Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 18, 2013 15:54 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Witaj Monika przechwaliłaś,ale muszą to zjeść nie ma zmiłuj się :mrgreen: Suche to pół biedy.Cieszę się że szybciutko udało się załatwić te zabiegi :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto mar 19, 2013 13:47 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Ale mamy zimę tej wiosny!!!!!
Dzis gotuje kociastym galaretke z indyka , nóg kurzych , zoładków i piersi kurczaka i indyka !!!!!!
Będa mialy wyzerke , bo to lubią !!!!!!
Karma RC gastro jest zjadana ale tak z nichęcia , moze i dobrze , przynajmniej schudna kalmuki !!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Wto mar 19, 2013 13:57 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Cześć Monika :) może i racja że chłopaki schudną na karmie,której tak często nie jedzą :) Pogoda śniegowa,a ja się wybieram do miasta i wyjść nie mogę bo mnie odstrasza.TŻ musi isć ze mną bo właśnie chcę iść do weta kupić na wagę te gastro które Twoje niechętnie jedzą.U mnie na szczęście suche idzie bo na zwykłej karmie nie da rady,zresztą Bejbi wie jak coś jej zaszkodzi i raczej potem nie tknie.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto mar 19, 2013 14:57 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Ja tez teraz musze wyjśc , ale tak pada !!!!!!! :cry:
Viola a gdzie kupujesz ta karme RC gastro na wagę ?
:1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Wto mar 19, 2013 15:03 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Monika53 pisze:Ja tez teraz musze wyjśc , ale tak pada !!!!!!! :cry:
Viola a gdzie kupujesz ta karme RC gastro na wagę ?
:1luvu:

Monika u nas jeden wet na całe miasto ma karmy weterynaryjne na wagę i tam kupuję.32zł za kg,a np. Urinary tylko 26zł. za kg. Gastro jest droga lecz wychodzi i tak mnie taniej i bez wysyłki :) U innych wetów trzeba zamawiać karmy i czekać,jest po 92zł. za 2 kg.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto mar 19, 2013 17:11 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Jak słyszę nazwe RC to aż mnie rzuca. Ale cóz RC weterynaryjne sa dobre, skuteczne. Ale ceny niestety wysokie.
Monia a Twój kot to koniecznie musi ja jeść. Moża ta luźniejsza kupa to tak była przypadkiem???
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto mar 19, 2013 17:32 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

MonikaMroz pisze:Jak słyszę nazwe RC to aż mnie rzuca. Ale cóz RC weterynaryjne sa dobre, skuteczne. Ale ceny niestety wysokie.
Monia a Twój kot to koniecznie musi ja jeść. Moża ta luźniejsza kupa to tak była przypadkiem???

Monika zwykłe RC jest spaprane to już wiele osób potwierdziło,ale weterynaryjne jest ok. :) A drogie okropnie :(
Obrazek ,

vailet

Post » Wto mar 19, 2013 20:29 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Jak juz kupiłam to musi ja zjesc , nie ma rady , ja dałam u weta 97zł za 2 kg ! drogo no ale jak ma schudnąc i mu pomóc .Pewnie to była jakas niestrawność ,bo kupencje sa juz twarde .A jak jej jedza mniej to może i lepiej , :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Wto mar 19, 2013 20:56 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Ja bym po trochu Monika mieszała z ich suchym bo zaparcia w końcu dostaną.Tak może być,a potem u nas szła karma Fibre by odwrócić zapchanie.Wróciłam od weta i nawet saszetki mieli Royal Gastro Moderate bo zawsze tylko zwykłe gastro,a dziś zwykłego nie tylko tamto.Drogo dałaś Monika :roll: Mogłaś poszukać u innego weta nie obraziłby się ten :) Ja tak robię.Leczę gdzie indziej i karmy też są z innej kliniki bo w naszej było za drogo i tydzień czekania+niepewność czy w ogóle będzie.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro mar 20, 2013 19:13 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Violu! Ja mam bardzo dobrego weta i stosuję sie do jego zaleceń 3 mc musi jesc ta karme zobaczymy czy schudnie!!! Niestrawność minęła,na szczęście a zaparć nie maja bo wieczorem jedza mokre ,po za tym piją wode i jedza owieś !!! Ta karma gastro , jest mało kaloryczna i miejmy nadzieje że MIron troche zgubi kg .http://wstaw.org/m/2013/03/20/100_5149_ ... 50_q85.jpg
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Śro mar 20, 2013 19:14 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Byłam w Ikeii, oczywiście wielkie zainteresowanie jest torbą !!!
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Czw mar 21, 2013 0:13 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Witaj Monika ta karma owszem jak mało będzie kot jadł to może schudnie lecz mój wet też jest dobry i wiem że tylko dawkowanie może pomóc w odchudzaniu,a karma tyle da że bardziej nie przytyje.Bejbi ma tą karmę i jest szczupła bardzo,lecz nie je dużo.Trudno na niej powiedzieć bo nigdy nie było potrzeby jej odchudzać.Ona się ostatnio sporo ruchliwa zrobiła.Wiosnę czuje? Tylko gdzie :mrgreen: Karma wspomaga i nic więcej,ale Obesity np. podobno też nie odchudza tylko właśnie tak działa :? To słowa Satyrków ja nie miałam Obesity.Pamiętam jak pytałam czy coś dała karma.Mi wet powiedział że cudów nie ma i tylko wydzielanie coś da,a to jest trudne przy kilku kotach.Nawet przy jednym miauczącym jest ciężko :( Czemu dają grubasy do adopcji same?bez kotów?Po to bo nie ma wtedy okazji wyjadania.Ja się wkurzyłam bo wydałam wczoraj na saszetki i sam sos wylizany,reszta leży.Szok by nawet weterynaryjnej kot nie chciał to już nie wiem czy Royal nie zaczyna paprać i tu :? Wszystko paprzą nawet mięso.Nie wiem gdzie u nas dobre kupić.Kiedyś szukałam ubojni,ale już nie istnieje i dałam spokój.
Obrazek ,

vailet

Post » Czw mar 21, 2013 9:46 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Ja miałam Obesity karme w zeszlym roku całe pół roku ja Miron jadł i nie schudł ! I jadl tylko i ja wyłacznie bez mokrego i waga stoi w miejscu!!!Jak sie skończyła w pażdzierniku,to przeszłam na normalny RC z odkłaczaczem ,i mięso ! No nie jest bardzo gruby jak nie które koty ,wet mi powiedział że samce syberyjczyków po kastracji moga ważyć nawet do 12 kg !!!!!!! Nie mniej jednak mógłby schudnąc jakies 2 kg ! Wazy teraz 8 kg !!!! Za bardzo tej gastro nie chce ale jak glodny to je !!! i miesko tez je wieczorem !Dziś pierwszy dzień wiosny 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O TYlko gdzie .....pytam :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Moje podwórkowe koty juz zaczynaja serenady , dwie kotki sa wysterylizowane ale jeden kocur taki czarny spiewa mi pod balkonem a moje wtedy nadsłuchują i siedza w oknach !!!!!Obrazek
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Czw mar 21, 2013 15:22 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

:ryk: :ryk: :ryk: Witaj Monika koty już przyleciały :?: Świetna fota :lol: No to jest tak jak pisałam że niby Obesity jest na odchudzanie,a waga stoi,dobrze że nie rośnie.Powodzenia z tą Gastro by jednak schudły trochę.Wiem że siby są raczej grube,mocnej budowy szczególnie kocury po kastracjii,a jeszcze jak trafi się żarło to przerąbane.Mam dość takiej pogody :( a kotów widać z okna pełno jak się ganiają.Nie wiem czy są sterylizowane,ale pewnie nie.Tu obok ktoś latami dokarmia,a czy sterylki robi nie wiem :?
Obrazek ,

vailet

Post » Czw mar 21, 2013 19:50 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Dziś byłam na drugich zabiegach (podwieszki ,gimnastyka , rower,laser i pole mag.) jestem wykonczona !!!! czuję sie tak jak by mnie ktoś kijem wygrzmocił :mrgreen: Jak ja jutro wstane ??????Wszystko mnie boli !!!!!A ogród mam bajkowy spadlo tyle sniegu!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

[poprzednia][następna]