annette88 pisze:nanetko, chyba nanetka na sanki będziesz brala ? :>
Oczywiście, że będę nanetka albo nanetkę brać na sanki
Moderator: Estraven
annette88 pisze:nanetko, chyba nanetka na sanki będziesz brala ? :>

kasia86 pisze:Musisz bardzo dbać o siebie. Zakładaj na nogi ciepłe skarpety w domu i ubieraj się na cebulkę.![]()
![]()
Kaszel nie jest wskazany podczas ciąży.![]()
Ja nawet wczoraj położyłam sobie na łóżko elektryczną kołderkę(na prześcieradło) i wreszcie mi w nocy było ciepło.
nanetka pisze:kasia86 pisze:Nanetko, tylko sie nie poprzeziębiaj teraz.
No właśnie za późnoZnowu jestem chora
Wydostać się z tego nie mogę
Dwa tygodnie temu wyszłam z przeziębienia, tydzień temu miałam grypę żołądkową a teraz znowu przeziębienie

kociczka39 pisze:Melduję się.Słońce,jak masz wszystko w porządku z "dodatkiem" to spokojnie możesz brać (jeśli już trzeba) leki homeopatyczne.Mnie przeziębienie dorwało mniej więcej od wszystkich świętych.Jak wróciliśmy z grobów,to myślałam że skonam,nos zawalony,później kaszel,głowa jakby pół metra w obwodzie miała itp.Oczywiście phon do lekarza,czy to i to moge brać itp.Widzę że w tym samym czasie Cię coś dorwało co i mnie,na przełomie trymestrów
Tak , w tym czasie jesteśmy osłabione.
Na katar to są takie fajne proszeczki do ssania,zwią się CORYZALIA,ssiesz je sobie spokojnie.Na kaszel ja brałam STODALA.Na gardło i chrypke HOMEOGENE 9 ,ew. SEBIDIN
Jeśli oczywiście Ci zwykłe domowe sposoby nie pomogą typu sok z czosnku,gorąca herbatka z cytryną itp.
I jak masz kontakt tel ze swoim lekarzem,albo przy wizycie to się jesczze upewnij co do leków,ale jak jest wszystko ok to nie sądzę,że miałby coś przeciwko.
I jak masz ogrzewanie to jak najwięcej niech chodzi u Ciebie nawilżacz,bo jak nie nawilżamy to tez katarek jest i czasem kaszelek.
Ja już odczuwam różnicę jak go odpaliliśmy.
Mam nadzieję że ciutkę się przydałam
Trzymam kciuki![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kropkaXL pisze:Witam ciężaróweczki-polecam sok z aloesu-działa uodparniająco!
I dbajcie o siebie!
Przy chorobach gardła-najlepsze Tantum Verde-skonsultowane z gin.
MaryLux pisze:Miaudobry
annette88 pisze:Hej, pakujemy sie do domu.. na przerwe swiateczna

nanetka pisze:kropkaXL pisze:Witam ciężaróweczki-polecam sok z aloesu-działa uodparniająco!
I dbajcie o siebie!
Przy chorobach gardła-najlepsze Tantum Verde-skonsultowane z gin.
Również witamSok z aloesu... Brzmi ciekawie
Dzięki za radę!
I zapraszam do kolejnych odwiedzin

Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, zuzia115 i 26 gości