Cudowny dzien
Słonko za oknem ,ja pracuje dzis dopiero od poludnia
Wstalam o 9.30

przyjemna odmiana po wczorajszym dniu,kiedy to musialam byc na 5 w pracy
Dzisiaj od rana mam do czynienia z rywalizacja zaskoczonych kocurow o głaski:
-każdy ma swoj sposob
Rys po prostu rozlozyl sie na stole do mizianek i na moj widok nadstawil podwozie bez gadania,ale jakze wymownie,
Gucio spiacy smacznie w koszyku na witrynie spod przymruzonych oczu obserwowal mizianki zliczajac starannie liczbe glaskow

po czym jak miał dosc wydal dzwiek oj i teraz to jego musialam glaskac
Rysia to niby nie rusza,ale glaski zlicza starannie-jak uznal ,ze dosc juz ma Gucio ,to przyszedl pod reke,by glaskac go dalej-no to glaskalam na dwie rece
W efekcie mialam wyrzuty sumienia-ze biedna Smakusia nie łapie sie na glaski-spiaca we wloczniaczku dala sie poglaskac po glowce-zrobila z siebie plaskiego nalesnika ......dala sie poglaskac delikatnie po calym grzbiecie,po okolo minucie zwiala wykonujac klasyczna fale przed moja reka i patrzac z wyzwaniem w cozach

-poszlam za nia,a ona z zadarta antenka niby uciekaala przede mna,ale jednoczesnie co pare krokow przeciagala sie na podlodze rozkosznie i dawala poglaskac przypadkiem po tyleczku-jak miala dosc zrobila fale kolejna i zwiala do koszyka,ktory chwilowo zwolnil Gucio -umoscila sie tam z wzrokiem-jestem spiaca,umyje sie i ide spac-nie dotykaj
Po takim poranku mozna byc tylko w cudownym nastroju i to nic ,ze z pracy wroce pewnie o 19

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.