, czy coś z tej adopcji wyjdzie czy nie. Pani, która dzwoniła została przeze mnie "uświadomiona", że Liliana dzikuskiem jest... nie była zmartwiona, bo Liliana miałaby towarzystwo drugiego kociego podlotka, płci żeńskiej, w wieku 10 mcy. :ok: myślę, że byłaby to wymarzona dla niej kompania, bo jednak moje chłopaczyska, to trochę inny przedział wagowy niż Lilcia i czasami musi się ona ewakuować podczas zabaw, coby nie zostać "przewalcowaną" :ryk:
poradźcie coś Cioteczki, bo Pani pisała, że jej rezydentka dopiero będzie sterylizowana. lepiej dokocić się przed czy po sterylizacji? trochę może za szybko takie dylematy, ale gdyby "cóś", to wolałabym wiedzieć
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Post » Pon maja 21, 2012 16:52 Re: Amberka szylkretowa Lady[`] Szejna,James,Rudiś, Shilla D

Asiu, a czemu ty takimi małymi literkami piszesz?
Jeśli ze względu na oszczędność miejsca, to nic z tego, na stronie jest zawsze 15 postów niezależnie od wielkości liter :mrgreen:
Za Lilianke mocne kciuki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]