Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 27, 2014 12:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X;

cholera, cholera, cholera, cholera
Kraków ma o jedną bogatkę mniej :cry:

w jaki sposób, stary, wyliniały, tłusty, zblazowany kocur z depresją, przesypiający życie na parapecie, może w takim tempie przemieścić się na balkon, skoczyć i upolować na wysokości powyżej metra, maluśkiego przestraszonego ptaszka, któremu już biegłam z odsieczą?

przynajmniej nie cierpiał
bo jak kocur zobaczył mnie kątem oka, to mocniej zacisnął zęby i włączył lwi warkot z głębi trzewi
biedny mały karczek został w sekundzie zmiażdżony

potem morderca lazł po domu z trofeum w pysku warcząc jak Elza z buszu, a ja usiłowałam równocześnie zacierać ślady ścierką, jak i dopaść zabójcę w celu odebrania mu ofiary, zanim złoży ją na ołtarzu, czyli łóżku małej pańci
no ale

przy okazji,obserwacja przyrodnicza - koty to nie kruki
nie wypuszczą sera z dzioba, żeby pięknie zakrakać, albo ukąsić rękę, która głaszcze i przydusza rónocześnie, żeby druga (ręka) mogła porwać ptaszynę

śliczny, mały pan bogatek, który zapewne wyruszył na poszukiwanie pana pędraka, żeby przynieść swym dzieciom obiadek, zostanie złożony pod wierzbą, dziś po południu, jak mały pańcio wróci i zezna, gdzie ukrył saperkę

łóżko małej pańci jest zasłane nie tyle płatkami róż, co szarym puchem
co zmusza mnie do opuszczenia posterunku i udania się w kierunku pralki, tudzież odkurzacza, bo jak mała pańcia wróci do domu to dostanie histerii

ja wiem, że to natura tak urządziła, ale

no i czemu ptaszek wciska się na zabudowany balkon, jak przecież widać, że zabudowany i koty na nim bytują :(

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto maja 27, 2014 12:54 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Smutna zwierzęca rzeczywistość...
Ale Pozytywko to znak, że Twój tygrys wcale nie kanapowy :ok: to mu się chwali, choć uchodzi raczej za leniwca niż drapieżnika.

Nawet nie wiesz, jak się ucieszyłam, gdy zobaczyłam Twój wpis :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto maja 27, 2014 13:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

to drapieżniki :evil:

w parku mój pies jak zobaczy wiewiórkę -wącha sobie niezobowiązująco coraz bliżej wiewiórki
aż w końcu wiewiórka jest tak ciekawa co tam jest fascynującego -ze sama do niego biegnie, wprost do jego pyska

pies jest na smyczy -więc czeka cierpliwie aż się zdobycz znęci
i ja mając w parku psa na smyczy muszę być czujna żeby nie pożarł goopiej wieiórki :twisted:
czytanie książek i gadanie surowo niedozowlone
i myślenie o niebieskich migdałach

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto maja 27, 2014 17:13 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

A to zbój!
ja bym zeszła na zawał......
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto maja 27, 2014 19:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

zemgliło, mię
muszę to przyznać
i okropnie mi żal było
kto by to pomyślał, że taki wyliniały sierściuch, co 1 maja chyba 4 lata skończył, tak się umi szybko zebrać w sobie
a od rana ma s...kę i naprawdę nie potrzebował jeszcze na to sikorka brać do paszczy, bleh

pozytywka

Post » Wto maja 27, 2014 20:23 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Ale może uznał, że drób jest wskazany przy jego problemach gastrycznych? A ty miałaś mu ugotować i podać ofiarę :wink: .
A tak poważnie - jak go taki ptaszek tak bardzo rozruszał, to jeszcze nie jest z nim źle :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto maja 27, 2014 20:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

czterolatek to jeszcze calkiem mlodziak :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto maja 27, 2014 20:35 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Sielawka kiedyś przyniosła do domu sójkę. Żywą usiłowała przepchnąć przez kocie okienko, sójka się zapierała skrzydłami, ale kot był uparty, więc w końcu została przepchnięta, wyrwała się i zaczęła fruwać po domu. Niestety, na widok biegnącego z odsieczą pańcia dostała zawału i zeszła na miejscu.
Kompuś się zreanimował w końcu?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto maja 27, 2014 20:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Szkoda sikorki :( bardzo lubię ptaki, ale koty też i niestety natura tak to stworzyła że ich nieodłącznym elementem jest instynkt drapieżcy. Widocznie u niewychodzących kotów też...
Ptaszek przelazł przez oczka siatki, że kot go dorwał?
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Wto maja 27, 2014 22:12 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

chyba usiadł na parapeciku pod tą balustradą balkonową z metalowyej siatki i przelazł dołem :(
pech, że akurat Zdzisia spała w jednym pokoju, a Loki w drugim i ptaszek myślał, że to bezpieczna przystań
normalnie koty okupują balkon od rana do nocy i nikt tam poza mrówkami nie zagląda
natomiast Loki mnie zaskoczył niesamowicie - z głębokiego snu do pełnej gotowości drapieżczej w ułamku sekundy - on ruszył na balkon zanim ja się w ogóle zorientowałam, po co on tam biegnie; myślałam, że leci zobaczyć, jak prywatny pies moich kotów skacze przez żywopłot do ogródka, żeby złapać fresbee :-/

a jak już w końcu zaniósł zdobycz na łóżko córki, odprężył się i wypuścił z pyska, to w ogóle nie zareagował, że weszłam i nie drgnął, jak zabierałam ptaszka
tyle, że w chwilę potem rozpaczliwe szukał go za łóżkiem, między materacem, a ścianą, a następnie po całym domu
wygląda na to, że tego leżącego obok niego nie kojarzył z trofeum, które upolował i nosił w pysku warcząc

A jaka zdumiona była Zdzisława; w życiu nie słyszała takiego warkotu u Lokiego
ona właśnie tak warczy, jak je mięso, a ktoś za bardzo się zbliża
tu chciała zobaczyć, co fajnego ma Loki, a on warczał i nie dał do siebie podejść

szkoda ptaszka
szkoda, że łapanie zabawki nie jest taką frajdą, jak polowanie na żywe :(

pozytywka

Post » Śro maja 28, 2014 9:36 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Wiem, co czułaś :?

Kiedyś B. mordował tuż pod schodkami, na których siedziałam, nornicę.
Zdjęłam okulary :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro maja 28, 2014 10:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

No tak już jest...kot poluje. Przykre to i wiem jak się czułaś niestety. Malutki słodki kotecek okazuje się myśliwym :(
U mnie dzieje się tak dosyć często. :evil: Ptaków dużych się boją ( Jasiek kiedyś zebrał od rodziców i wujków małej sroki), ale maluchy znajduję zabite. Polują też na gryzonie i owady. Jasiek jest na tyle podły, ze nie zabija tylko męczy a potem zostawia. :(
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro maja 28, 2014 12:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Współczuje doświadczenia ...
Cóż rzec ... natura kulka felek :roll:
Ale cieszy, żeś się w końcu odezwała :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro maja 28, 2014 12:39 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

No niestety, taka natura. Koty z jednej strony takie słodkie przytulaste misiaki a z drugiej bezwzględni drapieżcy.
Moje na szczęście polują tylko (z racji niewychodzenia i szczelnej siatki) na owady, ale przynajmniej ich nie męczą tylko łaps, chrup, chrup i nie ma.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie cze 01, 2014 23:07 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz.X; Badajcie s

Czeeeeść ;)
Zastanawiałam się przez dłuższą chwilę, kto jest starym, wyliniałym, zblazowanym kocurem z depresją :ryk: I czy nie przygarnęłaś jakiegoś ostatnio, bo mi żadne nie pasowało do opisu ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

[poprzednia][następna]