Toluś/Toru w swoim DS.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 22, 2015 12:28 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Odpukałam !!! Strasznie mi jej szkoda :( Ona jeszcze jest słaba, a zdarza się, że koty instynktownie atakują słabsze osobniki.Wydobrzeje i być może nabierze pewności siebie.U Kasi ( Katia80) Chrapek wciąż atakuje chorego Krzysia.U mnie na szczęście Melę zostawiają w spokoju, nawet przytulają się do niej, wcześniej Majka, teraz Monia i Benia.Nie jest więc to regułą.
Mówiłaś, że Selena jest dzikawa, a proszę, jak się zmieniła.Każda istota potrzebuje miłości i ciepła, ona też, ale jakoś wcześniej nie miała śmiałości, aby się przytulić.No i cierpiała, na pewno, bo przecież bolało ją sakramencko.Teraz już tylko może być lepiej.Kciuki za to :ok: :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 22, 2015 12:52 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

A nie nie! Miziasta to ona jest już od dawna! Nie od początku, bo potrzebowała jakieś pół roku, żeby sobie na to pozwolić i mnie zaakceptować. Teraz mizia się jak szalona, jak w transie. :)
Ale robi to tylko wtedy, kiedy ma ochotę. Jak np. spontanicznie do niej podejdę, to odruchowo ucieka. Jest też nieobsługiwalna. Nie można jej obciąć pazurków, posmarować maścią, umyć uszu itp. Nie broni się co prawda pazurami i zębami, ale ucieka, a złapana potrafi się zręcznie wywinąć. Nie życzy też sobie być noszona na rękach. No i nie życzy sobie, żeby inne koty się do niej zbliżały. Taka jest ta jej "dzikość". Nie biorę jej na ręce bez powodu skoro nie lubi, ale jak musiałam jej smarować rany, bo się rozdrapała z powodu alergii, to miałam niezłą jazdę :evil: Włącznie z rozpaczliwym wyciem kota obdzieranego ze skóry jeszcze zanim ją w ogóle dotknęłam. :strach:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Wto gru 22, 2015 13:16 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

A, widzisz, to ja źle zrozumiałam :oops:

ewar

Post » Pt sty 01, 2016 21:21 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Pozdrawiamy noworocznie! :D
Toru dzisiaj był bardzo zmęczony po zabawie sylwestrowej:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Próbowałam zrobić kotom zdjęcia świąteczne, ale zdecydowanie odmówiły współpracy:
Obrazek
Rzucenie przysmaczków na fotelik też nie dało pożądanego rezultatu:
Obrazek
No ale w końcu:
Obrazek Obrazek Obrazek
I jeszcze moja sikunka :1luvu:
Obrazek
Życzymy zdrowych kotów w Nowym Roku! :balony:
Obrazek

pirulasińska

Post » Sob sty 02, 2016 6:23 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Fajnie, że się odezwałaś :lol: Już trochę się martwiłam, bo coś chyba się niepojącego działo, oglądałam w telewizji.
Jak Selena? Chyba już nie siusia poza kuwetą? Tak w ogóle to piękna jest :1luvu: A Toluś do zacałowania :1luvu:

ewar

Post » Sob sty 02, 2016 6:44 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Reniu, u p.Izy jest nowy tymczas, Miluś.
Obrazek

ewar

Post » Sob sty 02, 2016 14:58 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

ewar pisze:Fajnie, że się odezwałaś :lol: Już trochę się martwiłam, bo coś chyba się niepojącego działo, oglądałam w telewizji.
Jak Selena? Chyba już nie siusia poza kuwetą? Tak w ogóle to piękna jest :1luvu: A Toluś do zacałowania :1luvu:

No, miał być zamach terrorystyczny, ale ostatecznie nie było. A ja i tak przegapiłam całe zamieszanie, bo całe popołudnie i wieczór gotowałam i nie włączałam ani telewizora ani komputera. Dowiedziałam się dopiero po północy z telewizyjnych wiadomości.
A Selena nasikała na dywan w pierwszy dzień Bożego Narodzenia (na moich oczach!) i całe święta miałam w pokoju demolkę, bo dywan się suszył :evil:
ewar pisze:Reniu, u p.Izy jest nowy tymczas, Miluś.
Obrazek

Przystojniak :1luvu: No ale u mnie już komplet, a nawet nadkomplet... :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

pirulasińska

Post » Sob sty 02, 2016 17:16 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Właściwie to dobrze, że nie wiedziałaś o zamachu, przynajmniej się nie denerwowałaś.
Przykro mi z powodu Seleny :( Coś jej nie pasuje, bo chyba to nie tylko problem zdrowotny, prawda?
A Milusia wcale Ci nie proponuję, spokojnie, żadnego z resztą kota.Miluś chyba musi być wychodzący, nie potrafi załatwiać się do kuwety.Nie, nie siusia w domu, wchodzi do kuwety, grzebie w niej, ale chyba ma jakąś barierę psychiczną.Wychodzi na zewnątrz.Ale bardzo fajny z niego kotek, założę mu wątek.

ewar

Post » Czw sty 07, 2016 6:38 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Benia pozdrawia :D
Obrazek

ewar

Post » Nie lut 07, 2016 23:47 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Toru się przypomina i pozdrawia :D
Muszę zważyć kocury, bo na oko wygląda, że Toru przerósł Tamu, przynajmniej wszerz... Chociaż w sumie mało je jak na kocura, wybredny jest bardzo :roll:
Obrazek
Wczoraj było ciepło i koty wietrzyły futra na balkonie. Toru wlazł w truskawki :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

pirulasińska

Post » Pon lut 08, 2016 0:01 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Tłuścioszek się z niego zrobił :P

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon lut 08, 2016 5:34 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Faktycznie śpaślaczek.
Reniu, a jak Selena?

ewar

Post » Wto lut 09, 2016 11:37 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Selenka się ogarnęła i od świąt nie było już incydentów z nielegalnym sikaniem. Ma pewne przywileje, np. spania ze mną, i staram się nie dopuszczać, żeby kocury jej dokuczały, bo bardzo ją to denerwuje. No i na razie jakoś to działa. Zamontowałam jej klapkę w drzwiach sypialni, z której tylko ona może korzystać, żeby tam miała swoją oazę, ale na razie nie nauczyła się z niej korzystać. :roll:
Kocury...
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

pirulasińska

Post » Wto lut 09, 2016 14:18 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Dobre wieści :ok: Kocury dorodne i chyba się lubią, prawda?
Bardzo się cieszę, że Selena już lepiej.W sumie to "wysikała" sobie coś :mrgreen:

ewar

Post » Wto lut 09, 2016 16:08 Re: Toluś/Toru w swoim DS.

Sikanie jako środek nacisku w walce o przywileje... :roll: Żeby tylko pozostałe się nie zorientowały, że to działa :strach:
Zważyłam kocury! Obaj ważą dokładnie tyle samo, czyli 5,6 kg! Ale Toru wydaje się zdecydowanie większy. Może ma mniejszy ciężar właściwy, np. z powodu większej zawartości tłuszczu? :twisted: Tę tezę wydaje się potwierdzać fakt, że jest o wiele bardziej mięciutki :1luvu: niż Tamu, który jest taki napakowany... W każdym razie w zapasach mają teraz równe szanse 8)
Obrazek

pirulasińska

[poprzednia][następna]