Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 04, 2010 20:32 Re: Kocia Koalicja 2 - słoneczne koty

anulka111 pisze:Jak wtedy postepujesz z Bajra??? mordujesz wzrokiem ,czy wolasz pusc :ryk: 8)

Nie. Wiem, że to poza i ćwierkając do niej uspokajająco dalej czeszę drugą ręką. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw mar 04, 2010 20:38 Re: Kocia Koalicja 2 - słoneczne koty

:ryk: masz nerwy ze stali, no ale pewnie Bajra nie kwili :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt mar 05, 2010 13:00 Re: Kocia Koalicja 2 - słoneczne koty

Moher też czasem obejmie mocno rękę przednimi łapami, i lekko podkopuje tylnymi, ale samymi poduszeczkami, pazurków nie wyciąga. Zresztą robi to głównie z zadowolenia przy pieszczotach, a rękę przytrzymuje, żeby się o nią mocno ocierać pyszczkiem :D . Pazury ma jak potężne sierpy - długie, mocne, gdyby ich użył, toby rękę do kości chyba przeorał :| . Ząbki też są niczego sobie :twisted: . Mam wrażenie, że w proporcjach do pozostałych kotów ma broń znacznie większą niż wynikałoby to z całych kocich proporcji. Na szczęście jest opanowany i w stosunku do ludzi, i do kotów. Sybirek podobnie.

Najbardziej zadziorny jest słodki, milutki, różowiutki Trykocik :twisted: . Do ludzi nie - ma wyczucie i tylko leciutko ząbkami chwyci np. pieszczotliwie za nos. Ale czasem w zabawie z Sybim zaczyna się za bardzo nakręcać i go przygryzie. Nawet jak Sybirek ma dość, fuknie i odchodzi, to Trykocin próbuje jeszcze "atakować". To nie agresja, tylko chyba brak wyczucia, bo ewidentnie się bawi i zachęca. Już teraz coraz rzadziej to robi, poza tym wystarczy tylko na niego popatrzyć i powiedzieć stanowczo "Tryyyyykot!". Odpuszcza i usiłuje wyglądać na zawstydzonego. A Sybirek cwaniak nauczył się, że wtedy trzeba lecieć i siąść przy mnie albo przy... Moherze. Moher tylko podnosi głowę i patrzy odpowiednio - Trykot idzie jak zmyty. I po co Moher miałby być agresywny? :lol:

Zastanawiałam się, z czego takie zachowanie u Rudzinka wynika. Czy to charakter, czy to, że jednak był ileś miesięcy bez innych kotów i nie "ćwiczył wyczucia" :wink: . Moher i Sybirek byli jednak prawie cały czas ze sobą, poza tym wychowywał ich Frycuś, który wszelkie agresywne zachowania w zabawie od razu kończył przypłaszczeniem ich do podłogi i było po sprawie.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt mar 05, 2010 20:31 Re: Kocia Koalicja 2 - słoneczne koty

Moim zdaniem brak obycia....z innymi kotami . Gucia uczylam wyczucie w gryzieniu jak psa ....metoda przerazliwego auuuuu nawet jak lekko podgryzal, to samo ze Smakusia bylo, Rys lekko podgryza ale tez juz pare razy uslyszal moje syrenowe au....chyba znalazlam wreszcie dzis rano klucz do podgryzania nosa i brody mojej.....

mozna tego uniknac jesli sie nie glaszcze kota po grzbiecie tuzy przy nasadzie ogonka ....dzis jak widac bylo,ze celuje by mnie milosnie podgryzc....przestalam miziac grzbiet a glaskalam lapki i brzusio -kotek odpuscil podgryzienie

wniosek : podgryza z milosci jak jest za porzadnie dopieszczony -chyba mnie myli instynktownie z kotka ;)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt mar 05, 2010 22:41 Re: Kocia Koalicja 2 - słoneczne koty

Alez mi brakowalo opowiesci o Moheru 8) Juz widze to jego mowiace spojrzenie :lol:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Nie mar 07, 2010 18:50 Re: Kocia Koalicja 2 - słoneczne koty

Trykot kaszle :( . Nie cały czas, ale wczoraj wieczór i ze dwa razy dziś słyszałam. Gorączki nie ma, ma apetyt, chodzi do kuwety i bawi się, więc na dyżur nie było co lecieć, ale jutro wet nas nie minie. Jeszcze by zapomniał jak wyglądamy :evil: .

Mam naprawdę dość tej zimy :( . Już, już schodził śnieg na działce, a wczoraj jak byłam zaczął znowu padać. Zima ogłupia, pojechałam na wieś bez kluczy :twisted: , dobrze że jest tam ktoś ma je cały czas. Chciałam już uruchomić wszystko, ale znowu mrozy przyszły - nie ma sensu ryzykować. Malowanie klatki i schodów też czeka na normalną temperaturę w przyszłym tygodniu :evil: . Jednak twardo wywołuję wiosnę - zwapnowałam śnieg na trawniku :wink: , zwiozłam do prania grubsze rzeczy, które zostały na wierzchu, żeby już czekały świeżutkie :P .
W związku z tym koty dziś cały czas prały - Moher leżał rozwalony na pralce, Sybirek na betach przygotowanych do prania (i był wielce oburzony, gdy je spod niego po kolei wyciągałam), a Trykot nasłuchiwał w wannie, jak w rurach spływa woda z pralki :lol: . Czego było najwięcej do prania? Kocich kocyków, posłanek itd. porozkładanych w całym domu :evil: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Nie mar 07, 2010 22:05 Re: Kocia Koalicja 2 - byle do wiosny...

:ryk: :ryk: :ryk: to tak jak u mnie w domku, cukru moze nie byc, kaszy , ale kocich myszek , kocykow, poslanek itd dostatek :mrgreen:

anulka111

Post » Pon mar 08, 2010 10:35 Re: Kocia Koalicja 2 - słoneczne koty

Monostra pisze: Trykot kaszle :( . Nie cały czas, ale wczoraj wieczór i ze dwa razy dziś słyszałam. Gorączki nie ma, ma apetyt, chodzi do kuwety i bawi się, więc na dyżur nie było co lecieć, ale jutro wet nas nie minie. Jeszcze by zapomniał jak wyglądamy :evil: .

.....a Trykot nasłuchiwał w wannie, jak w rurach spływa woda z pralki :lol: . ...

Monostra, a on się w tej wannie nie przeziębia czasem? kiedyś mi wet powiedział, że ma kotkę wiecznie zaziębioną, bo ulubionym miejscem jej leżakowania jest umywalka. I tam "ciagnie" tym odpływem. I że staraja się, żeby w umywalce zawsze korek był zatknięty, no ale wiadomo, zwłaszcza, że dziecko w domu było.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon mar 08, 2010 11:09 Re: Kocia Koalicja 2 - byle do wiosny...

Nic nie ciągnie 8O . Aż poszłam rękę przystawić. Wanna jest ciepła, to jakieś tworzywo, umywalka chłodniejsza, bo to ceramika, ale on tam nie siaduje. W łazience prędzej z przegrzania by się rozchorował, bo jest bardzo ciepła. Podejrzewam raczej bieganie tam i z powrotem na balkon, mimo że okno miały otwarte cały czas tylko przy dodatnich temperaturach. Zwodnicza wiosna :( .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pon mar 08, 2010 17:11 Re: Kocia Koalicja 2 - byle do wiosny...

Jak dzis Trykot sie czuje? :ok: Kciuki za zdrowko :P

anulka111

Post » Pon mar 08, 2010 17:36 Re: Kocia Koalicja 2 - byle do wiosny...

Zachorowałaś mojego kotka, brzydko. :roll:

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Pon mar 08, 2010 17:45 Re: Kocia Koalicja 2 - byle do wiosny...

O, jaki fajny watek :D

Kciuki za zdrowie Trykota! :ok:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pon mar 08, 2010 18:59 Re: Kocia Koalicja 2 - byle do wiosny...

Birfanka pisze:O, jaki fajny watek :D

Nie znałaś wątku Koalicji? 8O Uuuu, poważne niedopatrzenie. :evil: Migusiem doczytywać! :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon mar 08, 2010 19:18 Re: Kocia Koalicja 2 - byle do wiosny...

No niedopatrzenie :oops:

Migal mi czasem na pierwszej stronie, ale tyle watkow do doczytywania mialam, jako zem nowa jeszcze, ze mi ciagle umykal :crying:
I tak juz wszystkich watkow nie podoczytuje, bo niektore maja przeciez kilkanascie czesci, wiec sie teraz staram zalapywac na biezaco, a doczytywac tu i tam po trochu (a teraz jeszcze nerkowy musze doczytac pilnie :strach:)
Ale juz sobie teraz zaznaczylam KK, wiec tez doczytam :P
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

[poprzednia][następna]