Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 22, 2012 9:37 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Saruniu trzymam bardzo mocno kciuk za szybki powrót do zdrowia przy jedzeniu nowej karmy :ok:
Ujawniam się - bardzo lubię Was oglądać na wszystkich zdjęciach - zwłaszcza na tych z wystawy wyglądacie prześlicznie :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw lis 22, 2012 9:51 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Dziękuję w imieniu małego potfora, który ostatnio sypia w koszu z dokumantami na półce :roll:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw lis 22, 2012 9:53 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

W jakim dokładnie wieku jest Tikunia i ile waży?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw lis 22, 2012 9:56 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Tika skończyła wszoraj 8 m-cy i waży jedynie 4 kg 8)

czarna.wdowa

Post » Czw lis 22, 2012 10:00 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Czyli przez prześliczne futro wygląda na duuużo większą :1luvu:
Są prawie rówieśnikami :) Neruś(Europejczyk) ma 7,5 miesiąca i waży 3,8 kg :wink:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw lis 22, 2012 10:05 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

czarna.wdowa pisze:Tika skończyła wszoraj 8 m-cy i waży jedynie 4 kg 8)

Ciekawa jestem do ilu dociągnie :)
Xiana jest stosunkowo nieduża. W porywach 4.600. I taka już zostanie. Niby po urodzeniu małych niekiedy kotki dopiero się dorozwijają. Ale czy ja wiem?

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw lis 22, 2012 10:11 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

zobaczymy
rodzeństwo Tiki jest raczej duże, ojciec też ale matka to mała kotka około 5 kg
Na razie wydaje mi sie że Tika przestała rosnać a zaczęła tyć ale to chyba tylko moje zdanie 8)

czarna.wdowa

Post » Czw lis 22, 2012 10:54 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

A czym karmicie swoje dziewczynki?
Mój młody dostaje surowiznę codziennie i kiedy spotkał sie z rówieśnikiem takim samym na wystawie był szok - Grochu 4,3kg, a kumpel niecałe 3 8O
Hodowca mojego wyjaśniał mi potem, ze to głównie zasługa mięcha (tamten karmiony tylko suchym).
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lis 22, 2012 11:09 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

A można moją ksieżniczkę zmusić do jedzenia surowego mięsa?
Na początku jeszcze jadła a teraz kurczak się nie nadaje, wołowina przemrożona się nie nadaje, świeża sie nie nadaje
Tika je tylko Bozitę i suchy RC kitten - no teraz udało mi się powolutku dodać do RC bezzbożowej porty i trochę wcina
Przecież francuskie kotki tak mają ;-) :twisted:

czarna.wdowa

Post » Czw lis 22, 2012 11:16 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Eeeee...może i można nauczyć, jeśli planujesz mały remont pod tyt. malowanie ścian :smokin: zresztą jest to sposób karmienia kotów bardzo chwalony przez naszą wetkę. TZ rzuca kotom mięcho, a one polują: łapią w locie i zjadają. Ale czasem nie złapią i zostają plamy na ścianie. Chyba ze nie ma nic ciekawego w tv, wtedy mięcho lata po kuchni, a koty za nim. I tylko po wszystkim ja mam płytki do umycia (nobel za druciaka :!: ), ale koty pełne brzuszki i świetna zabawę. Podobno instynkt łowiecki się im wtedy budzi. I naprawdę widok jest nieziemski. Przyczajone koty, i fruwające łapy za kawałkami mięska. Polecam.:mrgreen:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw lis 22, 2012 11:20 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Mojej kuchni i tak nic nie zaszkodzi
ale żeby Tika jadła to chyba na gumce musiałabym umieszczać 8)
Najlepsze jest to że Simbo i Sarabka kradną podczas krojenia, Tika z nimi sie kręci ale jak przyjdzie do jedzenia to robi "dziekuję, ale nie chcę mamusiu, poczekam na Bozitę, dobrze? :kotek:" i robi minkę kotka ze Shreka przy swojej miseczce :roll:

czarna.wdowa

Post » Czw lis 22, 2012 11:23 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Mam więvc pomysł na przyuczenie - obgadamy go przy okazji :twisted: Ja tam tfaardaaa jezdem :wink: !

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Czw lis 22, 2012 11:27 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Ja niestety przy tych potforach miękne jak wosk :oops:
A kotek nawet ostatnio nie reflektował na krewetki, które Pan Simbo usiłował zjadać jeszcze zamrożone 8)

czarna.wdowa

Post » Czw lis 22, 2012 13:30 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Grochu mięsa sam nie zje, w ogóle nic mokrego sam z miski nie zje.
W związku z tym, codziennie wieczorem odbywa sie tuczenie kota :mrgreen:
Chwyta sie delikwenta, przydusza jedną nogą, chwyta za głowę od tyłu (żeby jej nie wykrzywiał) i wpycha sie mięso do pysia :twisted: Jednocześnie palcem upycha to co próbuje niedobry kotek wypluć :mrgreen:

Po 10 miesiącach takiego karmienia i on, i ja doszliśmy w tej czynności do perfekcji :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lis 22, 2012 17:40 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Avian pisze:Grochu mięsa sam nie zje, w ogóle nic mokrego sam z miski nie zje.
W związku z tym, codziennie wieczorem odbywa sie tuczenie kota :mrgreen:
Chwyta sie delikwenta, przydusza jedną nogą, chwyta za głowę od tyłu (żeby jej nie wykrzywiał) i wpycha sie mięso do pysia :twisted: Jednocześnie palcem upycha to co próbuje niedobry kotek wypluć :mrgreen:

Po 10 miesiącach takiego karmienia i on, i ja doszliśmy w tej czynności do perfekcji :lol:

O rany :lol:
No może, może tak by zjadła :) Ale nie stosujemy przemocy jedzeniowej :) . Moja mięska surowego zje troszeńkę i nie zawsze. Preferuje suche.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

[poprzednia][następna]