Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
hanelka pisze:Do tej pory Klara dawała się głaskać. Dziś po raz pierwszy sama przyszła na pieszczoty. Cała mrucząca. Co prawda trzymałam w łapie talerz z ludzką karmą, ale liczy się fakt!
hanelka pisze:KLARA SIĘ BAWI!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Wczoraj w nocy usłyszałam chrobot pod stołem. Patrzę, a to Klarusia bawi się skorupką od orzecha. Taka onieśmielona, ale bardzo zadowolona i cała uśmiechnięta, toczyła ją przed sobą, podrzucała. Ma takie chwytne łapeczki, jak małpka. Podnosiła skorupkę i przyglądała się jej, po czym rzucała i dalej jazda!
hanelka pisze:Właśnie podali w trzecim programie Polskiego Radia, że ci ***, którzy wlekli psa husky za samochodem, dostali po 10 miesięcy bezwzględnego pozbawienia wolności, po dwa tysiące złotych grzywny na rzecz fundacji zajmującej się opieką nad zwierzętami. Dodatkowo kierowca dostał dwa miesiące pozbawienia wolności za jazdę po pijanemu.
Mam nadzieję, że współwięźniowie zajmą się nimi z należną „troską”.
hanelka pisze:Ciocia Beasia! Kardamoś już mi chlipał, że chyba przestałaś go kochać!
hanelka pisze:zuzzik, łobuzie!![]()
Byłam wczoraj z Zojeczką u wetki, bo coś oczka zrobiły jej się cieknące. Bałam się, że to może początek kk. Na szczęście to „tylko” zapalenie spojówek. Dwa rodzaje kropelek trzy razy dziennie i będzie dobrze. Chociaż coś tam się tli w tym kochanym ciałku, bo węzły chłonne trochę powiększone i pokichuje sobie dziewusia czasem. Na razie betaglukan jest grany. To jest tak łatwo obsługiwalny dzieciak, że aż się serce topi. Kropelki? Proszę bardzo! Tabletki? Nie ma sprawy! Najwyżej delikatny protest nieopazurzoną łapką. Żadnych fochów, żadnych dąsów, chowania urazy. Od razu jest mruk i przytulaństwo.
Wczoraj ją wetka próbowała osłuchać. No, nie mrucz – mówi – nic nie słyszę, no!
Proszę jej nie dotykać, ona tak do pani mruczy. Zabrałam ręce, a Zojka gapi się na mnie i dalej mruczy...
Zawsze jest w pierwszym szeregu wieczornych witaczy. Mruczy chyba najgłośniej, łasi się przytula, ociera o nogi i gada. Cudo kocica! Cudo!![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: crisan i 22 gości