Dama, łachudra, słodziak i... mruczące potwory. cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 03, 2009 21:20

AYO pisze:Kalair - znów mam łapki szybsze od myśli :wink: , to nie było do Ciebie ale do tego, że do dziś,jak ktoś do mnie mówi "...pani haniu/haneczko.." :evil: to dostaję transformersa..
Chodzi o to, że mimo tego, iż przedstawiam się Hanką, ktoś (ktokolwiek) zaczyna " ... pani haneczko :evil:
Nawet moja Matka mówi do mnie Hanka :P a Ona naprawdę miała przeboje z teściami o to, że "...jak można dziewczynkę tak po plebejsku nazwać.."
Tak było :roll: Dziadkowie ze strony Ojca mówili do mnie anulka(wrrrrr)

Się nie tłumacz.I tak Hanna mi się nie podoba :twisted: :lol: :lol:
a tam,po plebejsku..Każdemu co innego się podoba,i już.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt kwi 03, 2009 21:21

kinga w. pisze:A była epidemia na Isaury... Ci mniej nadęci dawali dziewczynkom na imie Malwina z tej samej półki zdjęte. Dziś widziałam małego ALANA. Polacy na 100% Dziwactwo.

Znajiomi mają dwójkę. Alana i Jessicę. :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt kwi 03, 2009 21:22

kinga w. pisze:Cześć, Dorota. Właśnie tłumaczyłam że dzionek jak na tę porę roku ok. Ciepło, miło i nie jechałam za free. Nie jest to pora na rekordowe utargi, ale nie śmiałabym narzekać mając co dzień tylko te stówkę na czysto. A poza sezonem to cały weekend sie kwitnie nieraz za 5 dych a bywają dni że jestem "na czysto" - czytaj w plecy o bilety na busa. Choć było juz tak raz tylko ale jednak, że sobota i niedziela i miałam 1000.

Zawsze kciuki trzymam za Twe utargi!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt kwi 03, 2009 21:24

kalair pisze:
kinga w. pisze:A była epidemia na Isaury... Ci mniej nadęci dawali dziewczynkom na imie Malwina z tej samej półki zdjęte. Dziś widziałam małego ALANA. Polacy na 100% Dziwactwo.

POLACY?? Dzieci urodzone w Polsce?? Chyba nie... Koleżanka rodziła w Grecji tak kombinowała żeby dziecko miało imię funkcjonujące i tu i tam - dziewczynka ma na imię Marta. Tylko że w Grecji Martha.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt kwi 03, 2009 21:26

A ja mam w pracy dokumenty na nazwisko UWAGA :idea: Wałach Bazylisa :conf:
Dla wyjaśnienia dodam, że prowadzę duże archiwum, w którym są również ak :roll: ta osobowe
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt kwi 03, 2009 21:26

Mnie bardziej Brajan drazni...

Malwina to stare imie.
Kolega ma corke Maline.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt kwi 03, 2009 21:28

kinga w. pisze:
kalair pisze:

POLACY?? Dzieci urodzone w Polsce?? Chyba nie... Koleżanka rodziła w Grecji tak kombinowała żeby dziecko miało imię funkcjonujące i tu i tam - dziewczynka ma na imię Marta. Tylko że w Grecji Martha.

Jak najbardziej. Czystej krwi.Taka moda.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt kwi 03, 2009 21:28

Dorota pisze:

Mnie bardziej Brajan drazni...

Malwina to stare imie.
Kolega ma corke Maline.

Malwinika i Jagódka. Córeczki znajomych. :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt kwi 03, 2009 21:30

kinga w. pisze:Biżuterią. Hand made. Takie wydumki.

acha to fajniutkie rzeczy :P
a dzisiaj Jasiek to chyba podpatrzył jak Hyno (? chyba dobrze pamiętam)
jak leży Ci przy stopach bo dzisiaj jak wróciłam ze szkoły i weta (nie było mnie w domu ok 2 godz) to jak usiadłam na podłodze to przyszedł na kolana i tak fajnie się miział i przewracał z boku na bok, pazurkami tak lekko się zaczepiał a jaki gadatliwy był przy okazji

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

AYO pisze:A ja mam w pracy dokumenty na nazwisko UWAGA :idea: Wałach Bazylisa :conf:
Dla wyjaśnienia dodam, że prowadzę duże archiwum, w którym są również ak :roll: ta osobowe

Ło matko! Bazylisa to imię?? No, to gratki!!
Obrazek

kinga w.

Kinga- też mam koleżankę, która podobnie kombinowała z imieniem syna we Francji, wyszło - Igor; ja uważam, że dobrze.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt kwi 03, 2009 21:33

AYO pisze:Kinga- też mam koleżankę, która podobnie kombinowała z imieniem syna we Francji, wyszło - Igor; ja uważam, że dobrze.

Tak, w porządku. "Jadalne" w 100%. Można gorzej. Kolega dał córci Wiesława. Śliczna dziewuszka, ale ja bym czegoś takiego nie zrobiła. Jakoś nie przepadam za wersjami kobiecymi męskich imion.
Obrazek

kinga w.

Post » Pt kwi 03, 2009 21:33

AYO pisze:A ja mam w pracy dokumenty na nazwisko UWAGA :idea: Wałach Bazylisa :conf:

Bazylisa- Bazylaca chyba zmienię imię w akcie :twisted: :twisted: :twisted:

bazylica

Post » Pt kwi 03, 2009 21:35

kinga w. pisze:
AYO pisze:Kinga- też mam koleżankę, która podobnie kombinowała z imieniem syna we Francji, wyszło - Igor; ja uważam, że dobrze.

Tak, w porządku. "Jadalne" w 100%. Można gorzej. Kolega dał córci Wiesława. Śliczna dziewuszka, ale ja bym czegoś takiego nie zrobiła. Jakoś nie przepadam za wersjami kobiecymi męskich imion.

chyba tatusiowi bym szklanki wody na starość nie podała za taką krzywdę

bazylica

Post » Pt kwi 03, 2009 21:36

Wiesia,to nie takie rzadkie imię.
Kinga,zlituj się...
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]