Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /dużo fot

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 21, 2010 17:55 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / Jakieś tam foty...

I moje najpiękniejsze zielone oczka :1luvu: (można klikac ;) )

Obrazek

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Pon lut 22, 2010 10:56 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / Jakieś tam foty...

i pysio w kawie umoczony :) :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto lut 23, 2010 14:49 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / Jakieś tam foty...

:) tak, pysio umoczony w kawie kochany jest :)

A u nas cóż, bez zmian...

Toś szczęśliwa gdy się gnieżdzi w hamaczku z Tymiankiem, ale jeszcze szczęśliwsza gdy ma nieco miejsca by rozprostować kości ;)

Obrazek

A kocury uprawiają mycie wzajemne - to na rozzłoszczenie sauatki ;)

http://www.youtube.com/watch?v=nSmBwH-zEM4

Ais

Post » Wto lut 23, 2010 15:20 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / Jakieś tam foty...

Ja Ci chyba podrzucę jedną duszycę na wychowanie ;) tak fajnie się koty zaprzyjaźniły, że może nauczą bycia kotem tą niedobrą duszycę :twisted:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lut 23, 2010 17:17 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / Jakieś tam foty...

tajdzi pisze:Ja Ci chyba podrzucę jedną duszycę na wychowanie ;) tak fajnie się koty zaprzyjaźniły, że może nauczą bycia kotem tą niedobrą duszycę :twisted:

a co, ektoplazma wciaż nieuchwytna? :(

Ais

Post » Wto lut 23, 2010 18:56 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / Jakieś tam foty...

Tosia na hamaczku cudna :mrgreen:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto lut 23, 2010 19:40 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / Jakieś tam foty...

Ais pisze:
tajdzi pisze:Ja Ci chyba podrzucę jedną duszycę na wychowanie ;) tak fajnie się koty zaprzyjaźniły, że może nauczą bycia kotem tą niedobrą duszycę :twisted:

a co, ektoplazma wciaż nieuchwytna? :(

No właśnie jedna biega po mieszkaniu z prędkością światła, a druga siedzi w transporterku obok mnie na sofie, żeby chociaż chłonęła atmosferę :(
wypuszczona potem do pokoiku nawet daje się zabawić zabaweczką
ale to wszystko :(
ona ewidentnie potrzebuje kota do wychowania
A moje nie chcą :( Lonia warczy i gulga, a marcel przed nią ucieka :roll: siostra zaś ma jej dosyć, bo by sie pobawila, pomiziała, a ta nie chce...
:roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lut 24, 2010 10:02 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / Jakieś tam foty...

Ais pisze:A kocury uprawiają mycie wzajemne - to na rozzłoszczenie sauatki ;)

http://www.youtube.com/watch?v=nSmBwH-zEM4

:crying:
uduszę! :P

a Tosia w tym hamaczku, normalnie cudo! Takie pozycje, nie-do-wia-ry! :1luvu:
Obrazek

sauatka

Od: Śro cze 04, 2008 21:19

Post » Śro mar 03, 2010 22:27 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / Jakieś tam foty...

Jutro Wielki Dzień.

Tymianek będzie lżejszy nieco ;)

Dorasta chłopak, odjajczyć trza...

A tak poza tym to mi sie wydaje że on mało rośnie. A do tego wisi mu fałda brzuszna 8O :strach: Niby ściupły, niby młody przed kastracją może jeść ile chce, szalony, aktywny, biega, skacze, a fałdkę ma. Ta fałdka taka skórna głównie, ale dziwne jakieś to. Hmm...

Toś i Franio chyba lepiej się czują w jego towarzystwie. Jacyś bardziej kontaktowi jakby. Mały za Tośką włazi wszędzie, próbuje spać razem z nią - czy to w wannie, w hamaku czy na mojej torbie.
O, prosze, ściągają ręcznik kapielowy z kaloryfera i się moszczą na nim :twisted:

Obrazek

Do tego zapasy na porządku dziennym. Z Frankiem uprawiają biegi przełajowe połączone z zappasami, czasem ganiają sie po drapaku. Franio bawi sięchętnie, tylko czasem nie ma wyczucia, że on, siedem kilo kota, jak walnie łapą... ale Tymka to nie zraża, na szczęście :)

Jeden minus tej sytuacji - Toś przestała ze mną sypiać; za to oba kocury a i owszem. Tymianek w nogach, Franio na poduszce lub obok niej. I już mnie nie bije w nocy łapą jak się za bardzo przytulę :)

A za jutrzejsze popołudniowe cięcie jajców to tak pro forma kciuki prosim :)

Ais

Post » Czw mar 04, 2010 9:03 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /JutroWielkiDzień

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Zapytaj weta, czy faktycznie Tymek mało rośnie.
Bo ze zdjęć i filmów wydaje się, że rośnie całkiem normalnie 8)
A fałdka, zwłaszcza pusta, to też norma przecież :)
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Czw mar 04, 2010 9:27 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /JutroWielkiDzień

Ta fałdka to tłuszczyk jednak. Niektóre koty nie tyją wszerz, tylko od razu do fałdki. To zbędne węglowodany ;) Vanilka tez ma już fałdkę choć patrząc od góry jest szczupaczkiem, a zmoczona chudzielcem.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw mar 04, 2010 12:49 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /JutroWielkiDzień

No, zdążyłam w sam raz :P

Kciuki :ok:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw mar 04, 2010 12:51 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /JutroWielkiDzień

Kicorek pisze:No, zdążyłam w sam raz :P

Kciuki :ok:

Fotogeniczne te trzy koty :mrgreen:
A Tosia kokosząca się w hamaku mnie rozwaliła :lol:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw mar 04, 2010 22:22 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /JutroWielkiDzień

Dziękujemy ciociom za kciuki i porady fałdkowe :)

Zdecydowanie teraz porcje zmniejszymy :oops:

Wróciliśmy z lecznicy. Tymiś ok, nieco oszołomiony jeszcze i lekko się zatacza, ale wszystko dobrze.
Niestety Franio za zapach lecznicy zareagowałbardzo agresywnie, dostało się i małemu, i mnie :(

Ale widze, że powoli coraz spokojniej go obwąchuje, jakby sobie przypominał że skądś tego kota zna. Na razie obrażony i głośno wyraża swoje niezadowolenie buczeniem. Widzę jednak, że mu przejdzie. Tymi się domyje, wywietrzeje, przestanie chodzić jak pijany, to i Franio zmięknie ;)

Tymi długo nie mógł sobie miejsca znaleźć, ale w końcu półka po półce ostrożnie wdrapał siędo hamaczka na drapaku i zasnął.

A ciotka Kicor to mogła by, skoro te koty takie fotogeniczne, wprosić się kiedyś i pofocić ;)
Może jak wiecej światła dziennego będzie :)
Zapraszam niezmiennie, z aparatem lub bez. Nalewkami nie dysponuję, ale coś się znajdzie ;)

Ais

Post » Czw mar 04, 2010 22:32 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /Tymi Bez Jaj

:ok: :ok: :ok:
a jak ciotka Kicor do Ciebie sie umowi, to u mnie tez moglaby ze 2 godzinki spedzic, nie??? :P skoro dostala ode mnie mate za darmo :wink: :lol: :lol: :lol:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[poprzednia][następna]