Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] /dużo fot

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 30, 2010 10:23 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

Tosiu, wszelkiej pomyślności, zdrowia i jak najwięcej szczęśliwych chwil z pańcią i chłopakami :flowerkitty: :partygirl: :flowerkitty:

A młodego trzeba wychowywać, niech się uczy od starszych 8)
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Sob sty 30, 2010 10:36 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

Tosia dziękuję :)

i pokazuje, jak ją mały Tymiś kocha ;)

http://www.youtube.com/watch?v=p9HQWOHWFW0

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Sob sty 30, 2010 17:34 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

Najserdeczniejsze życzenia z okazji pięknej rocznicy :)
Tosia jest prześliczna :1luvu: :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Sob sty 30, 2010 17:36 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

oby tych wspólnych latek było jak najwięcej ;)

i pokazuje, jak ją mały Tymiś kocha ;)

http://www.youtube.com/watch?v=p9HQWOHWFW0

jeeeeeeej, rozpłynęłam się :1luvu:
normaaalnieeee będę męczyć TŻta... chcę drugiegoo kotaaa ;(
Obrazek

sauatka

Od: Śro cze 04, 2008 21:19

Post » Sob sty 30, 2010 17:57 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

Tosia pięknie się prezentuje na archiwalnych zdjęciach, a filmik tymiankowo-tosiowy rozbrajający, no i Pędzelek pięknym kotem był...
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro lut 03, 2010 18:40 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

Oj, spóźniłam się nieco na rocznicę, ale "się" wystawiałam :P

Wielu wspólnych szczęśliwych lat życzę :piwa:
Tosia jest bardzo fotogeniczna :love:

A Tymianek jest słodki :1luvu:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lut 08, 2010 21:46 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

Dziękujemy ciociom za miłe słowa :)

U nas bez zmian, w zasadzie.

Tymiś zagania starszaki do zabawy, a mnie zadziwia że oni naprawdę chętnie się z nim bawią 8O

Kiedy nie ciągnie Tośki za uszy ani nie galopuje z Frankiem po mieszkaniu, najchętniej je, wtula się we mnie głośno mrucząc (mam nadzieję, ze mu to zostanie....), albo pakuje się ciotce Tośce do hamaka ;)

http://www.youtube.com/watch?v=5VJbs28VtSg

:)

Fajny ten Tymianek. I jeszcze fajniejsze starszaki, że tak ciepło malucha przyjęły.

Ais

Post » Pon lut 08, 2010 22:23 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

:ok: :ok: :ok:

biedna cus ta Tosia na filmiku :lol: :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon lut 08, 2010 22:46 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

Ona tylko udaje taką nieszczęśliwą uciskaną Toś. W gruncie rzeczy ani myśli uciekać małemu spod ozora ;)

Ais

Post » Wto lut 09, 2010 12:16 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

że one się DWA zmieściły w tym hamaku, to ja podziwiam 8O :lol:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lut 09, 2010 19:37 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

Heh, Tymiś jeszcze mały, to się mieszczą, chociaż drapak niebezpiecznie się przechyla ;)

Gorzej jak odkryją za kilka miesięcy, że już się nie mieszczą. Będzie ubaw :mrgreen:

Od kiedy Tymiś zaczął jej się pakować do tego hamaka, Toś woli go od tego na kaloryferze. No prowokuje małego, jak nic :)

Pytanie - jak zachęcić kota do jedzenia karmy dla młodzieży? Przetestowałam chyba z 6 gatunków chrupek, i żadne nie smakują Tymiankowi tak jak dowolne "dorosłe" żarcie. Poje tego, pogryzie, i przestaje. A "dorosłe" wcina aż mu się uszy trzęsą, dosłownie i w przenośni. Olać i dawać jakieś witaminy?

Ais

Post » Wto lut 09, 2010 21:40 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

u mnie zawsze maluchy wolą jedzenie wujostwa starszego :)
nie wiem jak z witaminami bo przecież dobra karma zawiera wszystkie mikroelementy, te dla mlodzieży są chyba bardziej kaloryczne po prostu.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lut 10, 2010 8:41 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

chyba bym olała
więcej mięsa i już

można tez kupić Orijena, Acanę czy Taste of the Wild - bezzbożowe, wysokobiałkowe, bez zróżnicowania na wiek
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob lut 20, 2010 23:05 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / 4 lata z Tosią

Orijena nabyłam próbnie. Aha. Kilkanaście ziarenek zje, i.. dawaj inne!!!!!!! no dawaj inne, bo zjem Tosi albo Franiowi!!!! No już dawaj inne!!!! ;)

Największy przysmak - oprócz surowego kuraka i morkego jedzenia - to Frankowe urinary. Co oznacza, że dopóki Franio dostawał (teraz mamy przerwę i łapiemy sioo), to ja codziennie przy każdym posiłku stałam jak cerber i pilnowałam.

Teraz wszyscy dostają normalna dorosłą bytową, mały czasem raczy nieco skubnąć Orijena albo dzieciakowej karmy (jeszcze mi nieco zostało). A jak podam mokre, to Tymiś wcina tak, jakby chciał pożreć nie tylko z całą miską, ale wraz z całą kuchnią ;)

Widzę, że starszaki skorzystały psychicznie wraz z nastaniem małego. Jacyś tacy bardziej otwarci się zrobili.

No i dawno nie widziałam ich tak często się bawiacych... nie tylko szalejących z Tymiankiem, ale zwyczajnie z dywanikiem (Franio) albo zabawką czy na drapaku (Tosia).

Mały powoli rośnie, ja co prawda mam wrazenie że wcale, ale musi rosnąć, bo jak do mnie przyjechał, to nie umiał nawet na wannę wskoczyć, a od kilku dni swobodnie paraduje po blacie kuchennym :evil: :wink:
Mam poza tym wrażenie że sioo zaczyna mu wonieć, chyba powoli czas na odjajczenie chłopaka. Mam w przyszłym tygodniu urlop, chyba się tym zajmę...

Tymianek jest przerozkoszny. Jak na razie jedyne jego wyczyny to przedziurawienie mi opon w rowerze (no bo jak to, to ja myślałem że opony służą kotom do ostrzenia pazurków? nie służą??) i przewracanie plastikowej butelki z wodą do kwiatków (raz na podłogę w kuchni, raz na blacie kuchennym :evil: )
A poza tym- anioł nie kot!

Motorek u kota nadal sprawny, działa bez zarzutu, przytulanie ponad normę, poranne podgryzanie stóp delikatne i prawnie niezauważalne, no kot marzenie :)

Ale sypia najchętniej z ciocią Tosią. Zazwyczaj w hamarku na drapaku, ale zdarza się i tak :

Obrazek

I jeszcze kilka dodatkowych fot:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tradycyjnie pokazy sztuk walki:

http://www.youtube.com/watch?v=6lt9rm3JzIY

oraz sztuka kochania ;)

http://www.youtube.com/watch?v=PNEoaQkQmnI

Ais

Post » Sob lut 20, 2010 23:13 Re: Franio, Tosia i Tymianek. Pędzelek['] / Jakieś tam foty...

I kilka fot samego Tymisia...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ais

[poprzednia][następna]