Szczypiorki, Nero, jeżynka-Szczypiorki nawrócone żywieniowo?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2016 19:47 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Rzadko zdarza mi się pisać o jakimś sklepie, a już chwalić to ojoj. :lol:
Ale tym razem muszę. Wczoraj przed 18 robiłam pierwsze od dłuższego czasu zamówienie w animalii. Dzisiaj po 9 zaliczyłam karpika, bo kurier już przyniósł. Ale nie o tym chciałam.
W środku znalazłam kolorową ulotkę, małą książeczkę wielkości książeczki zdrowia kota. A w niej na ładnym kredowym papierze po pierwsze same konkrety, co powinna zawierać psia walizka na wakacjach. Ta część sponsorowana, na dole adres strony producenta jakiejś karmy (mało znanej). Ale następne strony poświęcone, już bez reklamy, udzielaniu pierwszej pomocy psom. Plus lista rzeczy niezbędnych w psiej apteczce. Jestem od wrażeniem inicjatywy, ogromny plus dla animalii.

Zwierząsia zdrowe, Edwarda ciągle w dużej aktywności. Burek i Femcia dostały dzisiaj nowe obróżki, świecące w nocy :twisted: Już mi się łazęgi w nocy nie pochowają w krzaczorach :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw lip 28, 2016 20:14 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Femka pisze:
Zwierząsia zdrowe, Edwarda ciągle w dużej aktywności. Burek i Femcia dostały dzisiaj nowe obróżki, świecące w nocy :twisted: Już mi się łazęgi w nocy nie pochowają w krzaczorach :lol:

A Edzi obróżki nie kupiłaś? :roll:
Że nie wspomnę o dziku
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Czw lip 28, 2016 20:14 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

smil, nie dzwoń do mnie więcej :roll:

EDIT: wyjdzie na to, że jestem najbardziej rozchwytywaną telefonicznie użytkowniczką :lol:
Obrazek

Femka

Post » Czw lip 28, 2016 20:53 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Femka pisze:
Dorota pisze:
Femka pisze:I jest Edwarda, moja faworytka. Najmniej kłopotliwa, bezproblemowa. Tylko buziaczków jej nie można dawać. Edwarda jest jeżem.

Wczoraj odłowiłyśmy jeża.
Miał być kot do kastracji :evil:

adoptujesz? :lol:

jeż wymagał pomocy?

1. Nie.
2. On chyba się nawet nie zorientował, że jest w pułapce.
Spokojnnie żarl. Trzeba było użyć perswazji :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lip 28, 2016 20:54 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Z ostatniej chwili: Wreszcie się złapała ta kocica, na której nam najbardziej zależało.
Ufff...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lip 28, 2016 20:55 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Jeże są dość wyluzowane :lol: Nie ma drugiej tak ważnej rzeczy jak pełny brzuszek :twisted:

EDIT: to uff :ok:
Obrazek

Femka

Post » Czw lip 28, 2016 21:02 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

No bo co mu zrobią jak złapią? Wykastrują? 8)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw lip 28, 2016 21:07 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

MariaD pisze:No bo co mu zrobią jak złapią? Wykastrują? 8)

W najgorszym razie adoptują :twisted:
smil
[Obrazek

smil

Post » Czw lip 28, 2016 21:11 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

smil pisze:

smil, ale zaliczyłaś podpadzioszkę. Wyczułam aluzję :evil: Edzia ma u mnie dobrze, bo jest prawie na wolności. :lol:
Obrazek

Femka

Post » Czw lip 28, 2016 21:13 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

smil pisze:

W najlepszym, chyba: żarcie podtykają, apartmą budują, do weta z byle pchłą polecą. :wink:
Obrazek

MariaD

Post » Czw lip 28, 2016 21:15 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

do weta z Edwardą? :ryk: Ciekawe, kto by ją złapał.

MariaD, czereśni u mnie w tym roku było sztuk kilka, ale jak lubisz duże węgierki śliwki, to za czas niedługi zapraszam. Będzie się czym najeść :D
Obrazek

Femka

Post » Czw lip 28, 2016 21:16 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

smil pisze:

:ryk: :ok:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw lip 28, 2016 21:17 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Femka pisze:do weta z Edwardą? :ryk: Ciekawe, kto by ją złapał.

no w klatkę łapkę przecież :P
smil
[Obrazek

smil

Post » Czw lip 28, 2016 21:34 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

Femka pisze:do weta z Edwardą? :ryk: Ciekawe, kto by ją złapał.

MariaD, czereśni u mnie w tym roku było sztuk kilka, ale jak lubisz duże węgierki śliwki, to za czas niedługi zapraszam. Będzie się czym najeść :D

A kto niedawno był na granicy paniki i w blokach startowych do weta, bo jeżynka miała białe placki na igłach? No przecież nie ja. :smokin:

Dziękuję, chętnie. Lubię węgierki. :1luvu:
Obrazek

MariaD

Post » Czw lip 28, 2016 22:26 Re: Szczypiorki, Nero, jeżynka. Dziąsła, upały i chlew

No proszę Cię, białe placki nie wywołały paniki, tylko uzasadnioną troskę, bo igły u jeża to taki sam wskaźnik, jak futro u kotów. Skąd mogłam wiedzieć, że Edwarda jest w stanie sobie igły przy tyłku wylizać.

Siedzę sobie w kuchni przy drzwiach tarasowych i co chwilę widzę Edwardę pomykającą po tarasie. Że też ją łapki nie zabolą.

EDIT: dam znać, jak śliwki dojrzeją.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]