Budrys [i], Migdał, Vanilka, Frezja

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 14, 2013 20:09 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

I jak Budrys?

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob gru 14, 2013 22:47 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Wygląda lepiej, bo jest lepiej nawodniony, futro całkiem przyzwoite jak na to co było. Nawadniam go dwa razy dziennie i jakoś to idzie tfu tfu. I chyba tyle z dobrych wieści. Paszcza w strasznym stanie. Była kiepska, ale tak wysoki mocznik spowodował owrzodzenia i podkrwawia. I cuchnie. Chyba dlatego nie chce jeść?? W środę zjadł puszkę, w czwartek liznął serek, wczoraj liznął rybkowego sosu. Dziś już nic. Z czego ostatni przyzwoity posiłek był w środę, ten który potem zwymiotował. Na szczeście od tego czasu nei wymiotuje. Mdłości jednak ma. Dostał do kroplówek coś przeciwbólowego właśnie by go dziąsła mniej bolały, ale to nie działa. Albo nie przez dziąsła nie chce jeść.
Leży głównie na górze w pokoju na szafce. Jak po niego idę to się usztywnia, wczepia pazurami by go nie brać. Ale na kroplówce jest grzeczny. Jak gmeram przy wenflonie to burczy, ale tak to albo leży u mnie na kolanach albo w transporterku. Tam już gorzej mu cieknie, więc albo ja go trzymam, albo głaszczę by stał, albo robię temblak z ręcznika.
Miałam nadzieję, że jak choć ciut zbijemy mocznik, to zacznie jeść, tak wyglądało po pierwszej kroplówce, a tu dupa. Peritol dostaje.
Ale wczoraj choć nic nie zjadł to raz ze mną w kuchni pogadał jak dawniej. Raz. Wczoraj leżał jeszcze w plamie słońca i się grzał w salonie.
To już nie ten mój kotek głupotek, ale nie wyobrażam sobie by miało go nie być.
Do d...

Obrazek
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob gru 14, 2013 22:50 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Migdał zawsze leżał z Budrysem. Zawsze. Razem na drapaku, razem na szafce, razem na posłanku. Osobne polegiwania to było tak ok 20%. Od poniedziałku nie leżał z nim ani razu :(
Choć na laptopie razem by się pewnie nie zmieścili ;)
Obrazek
Obrazek

Mysza

Post » Sob gru 14, 2013 22:52 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Smutne to wszystko.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie gru 15, 2013 0:52 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

:(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Nie gru 15, 2013 1:14 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Mysza, dopiero przeczytałam. Trzymam kciuki, wiem jak to jest... :-(

Jak będą problemy z wenflonem, rób kroplówki podskórne. Też pomagają a jest mniej stresu.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie gru 15, 2013 8:46 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Myszu, wiem, jak ciężko. Robisz, co się da. Pogłaskaj go po łebku ode mnie, dobrze?
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Nie gru 15, 2013 16:57 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Tak sobie uświadomiłam, że dosłownie za kilka dni mija 10 lat jak Budrys mieszka ze mną. 10 lat! Tak dużo ale i za mało. Mógłby przecież drugie tyle...
Wenflon drożny, nadal kapie choć wolno. Ale dziś go wyjmę, rano dostanie pod skórę. Potem wet i badamy kreatynine i mocznik. Dałam ciut gerberka do pyska. Ale coraz bardziej nie chce współpracować :(
Obrazek

Mysza

Post » Nie gru 15, 2013 17:04 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Mysza pisze:Migdał zawsze leżał z Budrysem. Zawsze. Razem na drapaku, razem na szafce, razem na posłanku. Osobne polegiwania to było tak ok 20%. Od poniedziałku nie leżał z nim ani razu :(

może Migdał już wie :cry:
to takie trudne i smutne Obrazek

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Nie gru 15, 2013 17:13 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Mysza, robiłaś mu morfologię? Nie ma anemii? Budryniu nie chce jeść, bo moze nie ma sił na jedzenie ... może EPO albo krew, żeby dać mu szansę na odzyskanie sił?

... ja dopiero co przerabiałam taki stan z Pasikiem :( Nawet w akcie rozpaczy, przy bardzo złych wynikach miał wyrywane zęby ...

Bardzo dobrze strzykawką wchodzi Trovet CCL (mięsko w płynie) - to takie lepsze conva. Tylko nie na dlugo, bo wysokobiałkowe! W tym stanie jednak najważniejsze jest, zeby kot jadł, o wynikach nie myślimy.
(jak bardzo odrzuca jedzenie przy anemii przerobiłam miesiąc temu na sobie - po prostu odrzuca wszystko ... jak dostałam krew, nagle apetyt wrócił w ciagu paru godzin, wcześniej kompletnie nie dało sie nic przełknąć, błędne koło :roll: )

Trzymajcie się, to bardzo trudna walka ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie gru 15, 2013 17:16 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Mysza na pewno jest Ci bardzo ciężko :cry:
Wiem, że trudno sobie wyobrazić, że mogłoby Budrysia nie być ale choróbska niestety wygrywają :cry:
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Nie gru 15, 2013 17:26 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Mysza trzymajcie się. Myślę o Was cały czas.

ewagrz

Od: Nie maja 02, 2010 15:58

Post » Nie gru 15, 2013 19:07 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Anemii nie miał, choć dolne granice norm. Po nawodnieniu to teraz nawet na śluzówkach nie widać by coś nie grało. Ale kroplówki mogły w sumie do anemii doprowadzić rozrzedzając krew (chyba?). Choć nie wiem na ile. On ogólnie krew zawsze miał dobrą i z PNN to tylko kreatynina/mocznik szybujące. Może dlatego tyle lat było ok. No i teraz też jak nie zbijemy ciut mocznika, to nic z tego nie będzie.

Wyjęłam wenflon, niech mu łapa odpocznie. Jedna kroplówka podskórna jeszcze, a potem u weta jutro założymy na drugą łapę. Dałam trochę gerberka strzykawką. Ale mdłości miał potem :|
No nic, w ciągu kilku dni okaże się. 5 lat temu na USG specjalista mówił, że z jedną działającą nerką pożyje ile ona wytrzyma. Kusi mnie USG, by zobaczyć jak ta pracująca nerka wygląda. Ale to musiałby być inny wet i inny sprzęt. Ale to tylko moja ciekawość, bo wiedza nic nie zmieni. Musi spaść mocznik, czy też inaczej- musi się lepiej poczuć.
Obrazek

Mysza

Post » Nie gru 15, 2013 19:28 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

Jestem przy Was myślami.
Trzymajcie się.
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Nie gru 15, 2013 20:46 Re: Budrys, Migdał, Vanilka, Frezja- z Budrysem źle :(

zwymiotował wszystko co w niego kilka godzin temu wcisnęłam, całe 15ml :(
Obrazek

Mysza

[poprzednia][następna]