CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 28, 2014 13:08 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Młody nie ma jeszcze sympatii :?
może zapomni o Andrzejkach :kotek:

teraz odkrył forum "Przyroda"
może się zaczyta i tyle 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lis 28, 2014 13:14 Re: CHOCO i Nero głosuja NA KRAKVET NA FUNDACJĘ KOT!

Caragh pisze:Przeczytałam "na pożegnanie" i nerwowo zaczęłam doczytywać co się stało... Choco ok, Ty nigdzie się nie wybierasz, więc ufff. Choco jest cudowna :1luvu:
Punkt dla Ciebie... jako jedyna zauważyłaś trochę prowokacyjne zdanie :ok: Choculi jest bardzo miło :)
NITKA/KARINKA pisze:W pracy. Schudłam 3 kg w 10 dni.
Jutro sa andrzejki a ja tylko na haloween sie nadaję :evil:
Czyli.... ale to temat do bardziej prywatnej rozmowy, którą może już znasz :|
NITKA/KARINKA pisze:Do jutra zdążysz się przygotować.
Jutro wieczorem te wróżby trzeba przeprowadzić po zachodzie słońca ././Schudłam bo zapominam jeść.
Bardzo ciekawie opisałaś te wróżby.... wiesz, że tak dokładnego ich opisu nie znałam :)

Zapominanie o jedzeniu albo brak czasu w pracy .... Skąd ja to znam... :oops:
Faktycznie czas na przerwę i zjedzenie czegoś z herbatką :wink:
Tylko to u mnie tak nie działa.... waga stoi i stoi -65,5/164 ... a mogłaby drgnąć...
U mnie kiedyś wystarczyły nerwy :|

To pytanie jest nadal aktualne i coraz bardziej pilne - ciemnej dziewczyny w mroku czyli od godziny 16:00 nie widać :(
Czy znacie jakieś dobre migające światełka dla psów - może w formie obroży lub identyfikatora - coś solidnego.
Miałam już dwa rodzaje z różnych źródeł i okazywały się jednorazówką nawet w okresie gdy księżniczka nie pływała...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt lis 28, 2014 13:40 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Ja wprawdzie mam migającą obrożę, ale w ogóle jej nie używam. Shercio na szelkach ma odblaskowe elementy.
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt lis 28, 2014 13:42 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

ja mam odblaskowego psa 8)
mnie nie widać. ale mojego psa zawsze -bo odbija światło :mrgreen:

Patmol

Post » Pt lis 28, 2014 13:42 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Ale Andrzejki sa w niedzielę :?
Chyba, że te wszystkie wróżby robi się w wigilię ich?

A ja nie mogę zapomnieć o jedzeniu niemalże ani na chwilę :placz: I o kawie :placz: Pamiętam i realizuję :placz:
N/K mam nadzieję, że to tylko taki powód.

Kussad - szukałaś w internecie, u jakichś hodowców itp. Może takie jak mają rowerzyści - tylko to chyba działa jak kręci pedałami, więc u psa to by chyba jak biegnie , nie? Ale nie wiem gdzie by mu podłączyć... :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lis 28, 2014 13:44 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Odblaskowe to za mało - widać tylko gdy na nie padnie światło.... a w naszym parku lub w terenie bywa całkiem ciemno a widziałaś jakie ma gęste futro z podszerstkiem - potrzebne migające światełka :)
Jestem na etapie szukania i oglądania i w sklepach zwykłych i w internecie :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lis 28, 2014 13:50 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

widziałam rożne fajne w zooplusie
no, ale drogie :?
szkoda mi było pieniędzy :?

zawsze latem planuje, że tym razem kupię na jesień
no i jakoś zawsze , jak popatrzę na cenę sobie odpuszczam :oops:

ta mi sie podoba http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_ob ... owe/191269
ale nie wypróbowałam, wiec w sumie nie wiem

Patmol

Post » Pt lis 28, 2014 13:59 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Ja mam coś jak to:
http://allegro.pl/obroza-swiecaca-migaj ... 16189.html

Pies mi miga jak choinka :mrgreen: Futra ma (za)dużo!
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt lis 28, 2014 15:32 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Poproszę o wklejenie tutaj psów - wiem, że Wasze są prześliczne :ok:

Bardzo fajne obróżki!
Oglądam też co jest w ofercie Krakvetu bo przymierzam się do kolejnych zakupów – teraz czekam na dostawę bo nie ma tego co potrzebuję…
….
Czy czasem tutaj na czacie korzystacie z opcji napisania do osoby nieaktywnej w danym momencie?
Ja tak!
Nigdy nie wiem kiedy Ktoś to zauważy i czy jakoś można poznać czy wiadomość już jest przeczytana i czy w całości zwłaszcza, że prawie zawsze piszę w kilku częściach – chyba, że w jakiś sposób dostanę odpowiedź…
Nie ma żadnych powiadomień i właściwie oprócz zawiadomienia o tym inna drogą można odkryć że Ktoś się odezwał jedynie całkiem przypadkowo albo regularnie zaglądać do wszystkich indywidualnych historii rozmów, w których mogę spodziewać się odpowiedzi!

Podczas rozmowy z Osobą aktualnie aktywną widać czerwone miganie które ustaje po przeczytaniu !
…Przypuszczam, że teraz coś takiego – czyli odczytanie można poznać gdy fragment rozmowy wyświetla się pod datą poprzedniej znanej rozmowy a część jako całkiem nowa !
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt lis 28, 2014 15:41 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Własnie zauważyłam że KTOŚ do mnie napisał.
Doczytała, ale wychodzę i odpiszę później,

58,7 kg

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt lis 28, 2014 15:53 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Moja metoda sprawdzania nie jest wygodna dla Każdego zwłaszcza gdy czasem Ktoś ma bardzo dużo znajomych :) - wtedy nie da się zauważyć pojedynczej nowej wiadomości!

Teraz właśnie wychodzę z pracy - jadę do serwisu Nokii - jednorazowo dostałam 55 SMS i na zakupy bo nie mam co upiec na obiad dla Babci...
a wieczorem czyli raczej do nocy znowu bawię się w pieczenie chleba - kasze przyjechały, mam co mielić na mąkę...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob lis 29, 2014 20:30 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Chciałabym zapominać o jedzeniu. O wszystkim innym mogę, o tym - nie.
Andrzejki trwają dwa dni: w dzień Andrzeja wróżą sobie mężatki, a w przeddzień - panny

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lis 29, 2014 23:25 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Wcale nie znam wersji Andrzejek dla mężatek – na czym to miałoby polegać?

Wczoraj miałam wielkie plany i…. okazało się, że serwis Nokii już nie istnieje – bo http://androidnow.pl/koniec-pewnej-ery- ... a-7-2-mld/ od września 2013 roku…
Podano mi inny nieistniejący adres, nie mogłam znaleźć działającego o tej porze punktu T-mobile – nie znam tego rejonu….
Owszem telefon w ramach gwarancji mogę oddać do serwisu ale jedynie za pośrednictwem biura obsługi…. Czyli prawdopodobnie zostanie sformatowany… i wszystko stracę…
Jeszcze nie wiem na jakich zasadach – tam dostałam telefon zastępczy i udało się go naprawić bez formatowania….

Dobrze się stało bo w tej chwili widzę potrzebę sprawdzenia zabezpieczenia sobie wszystkiego – zdjęć, przeczytania i zabezpieczenia SMS – wszystkich.

Nagle po ostatnim odwieszeniu blokady na prawie całą dobę pojawiło mi się 55 SMS…. Teraz wiem, że je otrzymywałam od sierpnia…..
Nie zauważyłam niczego podejrzanego bo telefon mi prawie cały czas działał i inne SMS odbierałam…
Niektóre są od Bardzo Ważnych dla mnie Osób, są wiadomości wtedy bardzo pilne – np. prośby o odezwanie się w bardzo pilnej sprawie o czym wcale nie wiedziałam, SMS od osób, które odzywają się zawsze i byłam zdziwiona Ich milczeniem nawet gdy odebrały złożone sobie życzenia, dotyczyły różnych spraw, które załatwiam z Rodziną, Znajomymi i Innymi Najbliższymi… :|
Milczenie, jak się okazało pozorne, odbierałam różnie – czasem nawet jako decyzję, że już nie czuję potrzeby rozmowy i więcej się nie odezwę…
Czasem mogło to wyglądać nieco dziwnie z mojej strony bo pytałam o coś co powinnam wiedzieć z wysłanej do mnie wiadomości...

Do domu wróciłam dość późno, około 23:30 skończyłam pieczenie chleba i Neruniek mnie uśpił… co zauważyłam przykryta futerkiem o 2:30…

Teraz już czeka na mnie i stygnie upieczona w rękawie szynka i żeberka i ziemniaki, do Babci zabiorę też kaszę jaglaną… - zaraz przełożę to do gęsiarki i rozdzielę a sznureczek zdejmę jutro gdy stężeje.
…..
Jak się czujecie – ja jestem lekko przeziębiona…. A w domu i wszędzie ziiimno i wieje… :(
…..
Właśnie czy znacie jakieś metody na kolkę noworodka?
Lenka w nocy prawie wcale nie śpi tylko w dzień, dużo płacze i domaga się noszenia na rękach…
Koledzy wymieniali doświadczenia, że uspokoi ją dźwięk włączonej suszarki do włosów… i to podobno zadziałało…
Jak Młodym Rodzicom minął weekend dowiem się w poniedziałek…
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Nie lis 30, 2014 9:37 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Suszarka, odkurzacz - na niektóre dzieciaki działa. Ale uważam, że szkoda przyzwyczajać do szumu/hałasu. Chyba, że wyjątkowych wypadkach.
Trzeba nosić :D Trzymać przy sobie.
Zwrócić uwagę co powoduje kolki jeśli dziecko jest karmione czymś innym niz tylko pokarm matki i na to co matka je.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon gru 01, 2014 13:25 Re: CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

Dziękuję! :)
Koledzy szukali porad w internecie i rozmawiali o problemach z maleńkimi dziećmi… przy okazji dowiedziałam się o urodzeniu na początku czerwca drugiego synka drugiego z kolegów z działu …

Spróbowali metodę cichutkiego włączenia suszarki, która na Lenkę zadziałała żeby ją przyzwyczaić do różnych dźwięków a nie przestrzegać bezwzględnej ciszy gdy wystarczy najlżejszy szmer i dziecko się budzi…

Z kolką już lepiej – dostaje trzy rodzaje kropli.
Sypia różnie i Paweł ma nadzieję, że z czasem Ich córeczka nauczy się rozróżniać dzień i noc i spać głównie w nocy…
Ela nosi i trzyma, karmi naturalnie! Często słyszę rozmowy co może jeść…- raczej bardzo na to uważa i wszystkiego unika…
….
...
Dla odskoczni od życia codziennego i różnych prywatnych rozmów - miewam czasem zaskakujące przypadki…. – walczę z żywiołami ogniem i wodą…

Dość długo gdy jeszcze chodziłam w bluzeczce z krótkim rękawem obok śladu po pazurkach i od środka i na zewnątrz miałam widoczne oparzenie od piekarnika…
….
Byłam w kuchni czymś zajęta poczułam dziwny zapach ale nie zlokalizowałam źródła – świeczką z podgrzewacza stojącą przede mną na stole przepaliłam sobie torbę chłodniczą
….
Po drodze na działkę gdy już woda była zakręcona chciałam sobie napełnić w stawkach dwie 5-litrowe butle… wstawałam na ukośnym zboczu, butli nie było gdzie bezpiecznie postawić i zjechałam dość głęboko do tej wody….
To jakby ktoś się zastanawiał kiedy ostatnio mogłam się przeziębić… miałam tam zapasowe buty ale skarpetek nie – zastosowałam starą metodę górskich turystów – gazeta+ reklamówka… :wink:

Odkręcę wodę nad wanną i woda z prysznica potrafi mnie dość mocno zalać… bo nie zauważę jak go odłożył TZ…
….
Ostatnio piekłam chleb – odkręcam wodę gazowaną kupioną i przyniesioną w tym dniu i otwierając zalewam wszystko dookoła od siebie poczynając…. Taka jestem zdolna :oops: :ryk:
...Obrazek...Obrazek

kussad

[poprzednia][następna]