Kitka, Cyryl i Hestia - cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 16, 2006 17:16

Dzisiaj sobota i Kicorek z Hestią na wystawie :D
Kurcze, ja mam jakiegoś pecha z tymi wystawami - musiałam z małymi jechać do weta, potem jeszcze coś wyskoczyło i dzisiaj nie dojadę :cry:

Kicorku napisz koniecznie jak było, jak ślicznotka się zachowywała, jak punktacja?
Jestem ciekawa, czy dużą konkurencję mieliście?
(i czy na pewno nie dostała klatki koło syjamów) 8)
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Sob gru 16, 2006 17:22

No właśnie!! Kicorku zdaj relację jak tylko wrócicie, oczywiście uginając się pod ciężarem nagród :wink: :lol: .
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Sob gru 16, 2006 17:25

Kicorku czekamy na wieści :) I duuuuuużo foteczek ;)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob gru 16, 2006 17:48

bylam dzis na wystawie, ale nie widzialam ani Hestii ani Kicorka. moze dlatego ze bylo juz pozno i czesc klatek juz pusta?

ppsi

Od: Czw lip 06, 2006 17:28

Post » Sob gru 16, 2006 19:10

a ja widziałam kurczaczka i Kicorka :D
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Sob gru 16, 2006 19:54

Uff, właśnie wróciłyśmy...
Ja jestem wykończona, a biedna zmęczona na wystawie Hestia w domu narodziła się na nowo, poganiała za myszką, a teraz się myje, widocznie kąpiel jej nie wystarczyła :twisted:

Na dzień dobry obsyczała wielkiego czarnego maine coona w sąsiedniej klatce, żeby sobie nie myślał :twisted:
Poza tym jak zwykle - aniołeczek 8)

Po ocenie posiedziałyśmy sobie dłuższy czas na stoisku "Kota", Hestia jako maskotka, a ja sobie porozmiawiałam :)

Nagród rzeczowych nie dostaliśmy, a ocena: Ex1, CAC
Mam coś tam jeszcze wypisane po angielsku, część odczytałam, ale połowa jest napisana pismem "lekarskim", dla mnie nie do odcyfrowania :twisted:

Z tego, co pamiętam, to wszystko super, Hestia jedynie mogłaby być trochę większa. Ale sędzia powiedział, że jest dobrze umięśniona, a klatka piersiowa jest dobrze rozwinięta. Generalnie ok. Sędziemu bardzo spodobały się kości policzkowe Hestii, jeśli dobrze zrozumiałam :lol:

Jesli o mnie chodzi, to na zdjęcia nie liczcie, jakoś w takich sytuacjach zapominam, że mam aparat :oops:
Moze jakaś dobra dusza się zlituje i porobi.

Jutro powtórka z rozrywki, ło matko...
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Sob gru 16, 2006 19:57

Powodzenia :ok: Ps to bardzo dobre oceny :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob gru 16, 2006 20:27

Kicorek pisze: Nagród rzeczowych nie dostaliśmy, a ocena: Ex1, CAC

ja tam lajkonik jestem w te klocki ale jak dla mnie to oznacza to tyle co: EXtra 1prima CACy piękny kot :mrgreen:

Sędziemu bardzo spodobały się kości policzkowe Hestii, jeśli dobrze zrozumiałam :lol:

Nooo, jakby nie patrzeć najbardziej chodliwe modelki z francuskich wybiegów też takowe kości mają :ok:

Jutro powtórka z rozrywki, ło matko...

od której do której ? bo może się załapię na podziwianie...

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Sob gru 16, 2006 20:46

No i pięknie sama wpadłaś na to, co znaczają te skróty :lol:

Ex to ocena doskonała
Ex1 oznacza, że kot był najlepszy w danej grupie kolorystycznej i klasie wystawowej (tu akurat żadna sztuka, bo Hestia była jedyną białą devonką w klasie otwartej 8) )
CAC - certyfikat na tytuł Champion

Mam nadzieję, że nic nie pomieszałam :oops:

Wystawa teoretycznie ma trwać do 19.00, ale z tego, co dziś widziałam, to chyba do około 18.00 coś może się dziać, potem nuda...
Ostatnio edytowano Sob gru 16, 2006 22:32 przez Kicorek, łącznie edytowano 3 razy

Kicorek

Post » Sob gru 16, 2006 20:49

:ok: :ok: :ok: :piwa:
Obrazek
Obrazek

Ciri

Od: Sob gru 11, 2004 12:40

Post » Nie gru 17, 2006 15:46

właśnie wróciłam z dzisiejszej wystawy na której byłam z tajdzi i jej Tz-etem. Uschi została w domu by pielęgnować naszą gromadkę.
Dialog:
U: jak było na wystawie?
T: no wiesz kotki
.....
T: widziałam Kicorka
U: aha
T: i Hestię
U: Cooooo? o w mordę ale Ci zazdrosze :lol:

a jest czego bo Hestunia była przepiękna. Od razu obok zgromadził się tłumek wielbicieli i fotografów a kot spokojnie wypoczywał sobie leżąc na ramieniu Kicorka, robiąc wrażenie jakby byłysk fleszy był dla niej codziennością 8)
Obrazek
Nie ma Sopelka :(

tanita

Od: Śro lip 27, 2005 22:17

Post » Nie gru 17, 2006 16:33

tanita pisze: Od razu obok zgromadził się tłumek wielbicieli i fotografów a kot spokojnie wypoczywał sobie leżąc na ramieniu Kicorka, robiąc wrażenie jakby byłysk fleszy był dla niej codziennością 8)

Gwiazda i gwiazda :lol: . Wreszcie ktoś w pełni docenia urodę naszego ulubionego Kurczaczka :D .
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Nie gru 17, 2006 17:27

Przed chwilą rozmawiałam z tą, od "Hestii"...dziś znów dobry dzień 8) ale resztę niech sama opowie...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie gru 17, 2006 17:45

No, to czekamy na relację :D
Obrazek
Obrazek

Ciri

Od: Sob gru 11, 2004 12:40

Post » Nie gru 17, 2006 19:10

tanita - :ryk:
Biedny Kicorek robi co najwyżej za prywatny transport gwiazdy, zero zainteresowania człowiekiem, ehhh... :( :wink:

A dziś taki sam dzień jak wczoraj: Ex1, CAC 8)
Dwa dni, dwa certyfikaty - dobrze jest :)
Sędzinie ogromnie podobało się futerko Hestii, bardzo się zachwycała, reszta kota też ok :wink:

Dziś były aż 4 białe devonki - fajnie to wyglądało przy porównaniu :lol:
Pozostałe trzy devonki to kocurki, Hestia była jedyną białą panienką - jak to sędzina okresliła: "lovely young lady" :D

Nominacji dziś też nie dostała, ale ocenę i certyfikat, i to się liczy :)

Bardzo zwracała na siebie uwagę, nie mogłam spokojnie przejść z nią z miejsca na miejsce :lol:

Jak na pierwsze wystawy jest super - dopiero wczoraj nauczyłam się, jak Hestię odpowiednio trzymać do oceny, a ona zachowywała się jak stary wyjadacz wystawowy, siedziała grzecznie, no cudowny kot :1luvu:
To miał być taki mały rekonesans z białasem, a poszło lepiej niż się spodziewałam :D

Oprócz tanity spotkałam tajdzi z aparatem, mam nadzieję, że tajdzi udostępni fotki, bo ja nie pstryknęłam nawet pół zdjęcia, nie miałam do tego głowy :oops:

Kicorek

[poprzednia][następna]